5 syytä, miksi suosittelen hotjoogaa!

Aloitin viime keväänä-kesänä käymään Sportsetterin kautta, silloin tällöin hotjoogassa, Helsingin, Punavuoren Tulijoogassa. Nyt kerronkin teille miksi?

_z0a9095_fotorjooga

1.Liikkuvuus- Vaikka olen notkea, aiheuttaa voimaharjoittelu paljon lihaskireyksiä. Jos en huoltaisi kehoa, kävisi hieronnassa ja joogassa olisin ihan tukossa. Jos lihakset ovat kireät niin varmaan jokainen tietää, että silloin ei lihaskasvu/kehitys/palautuminen ole optimaalista.

2.Keskittymiskyky- Rauhallisissa harjoituksissa keskittymiskykyni on todella koitoksella, joten koen erittäin hyväksi tälläkin iällä kohentaa omaa keskittymiskykyäni. Toivon mukaan se siirtyisi myös muihin asioihin elämässä.

3.Erilainen ärsyke- Kroppa tarvitsee erilaista ärsykettä, jotta kehitymme. Harjoittelun pitäisi olla monipuolista, joten jooga tasapainottaa hyvin voimatreenejä ja kovia lenkkejä.

4.Syvien lihaksien kehittyminen Tarvitsemme vahvat syvät lihakset, jotka tukevat meidän rankaa. Jos syvälihaksisto on huonossa kunnossa sen huomaa myös kovissa voimaharjoituksissa. Vatsa/lapa- pidot pettävät moninivel-liikkeissä. Ja voi tulla erilaisia rasitusvammoja, esim. selkärankaan.

5.Terveyden edistäminen- Jooga kuten kaikki muukin urheilu edistää terveyttä. Hotjooga parantaa lisäksi aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Tunne on tunnin jälkeen sanoinkuvailematon ja se pitää vain jokaisen päästä kokemaan.

p1020387_fotor

p1020393_fotor

p1020399_fotor

Kuvan: joogamatto & joogapyyhe

Jos haluat käydä itsekin kokeilemassa Hotjoogaa, Sportsetter lupasi antaa kaikille lukijoilleni 10€ alennuksen valitsemistasi ensimmäisistä ostoksista = aktiviteetistä. Käy aktivoimassa koodi: FITOONA16 ”promokoodit” täbissä (postauksen alareunassa ohjeet Sportsetter- tilin luomiseen ja koodin aktivointiin): 

Koodi on käytetettävissä 13-11-2016 asti! Eikä siis tarkoita sitä, että sinun täytyy varata vain joogatunti. Vaan voit vaikka käydä Talissa pelaamassa Squashia ja saat kenttävuorosta -10€ pois. 

LISÄKSI !!! 

Haluan ARPOA teidän ihanien lukijoiden kesken  kuukausikortin Tulijoogalle!!! 

Miksi juuri SINÄ haluaisit päästä kokeilemaan Hot-Joogaa? kommentoi kommenttikenttään, niin voit voittaa 1 kk joogakortin itsellesi. (voimassa. 4.11.16 asti)

Ohjeet rekisteröitymiseen:

iPhone/iPad:

Jos sinulla on iOS laite (iPhone tai iPad), lataa SportSetter App Storesta. Sovellus on täysin ilmainen. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään facebookilla tai luo tili sähköpostiosoitteella. 

Web/muut laitteet:

Jos et omista iOS laitetta, voit käyttää SportSetteriä web selaimen kautta. Mene siis osoitteeseen www.sportsetter.com ja luo tili joko facebookin tai sähköpostiosoitteen kautta. Web sovellus toimii käytännössä täysin samalla tavalla kun iOS appi. 

Promokoodi:

iPhone/iPad:

Kun olet kirjautunut sovellukseen, näet vasemmassa yläkulmassa valikon. Klikkaa sitä ja valitse Promokoodit. Syötä saamasi promokoodi avoimeen kenttään ja paina ”käytä”. Promokoodin sisältämä rahamäärä kirjautuu näin suoraan tilillesi ja se vähennetään automaattisesti seuraavasta ostoksestasi.

Web/ muut laitteet:

Kun olet kirjautunut sovellukseen, näet oikeassa yläkulmassa ikonin jossa lukee nimesi. Kun klikkaat nimeäsi näet valikon. Klikkaa valikosta kohtaa ”promotions”. Syötä saamasi promokoodi avoimeen kenttään ja paina ”käytä”. Promokoodin sisältämä rahamäärä kirjautuu näin suoraan tilillesi ja se vähennetään automaattisesti seuraavasta ostoksestasi.

29 kommenttia

 1. Avatar

  Olen kärsinyt pitkään lihaskivuista ja kireyksistä. Minulla on virheasentoja jaloissa ja vaikka olen hyvässä kunnossa ja venyttelen paljon, paljon arkea ja yöuniakin haittaavia kipuja löytyy nilkoista aina yläselkään asti. Fyssarit ja hieronnatkin tuttuja, ja niihin menee paljon rahaa. Tätä olisi ihana kokeilla kuurina! Uskon että joogaus ja venyttely lämpimässä aukaisisivat paikkoja ihan eri lailla. Ja varmasti täytyisi saada oppia syvien lihasten harjoittamisesta.

 2. Avatar

  Olis ihaninta syksyn kylminä iltoina käydä hot joogassa ja Tulijooga on näppärästi vielä naapurissa

 3. Avatar
  marjukka manns

  Kampaajani suositteli. Ei vaadi himo jooga taustaa. Polvi tähystetty kk sitten. Kipee.pi nyt kuin ennen. Lämpö ja kevyt rauhallinen liike sopisi varmaan hyvin ja olisin liikuntakykyinen. Ottaisin ystävän mukaan

 4. Avatar

  Juuri tänään mietin kyseistä paikkaa ja uutta harrastusta silmällä pitäen, olen ajatellut kokeilla hotjoogaa! Käyn salilla ja harrastan silloin tällöin lenkkeilyä ja uintia. Lihaksia huollan käymällä säännöllisesti hierojalla,kiropraktikolla ja venyttelemällä. (Viimeksi mainittu tuppaa tosin välillä unohtumaan..) Hotjooga olisi siis mahtava lisä tähän kaikkeen!!
  P.s.Millaisen vaatetuksen olet itse todennut parhaimmaksi hotjoogassa?

 5. Avatar
  Mira Hämäläinen

  Olen entinen urheilija ja pitkään haaveillut jooga tunneilla käynneistä. Kerran olen käynyt jooga tunnilla ja Huomasin joogan helpottavan kiireen keskellä. Auttoi todella paljon stressiin ja siihen, että jaksoin keskittyä arjen askareisiin

 6. Avatar

  En ole koskaan käynyt joogassa vaikka paljon olen kuullut että hot jooga on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Liikun paljon, venettylen käyn säännöllisesti hieronnassa, mutta liikkuvuuteni ei ole parhaimmasta päästä, joten olisi upeaa päästä kokeilemaan onko jooga ratkaisu tähän ongelmaan:) olen myös henkisesti ja fyysisesti kuormittavuus työssä, joten olisi rauhallinen liikuntamuoto myös paikallaan 🙂

 7. Avatar

  Olen käynyt joogassa ja tykkään siitä tosi paljon! Se lievittää stressiä, rauhoittaa. Joogailen usein kotona mutta olisi nyt kiva päästä joogailemaan ammattilaisen ohjauksen avulla. Ja vielä hot jooga!????

 8. Avatar

  Mulla on oikeastaan ollut jo jonkun aikaa tavoitteena ”sitten joskus” saada itseni joogatunnille. Mutta kun ei kukaan ole vielä lähtenyt kaveriksi, niin jostain syystä se kynnys on ollut liian korkea. Jos tuollaisen joogakortin arvonnassa voittaisi, niin sittenhän sinne olisi suorastaan pakko mennä!

 9. Avatar

  Olen näiden reilun 30 ikävuoden aikana tullut siihen tulokseen että synnyin vahingossa väärään maahan, sillä minut on pakosti tehty elämään lämpöisessä! 🙂 Kylmä ja kostea sää saa kolottamaan selkää ja lihasjumeja esiintyy valitettavan usein… Olen kerran päässyt kokeilemaan hot joogaa ja se oli aivan kuin minulle tehty! Rauhallista suorittamista kiireisen työpäivän jälkeen, lämmin hellii jäseniä ja lihaksia ja samalla syvät vatsalihakset vahvistuvat helpottamaan selkävaivoja, ihanaa <3 <3 <3

 10. Avatar

  Haluaisin kokeilla hot yogaa, koska haluan lisätä notkeuttani ja parantaa aineenvaihduntaa ?

 11. Avatar
  Kanerva Ahonala

  Sairastuin lähes vuosi sitten mykoplasmaan ja olen joutunut pitämään treenitaukoa nyt jo tuskastuttavan kauan entiseen 5-6 treenikerran viikkorytmiin nähden. Oloni alkaa pikkuhiljaa helpottua ja kaipaisin lempeää treenimuotoa, hot jooga saattaisi olla loistava tapa aloittaa treenit pitkän tauon jälkeen. Lisäksi Tulijooga on sijainniltaan minulle ihanteellinen, kuukauden treenien jälkeen saattaisin innostua jatkamaan säännöllisesti harjoituksia ☺️

 12. Avatar

  Menin kirjautumaan sportsetteriin käyttääkseni 10€ alennuksen. Valitettavasti ostoksen täytyy nähtävästi olla yli 50€ ,jotta alennus toimii.

 13. Avatar

  Tarvitsisin hot joogaa tehostamaan jalkapallotreenien ohelle kehonhuoltoa. 🙂 lisäksi teen paljon töitä tietokoneella, joten hartiat ja yläselkä ovat aina jumissa. Olen huomannut joogan auttavan niihin ja varmasti hot jooga vielä enemmän!

 14. Avatar

  nyt ei vaan budjetti siitävaikka halua olisi.olen nyt myös kuntoutuja jolloin rasittava liikunta on kielletty joten olisi kiva päästä hikoilemaan ede jotenkin.takana myös uupumisjakso joten mielenterveydeb kannalta.

 15. Avatar

  Hyvä kirjoitus ja hienoa että tuossa tätäkin lajia vähän esille. Hot jooga on mielenkiintoista ja tekisi varmasti hyvää tämmöselle jenkkifutista pelaavallekkin harrastaa säännöllisesti. Kroppa ei meinaa pysyä treeneissä mukana ja muut harrastukset kärsii tästä.

 16. Avatar

  Haluaisin päästä kokeilemaan hotjoogaa, sillä paljon urheilevana ihmisenä tarvitsen paljon kehonhuoltoa. Pilatesta ja joogaa olen kokeillut ja pitänyt niistä valtavasti, mutta hotjoogan kokeileminen on ollut pitkäaikainen haave minulle, sillä lämpö tuo joogaan uuden tason. Olen opiskelija, eikä minulla ole varaa käydä tunneilla muutoin!! Olisi aivan mahtavaa päästä kokeilemaan hotjoogaa, olen varma, että hurahdan siihen!

 17. Avatar

  Lämmin hotjooga vaikuttaa juuri silti, mitä kehoni tällä hetkellä kaipaa, eikä pelkästään kolean sään vuoksi! Olisi ihana päästä liikuttamaan rankaa ja voimistamaan kehoa lämpöön, jolloin ruhoon saisi elastisuutta ja harjoitukseen hikeä ja haastetta!

 18. Avatar

  Tänään kävin ensimmäistä kertaa ikinä hathajoogassa, ja se tunne! Pienimmätkin venytykset aiheuttivat ”sähköiskuja” pitkin kehoa, eli nyt on aika ottaa ryhtiliike ja lisätä venyvyyttä ja keskittymistaitoa aktiivisen saliharrastelun rinnalle 🙂

 19. Avatar

  Oi, hotjooga voisi olla pelastus jäykkyyksiin! Treenaan salilla melko kovaa, mutta joissain liikkeissä liikkuvuus tuo haasteita. Tai sen puuttumattomuus. Olen aina venynyt huonosti, mutta haluiaisin notkeamman kropan, sillä se mahdollistaisi erilaisempaa treeniä. Lisäksi kovaa treenatessa mieli kaipaa säännöllisesti rentoutumista, ja tämä soveltuisi myös siihen tarkoitukseen todella hyvin. Voih, kunpa arpaonni suosisi!

 20. Avatar

  Hot joogaa olisi huippua päästä testaamaan! Itselläni on jalkojen ja selän kanssa ongelmia ja en ole juurikaan erityisen notkea..Haluaisin ehdottomasti parantaa liikkuvuuttani ja saada erillaista ärsykettä kropalle 🙂

 21. Avatar

  Olen koko aikuisikäni kärsinyt erilaisista yläselän liikkuvuusongelmista ja hot jooga on juuri sitä, mitä minulle on suositeltu. Haluaisin tukkoisuuden pois kropasta ja liikkuvuutta erityisesti ylävartaloon. Kiitos tästä postauksesta!

 22. Avatar

  Haluaisin kokeilla hot joogaa koska olen aikamoinen vilukissa, ja monet joogatunnit pidetään kylmissä saleissa. Huomaa, että siellä keho ei toimi samalla tavalla kuin se toimisi vähän lämpimämmässä tilassa. Ja tietty lokakuun kylminä ja pimeinä hot jooga tuntuis varmaan ihanan piristävältä.:)

 23. Avatar

  Haluaisin kokeilla juuri hot-joogaa, koska olen kuullut, että siinä pääsee syvälle ”itseensä” treenin ohessa ja sen jälkeen on henkisesti tyhjä olo. Uskon, että tämä lämpöä tuova laji sopisi erinomaisesti kylmän syksyn keskelle.

 24. Avatar

  Työt ja koulu stressaavat ja jonkilainen pysähtyminen tulisi tarpeeseen. Kuukauden hot-jooga kuuri olisi varmasti apu tähän; tunnilla keskitytään vain siihen hetkeen ja omaan kehoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*