About

Olen urheiluhullu, joka elää niin kuin opettaa. Urheilu on ollut elämäntapani pienestä pitäen ja siihen olen myös lapsesta asti satsannut kaikkeni. Olen harrastanut yleisurheilua 6 v (lajit:pikajuoksu ja pituushyppy), karatea 5 vuotta siniselle vyölle, jalkapalloa 12 vuotta FC Hongan naisten liigajoukkueessa, fitness- ja voimalajeja jo vuosia sekä tällä hetkellä voimaharjoittelun lisäksi pelaan rugbya naisten 7- maajoukkueessa ja lomaharrastuksena surffaan.

Kilpaurheilu on tuonut mukanaan isompia vammoja, leikkauksia ja kuntoutuksia, jotka ovat vieneet kiinnostustani urheilijoiden optimaalisen fysiikkaharjoittelun lisäksi kunto- ja terveysliikuntaan ja varsinkin kuntoutukseen. Työskentelen tällä hetkellä pääsääntöisesti liikunnanalan yrittäjänä- ja valmentajana (liikunnanohjaaja AMK), puhujana/kouluttajana sekä intohimoisena harrastuksena kirjoitan hyvinvointi- ja terveysblogia sekä matkustelen.

Elän elämääni täysillä ja teen asioita; mitkä tekevät minut onnelliseksi. Urheilu on aina ollut minulle tärkeää ja sen takia olen tehnyt siitä itselleni ammatin. Se, että saan motivoitua muita liikkumaan, pääsemään parempaan fyysiseen kuntoon ja elämään onnellisempaa elämää, on paras palaute mitä voin työstäni saada.

En olisi ikinä uskonut että alle 25- vuotiaana olen valmistunut unelma-ammattiini, kirjoittanut hyvinvointikirjan: Fitoona- Terve ja vahva minä!, ollut vuoden 2013 googletetuin naisurheilija, kirjoittanut v. 2014 toiseksi inspiroivimpaa hyvinvointiblogia, lukuisten urheilusaavutusten lisäksi voittanut suomenmestaruuden rugbyssa 2017 & 19, toiminut Safiirina Gladiaattoreissa kaksi kautta sekä liikuttanut lukuisia eri yrityksiä ja yksilöitä!

Jos joku on vienyt elämääni eteenpäin niin intohimoinen, positiivinen ja periksiantamaton elämänasenne. Kun elämästä haluaa ottaa kaiken irti, on vain itsestä kiinni mihin tulevaisuus vie!

Oona Tolppanen

Koulutukset:

Santasport Lapin urheiluopisto- Liikunnanneuvoja (lpt) 2012 (1 v)
FAF Gyminstructor 2014
FAF Personal Trainer 2015
FIBACO coach 2015
Haaga- Helian ammattikorkeakoulu- Liikunnanohjaaja (AMK) 13-2016
Licensed Practitioner of NLP 1 2016
Speakersforum academy 2017                                                                                                                                                                 TRX Suspension Training 2017

Urheilujournalismin erikoistumiskoulutus – Urheilutoimittaja 2019