Kysymyspostausta!

Kysymyspostausta on nyt toivottu jo pidempään, joten tottakai semmoinen laitetaan käyntiin! 

Saan teiltä paljon ihania ja hyviä yhteydenottoja sähköpostiin sekä kanaviini ja huomaan, että moni on kerännyt paljon rohkeutta ennen kuin on laittanut sähköpostia/viestiä, niin ihan huikeeta on paneutua niihin ja vastailla! Toivottavasti aito kiinnostus välittyy sinne ruudun taakse ja saatte vastauksia! 

Kysy siis mitä vain järkevää ja mieltä askarruttavaa niin; vastailen oman tiedon, taidon ja kokemusten mukaan mahdollisimman nopeasti!. 😉

Kivaa maanantaita kaikille! 

-O

79 kommenttia

 1. Avatar

  Kuinka sun pt-valmennukseen pääsee ja paljonko sellainen maksaisi?

 2. Avatar

  teetkä aerobisia miten paljon? esim käytkö aamulla enne aamupalaa vai teetkö vaan salin yhteydessä

 3. Avatar

  Millanen on paras ruokavalio ja miten tulis treenata kun halutaan polttaa rasvaa muttei menettää lihasta?

  • Avatar

   Monipuolinen puhdas ruokavalio! jos panostat ruuan laatuun voit syödä juuri sen verran kuin tarvitsetkin! 🙂 En suosittele turhaa diettiä kenellekkään. Treenaa monipuolisesti lihaskuntoa ja paras treeni tavoitteeseesi on kuntopiiri/crossfit tyylinen syke- lihaskunto harjoittelu. 🙂

 4. Avatar

  Ainiin se viel et kannattaako aamulenkki tyhjällä vatsalla?

 5. Avatar

  Miten pääsisi eroon herkku riippuvuudesta?

 6. Avatar

  Paljonko on sun paino tällä hetkellä?:) sulla on niin upee kroppa että olis huippua tietää kuinka paljo enempi lihaksikas painaa verrattuna ihmisee jolla ei oo lihaksia:)

 7. Avatar

  Moikka! Oon 170 cm pitkä ja painan 65-66 kiloa. Haluaisin kesäksi pudottaa 2-3 kiloa. Käyn salilla viikosta riippuen 4-5 kertaa ja nyt olen aloittanut myös lenkkeilyn. Normaali kaloritarpeeni on noin 2500 kcal/vrk. Kysyisinkin, että mikä olisi ok kalorivaje per päivä kun tavoitteena on pudottaa pari kiloa? Ja kaikki muutkin vinkit on tervetulleita!

  • Avatar

   Suosittelen lähinnä muokkaamaan ruuan laatua en tarpeen määrää, 2-3 kiloa tippuu hyvin nopeasti puhtaalla syömisellä ja järkevällä treenaamisella. Lisää syketreenejä viikkoon! 😉

 8. Avatar

  Syötkö leipää? Mitä mieltä olet ylipäänsä leivän syönnistä, onko se tarpeellista ja kuinka paljon sitä kannattaisi syödä? 🙂 paras pakaraliike sinun mielestä?

  • Avatar

   En oikeastaan kovin usein syö paitsi jos väsään sen itse! joskus viikonloppuisin olen syönyt mutta en viikottain. 🙂
   Suosittelen syömään ihan max 2 palaa päivässä ja mieluiten kunnon ruisleipää!

   Paras pakaraliike on 1-jalan kyykky ihan toinen jalka ilmassa ja puolapuista tuki, suoralla selällä alas niin syvään kuin pystyy että selkä pysyy suorana ja vatsa tiukkana ja sieltä puhalluksella ylös! eristää vain pakaralle jos tekee oikein! 🙂

 9. Avatar

  Kuinka paljon stressaava työ voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin, kehonmuokkaamiseen ja ylläpitämiseen ns harrastelija tasolla?

  • Avatar

   Todella paljon!!! Pahin hyvinvoinnin laiminlyöjä on liika stressi. Elimistö on kokoajan kuormitustilassa, vaikuttaa unen laatuun joka taas vaikuttaa treeniin ja elimistön muihin toimintoihin. Pahimmassa tapauksessa myös loukkaantumisiin.

   Mutta taas liikunta vaikuttaa positiivisesti stressiin eli tasapaino stressaavan työn ja muun elämän välillä on löydettävä ja hyvällä ruokavaliolla ja harjoittelulla panostaa stressin lievittämiseen!

   Tsemppiä!

 10. Avatar

  Mitkä on sun tänhetkiset treenitavotteet?
  Tuletko enää koskaan kisaamaan fitnesslajeissa?

  Videopostausta ois muuten kiva saada esim. Sun treenistä tai my day -postaus! 🙂

  • Avatar

   Treenitavoitteet on maksimaalinen suorituskyky ja hyvinvointi (polven saaminen kuntoon) haluan voida hyvin: hyvä tuki skeä hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto!

   Tällä hetkellä laji ei sovi omaan urheilijan mentaliteettiin niin tuskin ainakaan pitkään aikaan 🙂

   Kiva kuulla täytyy pohtia jos saisin joskus tehtyä! Omien höpötyksien kuvaaminen ei ole ihan omin pala kakkua! Eli sopiva haaste ainakin olisi!

 11. Avatar

  Ihanaa tämmöstä postausta oon odottanut! Saat nyt sitten kunnon kasan kysymyksiä 😀

  Olen onnistunut tiputtamaan painoa jo 13kg ja viimeiset 10kg pitäisi vielä tiputtaa. Viimesen vuoden aikana mulla on ollu tosi paljo stressiä ja aluksi paino nousi, nyttemmin olen saanut sen taas laskemaan. Liikunnan ilo katosi hetkeksi ja nyt into alkaa taas palata, osasyynä motivoivat ihmiset ja blogit ja sä kuulut ehdottomasti niihin! Sulla on niin huikee asennne!

  Tällä hetkellä palailen salille ja ajattelin ottaa salitreenin ohelle mukaan aerobista, nimenomaan aamuisin. Millaisilla aamuaerobisilla kannattaisi aloittaa? Kuinka pitkiä? Kävelyä vai juoksua vai molempia juoksun osuutta pikkuhiljaa lisäten? Kannattaako porrasspurtit?
  Tavoitteena saada lihasta läskin paikalle, paino tällä hetkellä 73kg (/165cm) sekä kohottaa kuntoa, niin kestävyys- kuin lihaskuntoakin.

  Oletko koskaan kokeillut crossfitiä tai sen tapaista treenaamista? Itseäni tuo kiinnostaisi kun välillä yksin salilla käyminen tökkii ja pahasti, tuntuu ettei saa itsestään kaikkea irti.

  Kiitos vastauksistasi ja ihanaa kevättä 🙂

  • Avatar

   Heippa!

   Kiitos kivasta viestistä 🙂

   Muista heti alkuun että älä liikaa tuijota painoa, sitten kun lihasta tulee niin paino ei tipu tietenkään samalla tavalla.
   Liikunnanilo katoaa helposti jos liikaa elää ”ohjeiden mukaan” eli tarkat ruuat ja treenit ja menee ihan suorittamiseksi.
   Tärkeä olisi löytää tasapaino!

   Aamuaerobiset on hyvä olla monipuolisia, juoksua,reipasta kävelyä, mäki/porras-juoksua, hyppyä ja loikkia matkan varrellle! Ei aina samaa, sillä keho adaptoituu etkä silloin saa yhtä hyvää hyötyä. 🙂

   Crossfittia olen treenannut v2011 aina satunnaisesti, suosittelen sen tyylistä treeniä mutta aloita tosi maltillisesti, sopivilla kuormilla ettei tule loukkaantumisia. Myös kuntosalilla kuntopiiri tyyliset tai patteriharjoittelu sopii sinulle, eli nosta välillä sykettäkin kunnolla salilla. Pelkkä paikkaharjoittelu ei riitä!

   Tsemppiä projektiin!!! 🙂

 12. Avatar

  Kuinka paljon aerobista pitää viikkoon lisätä, jos kesäksi haluaa pudottaa muutaman kilon? Salilla teen kuitenkin sykettä kohottavaa treeniä 4krt viikossa. Ja mikä olisi hyvä toisto- ja sarjamäärä rasvaapolttavaan lihaskuntotreenin, ilman että lihasmassa pienenisi?

  • Avatar

   Jo pelkällä syömisellä saat helposti pari kiloa pois tai sitten otat muutaman 1-2 lenkkiä mukaan harjoitteluun. Liian pitkät aerobiset monta kertaa viikossa polttavat lihasta, mutta lihaskuntotreeni ei! Rasvanpolttoon sopii pidemmät sarjat 3-4 x 15-20 ja kovemmalla sykkeellä tehdyt harjoitukset esim. patteri tai kuntopiirin omaiset lihaskuntotreenit! 🙂

 13. Avatar

  Itselleni haastavin liikuntamuoto on juoksu, ja haluaisin sitä lisätä sekä kehittyä siinä. Välillä säännöllisesti ja välillä vähemmän sitä tehneenä penikkavaivat ovat aina olleet riesa.. Alkuvuoden ajan olen yrittänyt löytää intoa, mutta tuntuu että kivut sääressä estävät nyt enemmän kuin koskaan. Mitä neuvoja sulla olis kyseiseen vaivaan? Kehonhuoltoa(hieronta ja venyttely) teen säännöllisesti.

  • Avatar

   Penikkavaivat kertovat joko vääristä juoksukengistä tai juoksuasennosta ja heikosta lihashuollosta- lihaskireyksistä, joten niihin pitäisi heti ensimmäisenä puuttua! Jonkun olisi hyvä kunnolla katsoa miten juokset ja onki sinulle hyvät juoksukengät ja sen jälkeen tehdä korjaavia harjoitteita sekä tottakai on tärkeä että huolehdit lihasten elastisuudesta ja liikkuvuudesta.

   🙂

 14. Avatar

  Voisitko Oona, joskus käsitellä liikkuvuusharjoittelua blogissasi? Kankeus ja huonot liikeradat kun tuppaavat altistamaan vammoille 🙁

  • Avatar

   Heippa!

   Olen muutaman kerran siitä kirjoitellut mutta tosi mielelläni teen lisää!! 🙂 vaikka viellä kohderyhmittäin, missä koet eniten ongelmia?

   • Avatar

    Lantioon, rintarankaan ja alaselkään pitäisi saada lisää liikkuvuutta. Ja mielellään paljon 🙂 Toivoisin että voisit havainnollistaa liikkeet, vaikka kuvien tai videon avulla, jotta liikkeet osaisi tehdä varmasti oikein. Kiitos etukäteen ja hyvää kevään jatkoa.

 15. Avatar

  Kuinka paljon venyttelet päivässä?

 16. Avatar

  Mikä on mielestäsi tärkein elämänohje- tai viisaus jonka voisit antaa nuorelle ihmiselle?

  • Avatar

   Maailma on täynnä tuomitsemista, kateutta ja vahvoja mielipiteitä ja usein kaikella mahdollisella yritetään aina vaikuttaa päätöksentekoon, menestymiseen tai valintoihin.
   Tärkein olisi kuunnella muita ja oppia muilta, mutta kuitenkin elää elämää itselleen eikä muille.
   On hyvin yllättävää miten moni luulee että ympärillä on ihmisiä jotka tukevat aina, mutta jos menestyt niin selkiä kääntyy tiuhaan tahtiin ja tekemisiä kyseenalaistetaan, oikeat ihmiset onneksi kuitenkin aina löytyvät vierelle!

   Pitää olla rohkea mennä omia unelmia kohti, sillä jokaisen elämä on itseään varten!

 17. Avatar

  1. Suomen top3 parasta kuntosalia 2. Mitä kieliä osaat? 3. Paras lukemasi kirja 4. Esikuvasi Suomalaista fitnessvaikuttajista 5. Suosikkitreeniväline

  • Avatar

   1. Lista voisi olla vaikka mikä jos kaikissa olisin käynyt mutta: Fox center, Esport areena Tapiola ja mankkaa. (muutamat crossfit-salit)
   2. Suomi, Englanti, Ruotsi (ymmärrän paremmin kun puhun) ja vähän espanjaa ja saksaa.
   3. Jillian Michaels- Rajaton
   4. Ei oikeastaan kukaan, ennemmin urheilijoista Eva Wahltsröm 😉

 18. Avatar

  Teetkö ruokaohjelmia vegaaneille/tiedätkö jonkun kuka tekee? 🙂 Mitä mieltä olet muuten vegaanista ruokavaliosta urheilijan näkökulmasta?

  • Avatar

   Heippa!

   Olen joo tehnyt, siinä saa soveltaa ja miettiä ja haastaa itseään niin urheilijana kuin valmentajanakin! Sillä monet kasvikset eivät ole sopineet runsaalla käytöllä vatsantoimintaan ja ruokavaliossa korostuu monipuolisuus ja ravinteisiin perehtyminen. 🙂

 19. Avatar

  Miten saa vatsan alueelta tehokkaimmin poltettua rasvaa? Oikeanlainen ruokavalio tietenkin, mutta mitkä liikkeet ovat tehokkaita treenatessa? 🙂

  • Avatar

   Monipuolinen treenaaminen kovemmilla sykkeillä! kun rasva palaa niin se lähtee meiltä yksilöllisesti eri kohdista, mutta varmasti myös sieltä vatsasta! Kohdennettua rasvanpoltto on oikeastaan vain hypoxilla.

   Mutta puhdas ruokavalio, ei prosessoitua ruokaa ja sopiva määrä harjoittelua ovat paras avain! 🙂

   • Avatar

    Mua kiinnostais tuo Hypoxi.
    Toimiiko se oikeasti? Kannattaako siihen satsata?
    Mulla on takana iso painonpoudotus ja vatsassa on vielä aika paljon rasvaa jäljellä, joka tuntuu lähtevän todella hitaasti. Kovasti houkuttelisi, jos saisi kohdennettua rasvanpolttoa ongelma-alueille.

 20. Avatar

  Voisitko joskus tehdä postausta siitä, miten täytyy syödä puhtaasti, että muutama kilo putoaa? Täytyykö ruuan koostua vain ns. ”fitnessruuasta” eli kana, riisi ja parsakaali, vai pystyykö tavallisilla koti-/kouluruuilla pudottamaan muutaman kilon? Ja onko sun polvi jo täysin parantunut? Mulla katkesi myös vuosi sitten eturistiside, eikä oo vieläkään täysin normaali. :/

  • Avatar

   Ei täydy koostua noin suppeasta ruuasta! Terveellisyys riittäää kunnon proteiinin, hiilarin ja rasvan lähde + paljon kasviksia. Mausta ja valmista ruuat itse!

   Muutama kilo katoaa aika nopesti jo kun perehtyy ravinnon sisältöön.

   Ei ole täysin parantunut mulla niin pahoja kulumia. Tukilihakset vain hyvin kuntoon!! 🙂

 21. Avatar

  Paljonko päivässä ”saa” syödä marjoja ja/tai hedelmiä? Voiko laihduttajaki syödä banaania vaiks usei siit sanotaa et se on pahin? Mitkä vitamiinit ja ravintoaineet on tärkeitä ja mitkä on sellasii mitä kannattaa ottaa purkista et ei ruuasta niit välttist saa? Mitä kannattaa syödä iltalenkil jälkeen? 🙂

  • Avatar

   Kun tähdätään kisoihin niin sillon ollaan tarkkoja hedelmien ja marjojen glygemia indekseistä (fruktoosin määrästä yms) mutta normaalisti painonpudotukseen usein suosittelen hedelmiä sillä niissä on paljon kuituja ja vitamiinejä usein myös niillä pystyy korvaamaan herkkunälkää. 🙂

   Eli saat todellakin syödä! 🙂 kunham syöt tasaisesti muutakin ruokaa ja kasviksia. Voi hyvin aamupalassa/ välipalassa olla marjoja/hedelmiä!

  • Avatar

   Ja niin kannattaa katsoa omaa ruokavaliota tuleeko siitä tarpeeksi vitamiinejä, jos liikkuu paljon nousee myös monien vitamiinien tarve ja yleensä pelkällä monivitamiinilla tämän saa korvattua.

   Iltalenkin jälkeen jokin kevyt iltapala, esim munakas. 🙂

 22. Avatar

  Moi Oona 🙂
  Mitä mieltä oot pre workout- jauheista/juomista?

  Sitten pitkä selostus ja kysymys polviongelmista, kun itsekin olet kärsinyt paljon polvivaivoista. Itselläni on ilmennyt viimeisen kuukauden aikana kipua molemmissa polvissa. Kipu ilmenee polvien sisäpuolella, joskus myös polven ”sisällä”. Tämän lisäksi eritoten oikea polvi tuntuu ”epävakaalta” esim. juostessa tuntuu, että joudun keskittymään todella paljon etteivät polvet karkaa sivulle. Samalla tuntuu, etteivät polvet pidä. Polvet myös naksuvat, paukkuvat ja rutisevat. Kävellessä polven ojennuksen yhteydessä kuuluu ”poksahdus”. Parhaiten kuvailen sitä, että tuntuu kuin polvi lähtisi pienesti paikaltaan ja palaisi takaisin (näin ei luonnollisesti kuitenkaan käy). Lepokipua on harvimmin, mutta välillä tuntuu vihlovaa kipua juuri polven päällä. Käyn aktiivisesti salilla 6-7 krt/vko ja harrastan palloilulajia 5 krt/vko. Kiitos vastauksista 🙂

  • Avatar

   Heippa!

   Preworkout voi toimia jos tarvitset treeneihin lisää potkua 🙂 käytän itse satunnaisesti.

   Milloin sinulla on kevyempi viikko ja huollat kehoa? Jos treenaat jopa 7 krt viikossa voimaa?? Se on todella paha kuorma nivelille ja siihen vielä palloilulaji missä tulee mahdollisesti suunnanmuutoksia ja tärähdystä polveen.
   Polvesi kuulostaa ihan ylirasittuneelta! Ja ympärillä olevat lihakset eivät ole palautuneet eivätkä tarpeeksi liikkuvat jotta tukisivat polvea.

   Äkkiä myös kevyitä viikkoja ohjelmaan ja enemmän tasapainoa, rullausta, venyttelyä kun voimaa! Muuten voi käydä pahemmin!

   Tsemppiä!

 23. Avatar

  Kehonkoostumus Mittauksen mukaan kulutus vain 1350kcal pv. Kuinka paljon pitäis suunnilleen syödä päivässä kun lihasten kasvatus tavoitteena. Salitreeniä 4 kertaa viikossa. 🙂

  • Avatar

   1350 kuulostaa sinun lepoaineenvaihdunnalta se pitäis vielä kertoa aktiivisuus kertoimella johon kuuluu työnkuormittavuus sekä harjoitusmäärät viikossa.

   Usein nousee sinne 2500 kcal paikkeille 🙂

   Jos haluat tavoitteellisesti kasvattaa lihasta niin 200-500 kcal yli kulutuksen 🙂

 24. Avatar

  Moikka! Mitä sä yleensä teet alkulämpönä ennenkuin alotat varsinaisen salitreenin? Teetkö saman lopuksi?
  Oon miettinyt pitkään jo, että kun kuljen yleensä koulu- ja työmatkat pyörällä arkisin (7-10km yhteen suntaan), että riittääkö se sun mielestä aerobisiin treeneihin viikossa vai tarvisko vielä lenkkiä? Että olis balanssissa sit salitreenin kanssa, käyn n.5 kertaa viikosta riippuen tekemässä lihaskunto treeniä.
  Ja sitten vielä viiminen, että kun puhutaan prosessoidusta ruuasta niin onko sulla konkreettisia esimerkkejä mitkä on pahimpia? Kun esim leipäänkin on nykyää tungettu jos jonkinlaista lisäaineitta ja jogurtteihin, niin mitä sä suosittelisit välipaloiksi (smoothieta uppoo aika usein) Nyt tuli kysymyksiä, toivottavasti ei liikaa!

  • Avatar

   Alkulämppään aina jollain cardiolaitteella ja kepillä teen avaukset. Sarjoja ennen teen yleensä yhden lämppäsarjan.

   Riittää hyvinkin! Lenkki voi olla joskus palauttavaa harjoittelua. Muista huoltaa enemmän kehoa! 😉

   Pahinta on valmisruoka! Monen vaiheen kautta valmistettu ruoka, makeiset yms.
   Leivästä suosisin täysruista, ja ruoka kannattaa ostaa aina ilman marinaadeja tai kastikkeita ja maustaa itse. 🙂

   Smoothie on hyvä, hedelmä ja pähkinöitä, joku maitotuote+marjoja, munakas, riisikakkuja/ruisleipä + kalkkunaa ja kasviksia. 🙂

 25. Avatar

  Mitä syöt yleensä iltapalaksi, kun oot sanonut, että myslin syöntikin on ns. herkuttelua sulle?

  • Avatar

   Usein munakkaan tai smoothien 🙂 myslissä on yleensä tosi paljon sokeria eikä illalla kannata syödä sellasta mikä laittaa taas vireystason korviin ja vaikuttaa uneen. Joskus teen itse mysliä ja laitan soya jugurttiin! 🙂

 26. Avatar

  Harrastan tennistä ja haluaisin lisävinkkejä sali harjoitteluun. Haluaisin lisää voimaa lyönteihin ja erityisesti lähtönopeus on itselläni heikkous. Olen yrittänyt käydä salilla 2xviikkoon ja tehnyt aina koko kropan 3×8-12 toistolla. Yleensä 12 ensin sitten 10 ja sitten 8 toistoa. Painot ovat olleet sellaisia että vikat juuri ja juuri jaksaa. Voiko näin saada tuloksia vai miten olisi paras?

  • Avatar

   Sun pitäis sykliittää harjoittelu niin että kun kausi on ohi teet perusvoimaa ja kauden aikana järähtävää/nopeusvoimaa, valmentajasi varmaan osaa auttaa tässä? Se on iso osa harjoitteluasi!

   Räjähtäviä liikkeitä ja varsinkin kiertoliikkeitä missä muu kroppa stabiloi mutta voima lähtee alhaalta ylös lantion kautta ei pelkillä käsillä 🙂

 27. Avatar

  et vastannut mikä on sun lempitreeniväline?

 28. Avatar

  Mitä mieltä oot siitä, että yleensä teen aamulla ennen koulua salin ja koulun jälkeen aerobisen? Treenaan siis 5-6 kertaa salia viikossa ja aerobista 2 kertaa,eli välillä tulee 2 treeniä päivässä. (plus kaikki pyöräilymatkat paikasta paikkaan) onko siis sillä mitään väliä milloin tekee aerobisen jos samana päivänä tekee salin? (Lihaskasvun kannalta)
  Kuika usein pidät kevennetyn viikon/taukoa treeneistä?
  Ja pakko vielä kysyä mitä oot tykännyt Vierumäestä opiskelupaikkana? Ite oon aatellut mennä sinne lukion jälkeen 🙂

  • Avatar

   Heippa!!
   Kovia salitreenejä suosittelen ihan max 5 krt/vk jos haluat että lihas kasvaa ja hermosto palautuu 🙂 lenkit voivat olla palauttavia ja muutama riittää. Hyvä kun pyöräilet!!
   En suosittele rankkaa aerobista samalla päivälle salin kanssa! Eli jos teet salitreenin niin vaik kevyt aerobinen silloin samana päivänä ( jos haluay tehdä samana) 🙂

   Mun tilanteessa Vierumäki on sijainnilta ollut paha, niin paljon töitä niin oon joutunu sumplii kouluviikkoja ja suorittaa etänä. 🙂
   Muuten varmasti kiva! Koulua ja treeniä, työskentely vaikeaa jos ei asu esim. Lahdessa!

 29. Avatar

  Mitä mieltä oot siitä, että yleensä teen aamulla ennen koulua salin ja koulun jälkeen aerobisen? Treenaan siis 5-6 kertaa salia viikossa ja aerobista 2 kertaa,eli välillä tulee 2 treeniä päivässä. (plus kaikki pyöräilymatkat paikasta paikkaan) onko siis sillä mitään väliä milloin tekee aerobisen jos samana päivänä tekee salin? (Lihaskasvun kannalta)
  Kuika usein pidät kevennetyn viikon/taukoa treeneistä?
  Ja pakko vielä kysyä mitä oot tykännyt Vierumäestä opiskelupaikkana? Ite oon aatellut mennä sinne lukion jälkeen 🙂

 30. Avatar

  Moi Oona!
  Mitkä liikkeet on sun mielestä parhaita pakaraliikkeitä? Mieluiten sellaiset jota voi tehdä myös joskus ulkona:)

  • Avatar

   1 jalan kyykyt, bulgarian kyykky puiston penkillä, loikat/hypyt ja ylämäkijuoksu jos osaa pitää kropan suorassa- pienikin etunoja vie painopisteen etureisille. 😉

 31. Avatar

  Ja haluaisin vielä kysyä, että mitä syöt yleensä aamupalaksi? Mä syön paljon puuroa ja leipää, joten alkaa jo vähän mennä maku noihin samoihin aineksiin..?

 32. Avatar

  Moikka! Uskotko jumalaan? Oletko käynnyt jyväskylässä? Mikä on sinun lemppi vaate merkki? Teetkö muutakun sali reeniä siis juoksetko tai pyöräiletkö esim kaupaan! hyvää kevättä!

  • Avatar

   Vaikea kysymys- uskon oikeastaan hyvään ja siihen että paha karma seuraa perässä! Kaikki paha kolahtaa aina jossain vaiheessa nilkkaan 🙂

   Olen käynyt jyväskylässä pelaamassa monta peliä junnuna ja kerran työkeikalla!

   Lempivaatemerkki on under armour. 🙂

   Juoksen, pyöräilen, joogaan, pallopelejä ja kamppaululajeja aina kun mahollista ja uusina harrastuksina surffaus ja kiipeily ovat sellaisia mille haluisin enemmän aikaa! 🙂 mitä enemmän lajeja viikossa sen parempi!

   Hyvää kevättä myös sinulle!

 33. Avatar

  Jee kysymys postaus!
  1. Miten sun polvi oireili ennen leikkausa vai menikö se jossain liikkeessä sitten ”rikki”?
  2. Seurusteletko?
  3. Aiotko enää kisata?
  4. Haluatko lapsia?
  5. Mikä on lempi kuntosalisi?

  • Avatar

   1. Ekalla kerralla meni ihan ympäri ämpäri pelissä ja oli ihan selvä että meni ihan rikki. Nyt vikalla tosi kovaa vihlontaa polven sisällä ja laahasin 3kk jalkaa mukana ei pystynyt kunnolla kävelemään.

   2. Kyllä todellakin kohta 2v kihloissa. 🙂

   3. En usko että ainakaan bodyssa! Ehkä joku muu laji joka sopii paremmin mun urheilijan arvoihin 🙂 eli suorituskyvyn puolelle!

   4. Tottakai!

   5. Niitä on monia! Ehkä eniten tunnearvoa on ekalla salilla missä olen aloittanut niin esport areena tapiola. Mutta tykkään enemmän vanhoista saleista missä paljon tilaa. 🙂

 34. Avatar

  mitä kaikkea siihen eiliseen liikkuvuus ja vauhti treeniin kuului?
  monta kertaa teet sykkeen nosto treenejä ?

 35. Avatar

  Moi!
  Minkä tyyppistä salitreeniä kannattaisi tehdä, että se olisi kaikkein tehokkainta/kuluttavinta? Tai siis kun itselläni ei meinaa sykkeet aina välillä nousta millään kovin korkeiksi ja huomaa että vaikka olisi tehnyt pitkän treenin niin kalorikulutus ei ole välttämättä noussut kovin korkeaksi. En kuitenkaan halua lihasmassaa lisäävää salitreeniä. Ja sitäkin oon miettinyt, että minkälaista salitreeniä pitää tehdä että se kehittää nopeutta/terävyyttä?
  Ja vielä vikaksi että mitkä on sun mielestä parhaat liikkeet vatsoille? Ja miten paljon pitäis tehdä? Kiitos jo etukäteen jos pystyt vastaamaan ?

  • Avatar

   Sulle sopii varmasti parhaiten joko patteritreenit tai kiertoharjoittelut salilla, missä sykettä nostetaan ja toistoja on enemmän (15-20).

   Lihasmassa kasvaa todella hitaasti eli tuskin se tulee ongelmaksi 🙂

   Terävyyttä ja nopeutta saat juuri terävillä harjoitteilla: kyykky terävästi ylös tai hypyn kanssa esim.

   Tein fit.fi sivulle mun lemppari vatsalihasliikkeet videon! Ne kannattaa käydä katsomassa siinä mun ihan suosikki liikkeitä 😉 vatsoja max 2x/vk .

 36. Avatar

  Heippa,saako sulta ostettua treeniohjelmaa ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*