Miksi Urheilu?

Verta, hikeä, kyyneliä, naurua, tuskaa, iloa, hämmennystä, jännistystä ja mitähän vielä urheiluun mahtuukaan… En tiedä mitään muuta näin tunnetta herättävää asiaa, kuin urheilu. Yksittäiset suoritukset, viimeiset sekunnit, lopputulos ja moni muu hetkellinen asia saavat aikaan urheilussa sellasia tunnetiloja, mitä ei osaa edes olettaa. Jokainen on varmasti kokenut kaikkia näitä tunteita oman urheilu-uransa aikana tai missä ikinä on päässyt mukaan urheilun maailmaan.

Tapahtumat, kisat, yksittäiset pelit… herättävät itsessäni jo odotusta, kun tiedän osallistuvani edes katsomaan. Tietenkin omat kisat ja pelit jännittävät aina vieläkin enemmän, mutta odotan aina kuin kuuta nousevaa, että pääsen myös paikan päälle katsomaan tapahtumia. Oli sitten kyseessä jalkapallo, motocross tai fitnesskisat, niin huomaan, että menen ihan sanattomaksi siitä tunnetilasta mikä herää sisälläni. Ajattelin ennen, että vain omat ns. eniten mielenkiintoa herättävät lajit saavat adrenaliinin virtaamaan kehossani, mutta asia ei todellakaan ollut niin… Nyt kun on tullut kierrettyä eri lajien tapahtumia, otteluita. kisoja… olen huomannut että joku kuudes aisti puskee esiin aina kun pääsen tapahtumapaikalle.

Voin kertoa, että myös muut ovat huomanneet sen.. Joka kerta kun tapahtumaan päästään lähipiirini/ystäväni nauravat, että miten joku voikaan näin seota urheilusta.. Kai meillä kaikilla on joku asia ihmisten lisäksi, mitä rakastamme koko sydämestä, no omalla kohdallani se taitaa olla yleisesti urheilu, eikä pelkästään fitness ja käsipainot. Vaan kaikki ne hetket urheilun parissa, kun pääsen itse sekä tekemään, että katsomaan ja kokemaan.

Mikä urheilussa sitten on niin hienoa… no vastaus löytyy ylhäältä olevasta videosta, jonka eräs luokkalaiseni esitti meille muille, ennen kuin starttasimme yhdessä 24h hiihtotapahtuman Vierumäellä, jonka vuositasomme oli suunnitellut ja järjestänyt alusta loppuun asti. Pakko sanoa, että huikea tapahtuma meidän opiskelijoiden sekä osallistujien ja kannttajien ansiosta. Ja todellinen respect kaikille hiihtäjille, jotka painelivat menemään 24 tunnin ajan yötämyöhään. WAU! Jokainen joka kaipaa elämään lisää haasteita, niin ei muuta kuin ensi vuonna sukset jalkaan ja ladulle messiin!

Ja mitä videoon tulee niin: katsokaa, ihailkaa ja tuntekaa kylmät väreet koko kropassa! enkä todellakaan osaa yksiselitteisesti vastata, että miksi urheilu, koska jopa se on niin laaja käsite, mikä sisältää monia tunnetiloja, mielipiteitä, arvoja. mutta tarvitseeko. Urheilu on parasta ja tulee aina olemaan!!!

Oikein hyvää ja SPORTTISTA tulevaa viikkoa kaikille!!! Nyt vielä kun päästään lippu korkealla Olympia tunnelmissa sitä viettämään 😉

1653290_10152202767124933_1086724461_n

14 kommenttia

 1. Avatar

  Mitä mieltä olet lentopallosta? 🙂 osaatko itse pelata sitä ja pidätkö sitä haastavana? 🙂

 2. Avatar

  tämä kysymys ei nyt liity postaukseen vaan kreatiinin käyttöön. olen pitkään harkinnut sen kokeilua, mutta en ole vielä uskaltanut kun olen kuullut juttuja, että se olisi huonoksi munuaisille. mitä mieltä olet sen käytöstä ja millaiset annokset sopivat naiselle? kuinka usein käytössä kannattaa pitää taukoa? treenailen 4 kertaa viikossa ja tuntuu, että kehitys jämähtänyt vaikka monenlaisia juttuja olen kokeillut.

 3. Avatar

  Minulle kilpaileminen oli se, joka antoi urheilemiselle kasvot ja tarkoituksen, se että miksi menin salille treenaamaan ja tekemään lajiharjoitteita oli kuin peilikuvaa katsoisi, näin ja tunsin itseni olemassa olevaksi urheilijaksi, tunne joka minut valtasi treenatessa kisoihin oli jotain uskomatonta, välillä sietämätöntä, tuskallista ja jopa pelottavaa, mutta sen läpi käyminen kerta toisensa jälkeen teki varmasti urheilusta sen mitä se juuri parhaillaan on, tunnetta! Sen voi vain kokea jos siinä on täydellä sydämellä mukana. Joskus vieläkin treenatessa tämä ”kisatunne” valtaa ja antaa potkua omaan tekemiseen 😀 vaikkei enää kilpailekkaan…

  Fitnessurheilu on varmasti todella kovaa ja haastavaa, jossa laitetaan kaikki peliin, joten silloin lajiin ollaan varmasti rakkaudella mukana!

  Paljonko se vaatii sinulta että rakastamaa lajia voi ja saa harjoittaa?

  Sinulla on oikea asenne ja palava halu tehdä asioita, sitä on hieno seurata. Hyvä blogi!

  • Avatar

   Huikea kommentti! Pystyn täysi samaistumaan ajatuksiisi. Itse teen oman lajini eteen todella paljon, suunnittelen treeniohjelmat, ruokaohjelmat. Teen ruuat etukäteen. Treenaan jokaisen treenin niin hyvin kuin pystyn. Kaikki on järjestettävissä, välillä herätys on jo 5.00 treenaamaan, mutta minusta kaikki on sen arvoista. Olen onnellinen ja elän unelmaani 🙂 Mutta silti elämääni mahtuu läheiset, koulu, työ ja matkustelu.

   Huikeaa kevään odotusta ja kiitos! 🙂

 4. Avatar

  tämä postaus kyllä osui ja upposi suoraan sydämmeen, jotenkin tekstiä lukiessa ymmärsin jälleen tehneeni suuren virheen, kun lopetin rakastamani lajin harrastamisen. sun postaukset ovat kyllä niin tunteita herättäviä ja pistää miettimään, kiitos siitä!

 5. Avatar

  Hei, osaisitko sanoa/neuvoa mitä teen väärin tai pitäisi tehdä kun reenaan hauista kerran viikossa (sen lisäksi, jalat, selkä, ojentajat ja olkapäät kerran viikossa myös), mutta nyt on alkanut tuntumaan että rauta ei nouse, niinkuin alussa. Okei oon nyt vissiin kolme vai neljäviikkoo tehny tällä uudella systeemillä, mut ekal kerral tuntu, et se 10kg tangolla nousi helposti, nyt ei meinaa nousta kaks viimistä sitten millään. Tuon lisäksi teen hammer-käännön sekä keskitetyt hauiskäännöt.
  Jostain joskus luin, että hauista ei saisi treenata liikaa, voisiko tässä tilanteessa mulla olla liian isot painot käytössä? Painot oon sen takia valinnu näin kun on, jotta muutaman viimeisen toiston saisi tehdä jopa toisella kädellä avustetusti. Eli hauis todella joutuisi rääkkiin, vaikka noi kolme liikettä vaan teenkin. Ja luulis, että ne nyt tossa viikossa kerkeis palautumaa 😮

  • Avatar

   Kannattaa vaihdella välillä liikkeitä ja painoja. Aina painot ai nousekkaan samalla tavalla eikä saa turhautua!! Mutta kehitys stoppaa jos liian kaua toitotat samaa ohjelmaa. Uusia liikkeitä vaan kehiin, kyllä se sieltä!

 6. Avatar

  Aika koris keskeinen klippi. Mitä itse pidät NBA;sta ja koris pelaajista? Mitä muuten ajattelet fitness urheilijana Skandaalin salikissa videosta, sekä sitä miten naiset esittävät itsensä siinä? Miten sulla ja Nikolla menee

 7. Avatar

  Mietin monesti itsekkin, miksi urheilu. Ja jokaikinen kerta urheilusuorituksen jälkeen muistan miksi. Kavereilla jotka eivät urheile, oli vaikeuksia ymmärtää miksi 2kk urheilukielto ja siitä pitkä kuntoutuminen sai minut poissa tolaltani….. tapasin silloin verrata urheilua ensirakkauteen. Samanlain sitä itkettiin ja syötiin jäätelöä suruun! 😀 onneksi pikkuhiljaa taas palaamassa kuvioihin…. enkä voisi olla onnellisempi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*