Jokapaikanhöylä ;)

Opiskelut Vierumäen ammattikorkekoulussa liikunnanohjaajaksi, töitä ja vielä lisää töitä, treenejä ja vielä kaikki läheisten näkeminen. Elämääni todellakin mahtuu kaikenlaista.. Miksi tästä aiheesta kirjoitan.. on paljon kysytty miten ehdin miten hoidan työt, miten laskutan, onko toiminimi, firma jne… avataampa teille vähän 😉

Viikonloppu hurahti ohi kuvauksissa. Lauantaina olin Sirenin Miken kuvattavana studiolla ja sunnuntaina Bodytreeni -lehden haastattelussa ja kuvauksessa. (Ilmestyy seuraavassa numerossa). Alkuviikko on mennyt duunien merkeissä ja tapaamisissa, huomenna koulunpenkille. Kaikkea sitä tuleekin tehtyä, mutta näistä itse nautin 🙂

Kuva: Mike Siren Meikki/hiukset: HiusTrendi

Kuva: Mike Siren
Meikki/hiukset: HiusTrendi

Bodytreeni-lehti Kuvaaja: Alejandro Lorenzo

Bodytreeni-lehti
Kuvaaja: Alejandro Lorenzo

Ukko.fi 😉

Opiskelujen sekä menevän elämäntyylini takia aika on kortilla, joten työtkin ovat hyvin keikkapainotteisia ja eri firmoille. Toiminimen perustaminen on käynyt kokoajan mielessä, mutta tämän hetkiset resussit eivät siihen vielä riitä.. lähitulevaisuudessa kylläkin se on ajankohtaista. Mietinkin pitkään, että miten muuten voin hoitaa laskutuspuolen. Onneksi managerini opastuksella löysimme sopivan firman tähän, nimittäin Ukko.fi-palvelu, joka hoitaa laskutukseni puolesta, itse teen laskun, mutta muuten ukko hoitaa loput ja verokortilla saan palkkani töistä. Eli juuri kätevä palvelu omaan elämänvaiheeseeni. Nettisivuilta löytyy tosi kattavaa tietoa ja eri alan ammattilaisen kokemuksia, kannattaa käydä katsomassa!

Tuli mieleen, että monet nuoret tekevät paljon promokeikkoja koulun ohella, niin tämä on oiva laskutus tapa siihenkin. Ei tarvitse erikseen aina lähettää verokorttia ja odottaa taas kuukausia, että saa sen takaisin. Muutenkin helppo tapa hoitaa laskutukset… itse en ainakaan ole kovin hyvä näissä, mutta tätä palvelua jos mä osaan käyttää niin sitten osaa kaikki! 🙂

Vielä palaten elämäntyyliini… kaverini usein spekuloivat miten jaksan säntäillä kokoajan joka suuntaan. Ei nimittäin ole kovinkaan usein aikaa istahtaa alas. Kavereistani ei kovinkaan moni edes halua nähdä kalenteriani… Useimmiten kysytään, että milloin lepään, kun treenaankin n.10 kertaa viikossa. Yöt on lepäämistä varten ja hieronnoissa melkein voin luvata nukahtavani, lukuunottamatta tän päivästä 2h 45min kestävää koko vartalo hierontaa Helsingin Hieronta-akatemialla, jossa oli kyllä hierojalla kovimmat otteet ikinä, hyvä etten purrut hampaita läpi huulesta. Jos nyt ei tullut paikat kuntoon niin ei sitten millään!

Jokaisen myös minun, tulisi kuitenkin muistaa edes välillä pysähtyä ja pitää huoli ettei ole liian montaa rautaa tulessa.. ainakin itsessäni huomaan, että vaikka olisikin liikaa tekemistä aikaan nähden niin harvemmin sitä myönnän.. sata lasissa painetaa menemään.. siitä syystä äitini elämänohjeen tatuoin jalkaani.. ”Festina Lente” aina välillä muistaa pysähtyä miettimään 😉

1011103_10152190429724933_852806230_n

Mexico

Siinä vähän selvitystä tästä joka paikan kiitäjästä! 😉

 

39 kommenttia

 1. Avatar

  Tällaista tietoa löysin aihepiiriä liipaten:

  Jos sinulla on monta työnantajaa, tarvitset sivutulon verokortin. Voit saada verkosta myös sellaisen sivutulon verokortin, jossa on sekä perus- että lisäprosentti.

  Sivutulon verokorttia ei tarvitse antaa työnantajalle, vaan kopio tai sen näyttäminen verokortista riittää. Kopioita voi ottaa itse tarvittavan määrän. Sen sijaan päätulon verokortti on aina annettava työnantajalle alkuperäisenä.

  vero.fi

  • Avatar

   Tiedossa on ja sekin löytyy 🙂 mutta ukko.fi on omalla kohdalla järkevin! 🙂

   • Avatar

    Mulla on Freelance verokortti missä pitää vaan arvioida suunnilleen paljonko tienaa vuodessa, ja sitten seurata itse et jos meinaa mennä sen yli, niin sit hankkii verotoimistosta uuden verokortin vähän isommalla prosentilla.

    Se on vaan yks sellanen lappunen jonka voi joko vilauttaa työnantajalle, tai sitten ottaa kopion niille jokaiselle jos haluaa.

    Mielestäni ollu ihan kätevä, ainakin jos jaksaa seurailla niitä palkkojaan.
    Riittää hyvin jos laittaa exceliin aina kun niitä tulee niin siitä näkee kokonaissumman.

 2. Avatar

  Heips Oona! Osaatko kertoa minkälaiset pääsykokeet on Vierumäen Amk:hon liikunnanohjaajaksi? Käsittääkseni ovat viime vuonna muuttuneet hiukan,tiedätkö uusimmasta versiosta 🙂

 3. Avatar

  Voisitko kertoo vähä opinnoista vierumäellä? Millaiset koulupäivät, läksyjä työharjotteluita? Kun itse olen ehkä hakemassa sinne niin olis kiva kuulla kokemuksista? Rollo on toinen vaihtoehto niin mitä mieltä siitä olit?

  • Avatar

   Vierumäki on parempi kuin rovaniemi myös puitteiden puolesta 🙂 opetussuunnitelma muuttui projekti lähtöiseksi. Paljon työtä projektin kanssa, mutta ei niinkään luentoja eikä tenttejä. koulupäivät vaihtelevat kokoajan 🙂 työharjoittelut suoritetaan itse omalla ajalla.

 4. Avatar

  Hei Oona, aattelin että kun olet liikunnallinen ihminen ja opiskeletkin sitä alaa niin tiedätkö yhtään, että mistä voisi valmistua personal traineriksi kun itseäni ehkä kiinnostaisi sellainen ala lukion ja armeijan jälkeen. 🙂 Pitääkö paikkansa että siihen on erilliset koulutukset ja se maksaakin tottakai tietyn verran ?

  • Avatar

   Monestakin paikkaa, mutta jos haluat harjoittaa työtäsi ulkomailla niin katso että saat kansainvälisen lisenssin, esim. trainerforyou, kannattaa googlettaa löytyy hyvin tietoa. maksaa 3000-4000e 🙂

 5. Avatar

  Olen itse käyttänyt ukko.fiä personal trainer-hommien laskuttamiseen. Toiminut ihan hyvin.

 6. Avatar

  Moi oona. ihan mieletöntä miten jaksat treenata niin paljon ja kovaa ei voi muuta kuin nostaa hattua sulle ! Kasvavatko lihakset, jos syö miinuskaloreilla, mutta kuitenkin saa tarvittavan proteiini määrän? Haluan ensisijaisesti kasvattaa isommat lihakset, mutta myös samalla saada muutaman sentin reisistä ja kyljistä pois. Käyn 5-6 kertaa viikossa salilla ja työpäivät venyvät pitkään joten aerobiselle ei oikein mahdu tilaa kalenteriini. Joten miten suositelisit minun tekevän en välttämättä haluaisi tinkiä salitreenistä. Voinko yhdistää salin ja aerobisen vai onko se yhtä tyhjän kanssa? minua myös kammottaa kalorimäärä mitä päivässä tulisi syödäsaadakseen lihakset kasvamaan koska en ole tottunut syömään niin paljon enkä halua niitä vyötärölle.Reenit ovat kovia, mutta silti ruuan määrä tuntuu isolle. Kannattaako lepopäivänä syödä todella vähän vai todella paljon tilanteessani. kiitos kovasti jos viitsit vastata 🙂

  • Avatar

   Moikka! kiitos paljon! 🙂 kyllä kunnolla on syötävä jos haluaa kasvaa ja juurikin sitä hiilaria! 🙂 (riisi) Mutta kovalla treenillä myös lihaksesi muokkautuvat ja kiinteytyvät. Eli ei huonosti tarvitse syödä eikä turhia rasvakiloja tarvitse ottaa. Mutta kannattaa kyllä yli kulutuksen syödä ja kiristää sitten kun tuntuu että tuloksia tullut. Tsemppiä!

 7. Avatar

  aina kun alan treenaamaan ja syömään proteiinia huomattavasti enemmän + proteiini juomat päälle minun elimistöni tuntuu menevän tosi kuivaksi vaikka juon 2-3 litraa vettä päivässä. sen huomaa varsinkin aamuisin kurkun karheudella ja limalla joka suuhun kertyy ja pian sen jälkeen sairastun. olen tottunut treenaamaan paljon olen koko ikäni harrastanut joukkuelajia ja olen tottunut päivittäiseen treenaamiseen. silti salitreenin aloitettua ja proteiinin lisättyä sairastun heti ja se estää treenaustanu pahasti ;s onko sinulla ollut koskaan saman tyylisiä oireita. onkohan proteiinin saantini liikaa maitotuotteista vai mikähän ongelmana on.

 8. Avatar

  Moi Oona!

  Ois suuri apu jos osaisit neuvoa hyvästä valmennuksesta/PT:stä.. Oon käynyt salilla enemmän ja vähemmän kohta parivuotta mutta mitään suurempia tuloksia ei ole tullut ja haluaisin ammattilaisen apua neuvomaan miten saada lihasta lisää eli treenin ja ruokavalion kanssa. Omassa salilla on myös pt, käyn satsilla.. mutta tuntuu että varmaan yhtä osaavaa apua saa muualtakin, niin oisko sulla ketään, tai mitään firmaa mitä suosittelisit :)! kiitos jo näin etukäteen

  • Avatar

   Joku yksityinen pt on parempi kuin monet salilla olevat. 🙂 Jos sun salilla on esim joku joka treenaa tosi tavoitteellisesti ja hänestä huomaa sen, on hänellä usein kattavaa tietämystä. JA tietenkin pt- valinta riippuu aina myös tavoitteistasi.

 9. Avatar

  Off the topic, mutta käytkö solariumissa/ käytätkö itseruskettavaa?

 10. Avatar

  Ootko muuten kattonut team m&m gymlogeja nyyssölän ja miken videoita on muute mahtava kanava! Kannattaa tsekkaa hyviä reeni vinkkejä

 11. Avatar

  Mielenkiinnosta kysyn ja pahoittelut, jos liian henk.kohtaista.
  Otatko opintotukea ja joudutko siitä syystä myös jarrutella keikkojen tekemistä, ettei tulorajat pauku?
  Harmi, että noin kauheasti aherrat, niin ei riitä aika hankkia/pitää poikaystävää. 🙂

  ps. muakin kiinnostaa seuraatko nyyssölän tekemisiä.

 12. Avatar

  Kaikki pt koulut on maksullisia suomessa, jotkut kurssiluontoisia (viikonloppuisin) ja muutama vuoden tai lukukauden kestäviä täyspäiväsiä.

 13. Avatar

  Hei oona miten päädyit/pääsit fitnesstukun urheilijaks?

 14. Avatar

  Olisin tosi kiitollinen jos vastaisit, että minkä henkistä ja ikäistä porukkaa vierumäellä amk tutkintoa suorittaa? Itse ajattelin hakea ja mietin onko siellä yhtään alle kaksikymppisiä tavis salilla kävijöitä joita vaan kiinnostaa aihe paljon. Näetkö järkeä siellä asumiseen jos kävisi koulua Helsingistä? 🙂

  • Avatar

   Ikä haarukka tällä hetkellä 18-26v 🙂 omalla luokalla + tietty muut vuositasojen opiskelijat. Siellä on ihan tavis porukkaa, innokkaita nuoria opiskelijoita. 🙂 Kannattaa ottaa asuminen ma-pe mikä ainakin itselläni on. Et millään jaksa joka päivä ajaa edes takaisin. Näin kaikki pk-seutulaisetkin ovat tehneet.

 15. Avatar

  HEI ! Jos on normaalipainoinen 164/53 ja haluis kiinteytyä ja vähän lihasmassaa niin mitä olis hyvä syödä ja mikä kcal määrä per päivä? kiitos jos vastaat!

  • Avatar

   Laske perusaineen aihduntasi ja muista aktiivisuuskerroin niin näät suuntaa antavan määrän 🙂 SItten rakennat puhtaasta ruuasta sopivan 4-6 ateriaisen ruokaohjelman. tsemppii!

 16. Avatar

  Heippa Oona.

  Tuolla yllä sinulta kysyttiin mielipidettä Rovaniemen ja Vierun liikunnanohjauksen opinnoista (käsittääkseni nimenomaan ammattikorkean puolelta?) ja vastasit näin:

  ”Vierumäki on parempi kuin rovaniemi myös puitteiden puolesta 🙂 opetussuunnitelma muuttui projekti lähtöiseksi. ”

  Puitteiden paremmuus on sinun mielipiteesi enkä siihen mitenkään puutu, mutta oletko opiskellut Rovaniemellä liikuntaa nimenomaan ammattikorkean vai ammattikoulun puolella? Korkeakoulun puolella rollossa opinnothan nimittäin ovat hyvin pitkälti projekti- ja ryhmätyölähtöisiä, eivätkä tenttejä/luentoja. Ajattelin vain, että ymmärtävätköhän lukijasi, mitä koulua/astetta tarkoitit vastatessasi.

  Muuten oikein pirtsakka blogi sulla, tsemppiä jatkoon ja opintoihin! 🙂

  • Avatar

   Ammattikoulun puolella, mutta tiedän kyllä mitkä puitteet koulussa oli, joten itse kokemuksena pidän vierumäkeä parempana jossa opiskelen amk-tutkintoa. Jos tietenkin asuu lähempänä rolloa kannattaa sinne mennä 🙂 kumpikaan kouluista ei ole huono. Joo opetussuunnitelma on muuttunut tänä vuonna kouluissa työelämäläheisiksi. Mutta itse kokemukseni näistä kahdesta oli se, että vierumäellä paremmat puitteet, vaikka molemmissa hyvä ympäristö ja mukavaa porukkaa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*