Istanbul

Viime viikolla käväisimme perheen kanssa kaupunkireissulla Istanbulissa. Pakko sanoa, että en ollut tiennytkään miten iso kaupunki kyseessä olisi.
Mahtava irtiotto arjesta. Tykkään matkustella todella paljon. On hienoa nähdä ja kokea erilaisia kulttuurieroja. Istanbul tosiaan oli hyvin erilainen paikka.

Sää ei ihan suosinut matkaamme. Suurin osa ajasta satoi, joten nähtävyydetkin tuli valittua sen mukaisesti. Paljon jäi varmasti näkemättä kun visusti sai sateenvarjon alla kulkea.
image
image
image
Ensimmäisenä päivänä kävimme sinisessä moskeijassa, jossa pääsimme heti kokemaan jotain uutta. Nimittäin moskeijaan oli naisten laitettava huivi päähän hiusten peitoksi sekä kaikkien oli otettava kengät pois. Kaunis moskeija olikin.
image
Shoppailua matkalla riitti! Hotellimme sijaitsi ihan nähtävyyksien vieressä Istanbulin vanhemmemmalla puoliskolla. Kuvassa oleva katu oli iso ostoskatu joka sijaitsi taas uudemmalla puolella kaupunkia.
image
Galata torni, oli ostoskadun loppupuolella lähempänä siltaa ja vanhempaa osaa kaupungista. Todella kaunis ja erittäin vanha torni.
image
image
image
Kävelymatkalla ostoskadulta takaisin hotellille vastaan tuli erittäin tunnettu mauste basaari. Mausteita löytyi joka lähtöön!
image
Seuraavana päivänä kävimme maanalaisessa vesisäiliössä, joka mielestäni oli kyllä hienoin nähtävyys kaikista. 336 pylvästä piti pystyssä tätä 500-luvulla rakennettua vesisäiliötä, jossa spottivalot ja paikallinen musiikki lisäsi tunnelmaa. Jopa bond-leffojen kohtauksia on kyseisessä veisäiliössä kuvatta. Säiliö sijaitsi ihan kuuluisamman moskeijan Hagia Sofian vieressä.
image
Vesisäiliön jälkeen kävimme katsomassa vanhaa mosaiikki museota, joka oli täynnä vanhoja upeita mosaiikkiseiniä. Ihan huikeeta kädentaitoa!
image
image
Shoppailut eivät tainneet riittää sillä halusimme myös nähdä euroopan suurimman basaarin, ”grande bazaar”. Jos sitä voisi jotenki kuvailla niin isolta muurahaispesältä se näytti. Niin paljon oli erilaisia putiikkeja ja katuja 61.. tavaraa riitti! Oikein tinkijän unelma, ei tosin minun. Hauska kokemus mutta muutaman kadun verran jaksoin itse katsella.
image
Illalla vielä Istanbulin suurimpaan ostoskeskukseen. Oikeen joka miehen unelmaan 😉
image
image
Viimeisenä päivänä, ei onneksi enää satanut ja pääsimme Topkapin puistoon kävelemään, raikkaaseen ulkoilmaan. Shoippailut oli shoppailtu ja oli kiva nähdä kunnolla huikeilta paikoilta kaupunkia.
image
Kaiken kaikkiaan matka oli huikea! Suosittelen lämpimästi Istanbulia kaupunkimatkakohteena. Näkemistä riittää jokaiselle. Paikalliset olivat hyvin mukavia ja kielitaitokin hyvä.
Kävellen oli helppoa kulkea paikasta toiseen, korkeuseroja lukuunottamatta.
Suosittelen!!

Heii vielä ehtii crocsin instagram- kisaan mukaan! Täggää syystreenikuvaasi #crocssuomi ja #oonansyystreenikisa ja voita crocsit! Sunnuntaina valitsen voittajan!

13 kommenttia

 1. Avatar

  Hei! Voisitko välillä oikolukea tekstisi, sillä joka kerta löytyy virheitä, kuten ”irti otto orjesta”
  Saat kuitenkin palkkaa tämänkin kirjoittamisesta, joten on järkyttävää sponsorien ja lukijoiden aliarvioimista tuottaa ala-arvoisesta tekstiä.

  • Avatar

   Itseasiassa en tästä tekstistä saanut yhtään lanttia 🙂 ja kyllä yritän parhaani kirjoittaa oikein, sattumoisin lievän lukihäiriön takia myös näitä virheitä tänne tulee 🙂
   Kiitos viestistä, yritän kyllä korjata virheet!

   • Avatar

    Ihailtavaa, kun jaksat aina vastata kaikkeen turhaan ja negatiiviseenkin niin iloisesti. Itse en ole kiinnittänyt virheisiin mitään huomiota. Ihan ehdottomasti mun lempiblogi.

    • Avatar

     Voi kiitos mukava kuulla!
     Ymmärrän että virheet pistävät joitakin silmiin, ja tosiaan toivon että niistä vielä eroon pääsen 🙂 kukaan ei ole seppä syntyessä!

 2. Avatar

  Hagia Sofia oli alunperin kristillinen kirkko kuten suurin osa Turkin moskeijoista. Ne on muutettu jälkikäteen moskeijoiksi. Tämä siis selittää miksi Hagia Sofiassa on kristillisiä maalauksia yms.

 3. Avatar

  Moikka! Sulla on mielettömät jalkalihakset niin mietin vain, että mistä ostat housusi? 😀
  Näissä kuvissa osassa ainakin freddyt, mutta onko muita mitä voisit suositella?
  Itellä on ongelmia löytää housuja, että reisistä menis läpi ja lantiolta ei jäis hirveesti tyhjää tilaa..

  • Avatar

   Voi kiitos! 🙂
   Sama ongelma aina, en koskaan löydä sopivia housuja. Verkkarit ja legginssit hyvät, juuri freddyt sopii mainiosti ja guessillä on yhet mega stretsi housut jotka mahtui jalkaan 🙂

 4. Avatar

  Heippa Oona! Tämä kysymys ei liity tähän blogikirjoitukseen millään tavalla mutta kysyn sen silti. 😀 syötkö siis hiilareita (riisikakkuja, riisiä, perunaa, pastaa) käytännössä joka aterialla vai vaan treenin jälkeen? Voiko jättiläismäisen salaatti annoksen korvata jollain määrällä riisiä, vai onko parempi syödä salaattia muulloin ja riisiä vain treenin jälkeen?

  • Avatar

   Joo, tällä hetkellä hiilarit ovat jakautuneet jokaiselle 6 aterialla. Mutta tavalkisesti olen syönyt aamulla ja treenin jälkeen. Kokeile molempia ja valitse sinulle toimiva vaihtoehto. 🙂

 5. Avatar

  kannattaa käydä Damaskos liian, Se on hyvä, kaunis ja historiallinen kaupunki.
  Ystävällisin terveisin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*