Viimeistä viedään ;)

naamaMoni onkin jo kyselly, että kisailenko Fitness Classicissa Kulttuuritalolla vajaan kahden viikon päästä. Vastaus on, että tarkotus olisi 😉 . Kisaan on valmistauduttu sekä koko ajan mennään eteenpäin lavoja kohti. Ikinä ei kuitenkaan voi tietää onnistuuko viimeistelyt ja valmistelut, joten otan asian ihan rennosti enkä jaksa kisaamisesta sen enempää paasata tai stressata. Terveyden ehdoilla ja täysillä mennään alusta loppuun asti, mutta ilman stressiä!

Tällä hetkellä jokainen päivittelee kisaan valmistautumista, fiiliksiä ja kuvia, jopa vuosi ennen ja ymmärrän täysin sillä ekat kisat ovat aina ekat kisat. Mutta itselläni valmistautuminen on kulkenut tässä hektisessä elämäntilanteessa ihan omalla painollaan. 🙂 Painoa on tippunut paljon mutta kovinkaan montaa kertaa en ole jaksanut puntarilla käydä tai puhua kisaamisesta. Projekti on ollut hauskempi, kun ei ole tarvinnut kaikkea suunnitella pelkästään kisadietin ympärille. Lisäksi tänä päivänä fitness on tuonut mukanaa erittäin paljon negatiivisia syömismalleja ja väärää treenitekniikkaa. Enään ei puhuta hyvinvoinnista, enkä halua missään nimessä täällä blogissa fanittaa diettejä, koska harva niitä oikeasti tarvitsee, eikä ole edes kannattavaa dietata turhaan. Parasta on löytää ruokavalio, jota noudatat läpi elämän ja ruokavalio tukee hyvinvointiasi eikä aiheuta minkäänlaista stressiä.

Treenit ovat aina siistein juttu ja on ollut mahtavaa nähdä miten kroppa on toiminut viimeisten kuukausien aikana. Tässä matkan varrella on oppinut todella makeita juttuja kehontoiminnasta. Juuri ne tavoitteeni diettaamisen mentaalipuolen ymmärtämisestä rupeaa pikkuhiljaa loksahtamaan kohdilleen. Koskaan ei ole helppo noudattaa liian tarkkaa ruokavaliota varsinkaan kun joutuu olemaan miinuskaloreilla.

Huomaan kyllä, että minulla on urheilijan ruokahalu, voisin syödä vaikka pienen perheen edestä. Suurin ongelma ehkä onkin omalla kohdallani liian tarkka ruokaileminen. Rakastan syödä terveellistä ruokaa ja hifistellä hyvän ruuan kanssa, enkä jaksa liikaa suunnitella ruokailujani aijemmin. Huomaan kyllä, että liian tarkka puntarointi rupeaa heti tälläistä suurpiirteistä ihmistä nyppimään. 🙂

Kisadietin alussa ei puntarille ollutkaan tarvetta, mutta viimeisten viikkojen aikana on ollut pakko, koska en ikinä syö näin vähän, joten arviointi kyky loppu siihen 😀 Tähänkin on totuttelemista!

Terveyden ehdoilla kuitenkin mennään alusta loppuun asti, se on ehkä suurin syy miksen halua liikaa hypettää kisaamista. Koskaan ei tiedä sairastuuko tai loukkaantuuko ennen kisoja. Nyt on kuitenkin enää muutamat päivät jäljellä ja vointi on hyvä, pientä väsymystä ja vilukissaisuutta on ilmassa mutta kovaa ja korkealle mennään täysillä!

kisavalmistelut

Toivottavasti postaus antoi vastauksen lukuisiin ihmetyksiin kisaanko vai en 😉

Huippu viikkoa tyypit!

13 kommenttia

 1. Avatar

  Moikka! Tulisin kysymään muutaman kysymyksen liittyen treenaamiseen 😀
  Oon treenaillut tässä jo jonkin aikaa (n.vuoden säännöllisesti ja ´´kunnolla´´), ja tuntuu hiukan että olkapäiden kehitys on muuta kroppaa jälessä 😮 Mitä vinkkejä antaisit että saisin niihin vähän lisää kokoo ja pyöreittä. Olen siis nainen.
  Oon hinkannu perus vipareita joka suuntaan ja muitakin liikkeitäkin siis ja kuormittanu takaolkapäitä ja etuolkapäitä myös, mutta tuntuu että nyt ei enää tapahdu muutosta (tuntuu vain että olkapäät katoaa)… Mitä tehdä jotta saisin uutta poltetta?
  Millaisia liikkeitä, toistomääriä, sarjamääriä ja painoja suosittelet ja kuinka monta kertaa viikkon reenaisin olkapäitä? Oon siis vähän kateissa mun olkapäiden kanssa 😀

  Kiitos jo nyt tuhannesti jos jaksat vastata <3

  • Avatar

   Heippa!
   meillä on paljon geneettisiä eroja, jotkut lihakset kehittyvät suhteessa paljon nopeammin/paremmin kuin toiset.
   Itsellä vähän sama homma, että olkapäihin hankalin saada pyöreyttä, treenaankin ne tästä syystä 2 kr/viikossa. Muista treenata monipuolisesti kaikkia 3 olkapään osia ja kovilla raudoilla. Lepoa niille pitää myös muistaa antaa. Pystypunnerrus on ollut omassa ohjelmassa ehdoton, tiputussarjoilla ihan poltteluun asti 😉

   Kyllä ne sieltä tulee!

 2. Avatar

  Hyvältä näytät Oona, toivottavasti sut nähdään siellä lavalla! Tsempit! 🙂

 3. Avatar

  Moikka! 🙂

  Tosi kiva kun kerroit valmistautumisestasi kisaan edes tämän verran! Sen takia aloin alunperin sun blogiasi lukemaan ja sua seuraamaan koska halusin seurata sun urheilu-uraasi 🙂 Kivoja sun postaukset on edelleen mutta aika paljon enemmän kaikkea ”mainosta” ja yhteistyöjuttuja! :E On siis kiva kuulla sun henkilökohtaisempiakin ajatuksia 🙂 Kaikkea ihanaa kevääseen ja hurjasti onnea kisaan!! <3

  • Avatar

   Kiva kuulla! 🙂 omista arvoista kirjoittelen ehkä eniten ja tavoite oli saada enemmän treeni ja ruokajutuja postailtua. Sekä jokulan viestiin valmistautuminen tulee olemaan isossa osassa.
   Huikeeta viikkoa! 🙂

 4. Avatar

  Hulluna tsemppiä kisoihin oona, oot upea esikuva! 🙂

  Mä en löydä järkevää vastausta, joten osaisitkohan sä auttaa. Treenaan yleensä myöhään illalla ja ruokailu treenin jälkeen on ongelmana. Mulla on tarkka ruokavalio ja kun isoin ruoka pitäisi syödä treenin jälkeen niin syönkö sen tässäkin tapauksessa kun treeni loppuu vasta klo 22? Miten jaksan 12h ilman kunnon ruokaa jos näin teen? Kiitos jos jaksat auttaa 🙂

  • Avatar

   Kiitos paljon 🙂

   Kaikilla ei toimi suurin annos treenin jäljeen, luultavasti kohdallasi olisi paras kokoille isointa annosta 2-3h ennen treeniä 🙂 Suosituksia voi lukea mistä vaan, mutta aina kannattaa räätälöidä ruokavalio ja ateriat omaan aikatauluun sopiviksi 🙂 Kokeile tuota!

 5. Avatar

  Kiitos vastauksesta 🙂 minäpä kokeilen, luulisi olevan paras vaihtoehto tuo 🙂 se on vielä epäselvää että miten sitten kun pitäs sitä hiilaria saada treenin jälkeen ja iltapalaksi on rahka, riittääkö palkkarin hiilarit vai siirränkö päivän ruoista hiilaria illalle?

 6. Avatar

  Moikka!

  Ajattelin kysyä sulta että voiko saada vatsalihakset hyvään kuntoon että näkyis jotain lihaksiakin nii kuukaudessa jos ei käy jokapäivä salilla? tai tarviiko edes käydä salilla että sais vaikka six-packin kuukaudessa? ja voiko syödä ihan normaalia ruokaa ettei pitäis mitään diettiä sillä liikun päivittäin paljon ja olen siis nuori. Olis kiva saada jotai vatsalihas vinkkejä tai jotain josta sais hyvän motivaation treenaamiseen:)

  • Avatar

   Vatsalihaksien treenaaminen ei tapahdu ihan hetkessä. Se miten ne näkyy riippuu paljon myös geeneistäsi sekä toki siitä missä kunnossa muuten olet. En suosittele diettejä, vaan yleistä puhdasta ja terveellistä ruokavaliota. 🙂 Joka päivä ei tarvitse salilla käydä mutta jos tuloksia haluat vatsalihaksiin niin treenaile ne muutaman kerran viikkoon ja ota painoja mukaan. Muista, että maltti on valttia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*