VIIKKOTERKUT

I believe I can fly! (C) Anssi Ranki

Heipparallaa!

Hävettää ihan, kun pääsen niin harvoin päivittämään. Kone ongelma päällä edelleen tällä neidillä, niin joudun sumplimaan joka kerta, että miten saan tekstin päivitettyä tänne teille asti. (Instagram ja facebook onkin kovemmassa päivityksessä meikäläisellä.)

Kaikki kuitenkin hyvin!
Viimeistä viedään ja hitaasti kaikki muutokset tapahtuu. Itse ei edes huomaa muutosta. Onneksi joka kerralla hieronnassa Hieronta-Akatemialla ja valmentajaa tavatessa saan palautteet.
Viikko enään kisoihin ja niin kuin olen monille vastannut niin kondis voisi olla kireämpi, mutta kaikkien kropat toimii eritavalla ja näillä eväillä mennään mitä on.

Siitä asti kun Tiinan sain valmentajaksi on kaikki sujunut paremmin ja terveellisemmällä tavalla. Olen todella tyytyväinen kaikkeen mitä olen hänen kanssa päässyt tekemään. upea coach!
Haluankin näyttää terveeltä, vaikka kisalavallan tarkoitus onkin olla kireä, ei omaa silmää aliravittu olemus miellytä, enkä edes haluisi kokea sitä oloa!!! Kilpailun vaatimuksissa myös mainitaan, terveellisyys, sporttisuus ja naisellisuus. Siinä onkin kolmenkopla mitä haluan olla aina!
Kultaisella keskitiellä pysytään, se on tavoite.

Kisoissa tulee olemaan upeita mimmejä ja varmasti jokaisella on voittajafiilis siinä vaiheessa kun tietää, monta kuukautta, tuntia ja minuuttia on tämän kaiken eteen tehnyt! Itsellä ei kyllä tule hymy hyytymään sitten millään. Ekat kunnon kisat ja vasta viime jouluna päätin ruveta treenaamana kisaan, joten tällä 19- vuotiaalla kuopuksella on vielä monta upeeta treenivuotta edessä Eli ei mitään paineita tai apinoita ole harteilla. Lavalla menen tälläsenä kun olen ja yhtä ylpeä olen sieltä poistuessa pytyn kanssa tai ilman, vaikka voitontahtoinen persoona olenkin.
Tällä hetkellä on kyllä tosi innokas fiilis, ei yhtään stressaava! Jos ei säikeet näy bebessa niin ei näy! Mutta leegot paistaa takarivin katsojille asti
Olokin on ollut tosi hyvä, yhdessä vaiheessa väsymys painoi, mutta viime viikko ollut huippu! Ystävien tuella on ollut suuri merkitys. Mulla on maailman parhaat ystävät, ei voi muuta sanoa. Arvostan heitä todella paljon ja olen erittäin kiitollinen kaikesta tuesta miten olen saanut, tämän projektin aikana.

Tämä koko viikko meni treenien lisäksi erilaisten duunihommien merkeissä ja kouluvalmisteluissa sillä tää neiti alottaa huomenna koulun!!

Hetki sitten pääsin perille tänne Vierumäen urheiluopistolle kaikkien ruokien ja kassejen kanssa. Vähän hävetti pakata autoon 9 kassia :s
Piti siis duunata koko viikon safkat etukäteen, pikkunen urakka, onneks dietti niin ei niin paljon ruokaa kuitenkaa. eivaan…

Täällä sitä nyt ollaan ja huomenna opiskelun pariin. Tosi paljon odotan uutta koulua ja kiva olla paikassa, missä on samanhenkistä porukkaa. Varmasti tulee upeat opiskeluvuodet!!
Mutta nyt nukkumaan niin huomenna jaksaa herätä cardiolla ja uuteen koulumiljööseen!

Hyvät yöt ja upeeta tulevaa viikkoa!

105 kommenttia

 1. Kuvat jäi teknisten ongelmien takia! Koitan saada huomenna ❤

 2. heip 🙂 kysyisin sun mielipidettä tämmösee: haluaisin treenata jalat 2 kertaa viikossa, ja salilla käyn vaan 3 kertaa viikossa (+tietysti aerobiset). miltä kuullostaisi tämmönen jako : ma:jalat+olkapää ti: selkä+rinta+ojentajat to:jalat+haukat ?
  upeet miten huomioit meitä lukijoita vaikka sulla on nyt varmasti kiirettä(ja muutenkin). tsemppiä viimisiin rutistuksiin ja itse kisoihin, hyvä oona !

 3. siis mä ihailen tota sun asennettA!! ja sulla on NIIIIIIIN terve suhtautuminen jopa tohon kisailuun, mikä monelta kisaajalta puuttuu! yritetään keinolla millä hyvänsä saada itsensä super kireeseen kuntoon muistamatta että terveys on kuitenkin yksi elämän tärkeimmistä asioista. sä olet jotenkin erilainen 🙂 just tuossa kauhuissani luin jotain blogia missä blogin kirjoittaja kertoi, että elää 1000kalorilla jokapäivä ja on elänyt näin jo pitkään, sen lisäksi käy salilla ja harrastaa crossfittiä.. kyseessä ei siis ole mikään fitness kisailija.. ajattelin vaan kauhuissani että äkkiä kattoon oonan blogia niin saa taas lukea _vähän_ järkevämpää tekstiä 😀 oot huippu!!!

 4. Anonyymi26. toukokuuta 2013 12.14
  Hahah, hyvä. Jos Jenni on testannut salia tuutte tänne itkemään hänen salivaatteistaan yms. Tiedän tasan tarkkaan millasia treenaajia te valittajat olette. Luulette olevanne kauheita fitnessejä kun käytte salilla ja teillä on intersportista ostetut treenivaatteet. ja instagramissa on joka treeni kerrasta kuvia, oikeesti meette salille, teette toistoja väärin ja treenaatte täysin väärällä tavalla, sit teillä on kuva protskujauho sheikkeristä ja ootte niin helvetin hyvässä kunnossa, tai siis luulette niin. Ei ketkään kunnon urheilijat kuten Oona Tolppanen vaikka, lähettäis ees tollasia kommentteja. Lähinnä he kannustaisivat teitä ja opastaisivat siellä salilla!

  VastaaPoista
  VastauksetAnonyymi27. toukokuuta 2013 10.55
  Sä oot niin salee Oona Tolppanen!

  Poista
  Anonyymi28. toukokuuta 2013 19.29
  Kuolema jos tää on ton Oonan kirjottama :DDDDDDDDDDD ai saatana hahahahaa

  Piti kopsata sulle mitä löysin jostain toisesta blogista.. huhhuh :/ Onneksi siihen oliki joku kirjottanu että tuskin Oona on itse tätä kirjoittanut.

 5. Oona, oot saanu paljon palautetta sun kirjoitusvirheistä, että vähempikin kuulemma riittäis, mutta mun mielestä oot parantanut tosi paljon! 🙂 itse tosin keskityn mieluummin sisältöön, ja siitäkin tulis nyt kehuja: aidontuntusta, reipasta ja ennen kaikkea positiivista tekstiä sulta tuppaa tulemaan, mikä ainakin minua miellyttää! 😀

  energistä syksyä sulle, Oona! Tsemppiä myös kisoihin. Muista, että matka on tärkeämpi kuin päämäärä 😉

 6. Eii millään pahalla mutta aikamoista selittelyä tää koko postaus. Kuulostaa typerältä hehkuttaa itseään kisan kuopuksena. Lisäksi Muistan sun jossain haastattelussa sanoneen että oli pettymys olla kakkonen viimeksi kun kisasit ja että se ei riitä. Kaiva toi ajatus taas esiin 🙂
  Ei siis ole tarkotus olla ilkeä. Viimeset tsempit peliin ja pärjäät varmasti. Mukavaa kisapäivään valmistautumista ja koulunalkua 🙂

  • Määkin muistan tuon kommentin ja se on kyllä pyörinyt paljon mielessä kun on sun postauksia lukenut. Mua on se mietityttänyt, millä mielellä oot oikeasti lähdössä kisaamaan, kun tosiaan viimeksi kakkossija ei riittänyt ja nyt sanot ettei sijoituksella ole väliä ja olet kisan kuopus jne. Toivottavasti pärjäät kuitenkin hyvin kisassa, jaksamista loppurutistukseen! 🙂 Nyt kova tsemppi päälle niin hyvin menee 😉

  • Nyt puhutaan kahdesta täysin eri kisasta 🙂 valmistelut ovat ihan eri luokkaa, pitäkäähän se mielessä.
   En nää mitään syytä miks pitäisi selitellä kun kisaakaan ei olla käyty 🙂
   Pointti on että eipä ole paineita kun ekat kisat tiedossa, eikä tiedä edes mitä odottaa 😉

  • Juu, samaa mieltä olen kanssasi. Onhan nuo Oonan vanhat blogit luettavissa edelleen ja sieltä luettavissa, että hampaan koloon jäi jotain ja vain voitto mielessä eteenpäin. Tää on nyt jotain kumman etukäteisselittelyä. Ihan liikaa tuo itseään tyrkylle ja esille, mutta kohta sitä paikan päällä näkee miten kisassa käy.

  • Mua on kans kovasti mietityttäny tää ittensä tyrkyttäminen joka tuutista. Itsensä kuvailua päivästä toiseen ihan kun yrittäis vakuuttaa lukijoita ja saamaan kehuja päivittäin.

 7. Hirveesti tsemppiä loppurutistukseen ennen kisoja, Oona!! Hyvin sä varmasti vedät! 🙂

 8. Moi oona! Oot ihan huippu ja mun täydellinen esikuva! Haluisin kysyy et mitä mieltä oot nuorten salilla käynnistä ja muutenki liikunnasta 🙂 tsemiä jatkoon oot paras <3

 9. http://www.propowermedia.com/blogit/taso-tulee-olemaan-kova-mutta-niin-olen-minakin

  http://bodylehti.fi/?cid=6731

  Kova kisa tulee varmasti! Tsemppiä sulle loppurutistukseen, kyllä sä nyt noi ainaki voitat!! =)

 10. Tsemppiä kisoihin valmistautumiseen ja intoa opiskeluihin, Oona! 🙂 🙂 🙂

  Kari

 11. Hei Oona!

  Voisitko vähän kertoa AMK liikunnanohjaaja koulutuksen pääsykokeista? Oliko vaikea päästä? Oliko kirjalliseen kokeeseen oma aineisto ennen koetta?

 12. Miksi edes haluat olla fitness kilpailija jos kerta ylistät tervettä kehoa ympäri vuoden etkä ole valmis pieneen itses kituuttamiseen. Ne jotka sen tekee on niitä kireimpiä siellä lavalla. Tää on vähän niinkun että jos et jossain onnistu niin ”ihan sama, en ees olis halunnutkaan”. Melko epäurheilijamaista ja naurettavaa toi sun touhu ja puhees.

 13. Kuulkas nyt hyvät ihmiset! En ymmärrä miksi luette Oonan blogia ja sitten arvostelette toisen omaa asennetta ja näkemystä OMAAN juttuun ja reenamiseen.
  Anonyymi 26.elokuuta 2013 21.12 arvostelee kuinka naurettavaa toi touhu ja puheet on..
  .jokainen tyylillänsä, mutta veikkaan että pahimmat arvosteliat täällä on vaan kateellisia kun joku jaksaa olla reipas ja reenata täysillä. Kateelliset ihmiset on naurettavia.
  Tsemiä Oona loppu rutistukseen 🙂

 14. Tälle lukijalle jäi kyllä kans vähän selittelyn makua-fiiils tästä postauksesta! :/ Mutta tottahan se on, kaikkien kropat toimii eritavalla. Oona ei välttämättä päässytkään niin kireeseen kondikseen kuin luuli pääsevänsä.
  Tsemiä nyt kuitenkin!

 15. moi oona!

  sori häiritsen siun kisoihin valmistautumista, mutta vastaa sitte jos/kun kerkiät…
  eli siis, tavoitteena olis saada lihasta ja vieläpä se lihas näkyviin. pitäiskö miun siis syödä reippahasti kaloreita vai dietata? olla siis kaloreissa plussan puolella, vai miinuksella? miten onnistuu lihasten kasvattaminen ja rasvaprosentin pienentäminen samaan aikaan? vai pitääkö ensin hankkia lihakset ja sitten karistaa rasva?
  kiitos jos ennätät ja viittit vastata! 🙂 ja tsemppiä kisoihin!

  • Varmin keino on ensin syödä kunnolla, että treeeni menee hyvin perille 🙂 ja sitten pitää joku kiristys. Koska jos pienillä kaloreilla vedät niin ei voi jaksaa kunnolla treenata eikä lihas ota treeniä yhtä hyvin vastaan. 🙂
   Tsemppiä ja kärsivällisyyttä!

 16. Heips! En tajuu miks niin moni täällä kommentoi niin negatiivisesti, mitä se muilta on pois jos sä haluut kisata! Näin sut muuten junassa tossa vähän aika sit, olit tosi kaunis ja luonnollisen näkönen! Ja inspiroit mua ainaki paljon syömään terveellisemmin ja liikkuun 🙂 Paljon onnea ja tsemppii kisoihin!! 🙂

 17. Onks noi kilpailuasennot vaikeet oppia? Osaatko ne jo? Laita kuva sun kisabikineistä, minkä väriset ne on???:)

 18. Moi Oona! Mitä olet mieltä HIIT:stä? Noin niinku vaihtoehtoisena cardio-mahdollisuutena? Ootko kokeillut? Itselle niin vaikea lähtä pitkälle rasvanpolttolenkille.

 19. Mitä mieltä sä oot noista fitness muroista? Käykö ne ihan hyvin aamupalaksi kun haluaa laihtua?=)

  • tksekkaapas niitte sokeri määrä.. kaurapuuro on parempi!:)

  • Ei, sana ”fitness” on vähintäänkin kusetusta niiden raksujen kohdalla. Kuitua saattaa olla ihan kivasti, mutta muuten sokerikuorrutettua höttöä… tänkin asian luulis tajuavan ihminen joka on edes hieman tietoinen siitä mitä missäkin ruuassa on.

   Niinku edeltäjä sanoi, ihan tavallinen puhdas kaurapuuro on aina parempi kuin yksikään ylikaupallistettu humpuukituote..

  • Joo ei mielellään niitä muroja, tosi paljon sokeria 🙂 puuro ja marjoja! On parempi! <3

 20. Hei haluisitko laittaa sen prodejauhopannarin ohjeen tänne? 🙂 Sulla oli instassa siitä kuva ja aloin himoitsemaan sellasta! Varmaan menis ihan aamupalanaki semmonen vai millon ite syöt? 🙂

 21. facebookista löytyy

 22. Käyn kuusi kertaa viikossa salilla ja mulla on nyt ollu 2-jakoinen saliohjelma, eli kukin lihasryhmä tulee viikon aikana yhteensä 3 kertaa tehtyä. Ajattelin vaihtaa 3-jakoiseen, eli kukin lihasryhnä yht. 2x/vko. Kehittyykö lihakset tällä ohjelmalla yhtä hyvin? Meinaan vaan kun toi nykynen treeni on aika raskas ja tuppaa venymään usein eikä loppupään liikkeitä tahdo jaksaa kunnolla…

 23. Oona miksi et laita blogiisi, että anonyymit eivät voi kommentoida?
  yleensä kaikille tullaan sanomaan jotai todella negatiivista aina jos anonyymit voivat kirjoitella mitä sattuu. näitä kommentteja tosiaan olisi mukavampi lukea…

 24. Mitä epäterveellistä meinaat syyä ekana kisojen jälkeen 😉 ?

 25. Minkä takia vaihdoit valmentajaa? Mä luulen että olisit kireempi jos olisit jatkanut Peterin kanssa. Hän osaa kyllä naturaalikisaajan kireeksi vetää. Sinne lavalle nousee oikeesti kovia tyttöjä, jotka on treenannu tähän lajiin jo vuosia valmentajan kanssa. Ensi kisassa sitten paremmin, ja ihan toisella asenteella. Tää sun teksti kertoo jo siitä että menet luovuttajana lavalle.

  • Kisa kondis eteni vasta vaihdon jälkeen 🙂 kiitos tiinan! 🙂 muuten olis voinu jäädä haave väliin.

   Ei tässä tekstissä kukaan puhu luovuttamisesta! Vaan stressittömyydestä. Teen parhaani ja tavotteita on mutta stressiä ja pakkoa ei! 🙂 olet ihan väärillä raiteilla nyt

  • Eiköhän se ole ihan Oonan oma asia miks se vaihto valmentajaa?!?! Antakaa olla ja lopettakaa kysely. Oona on ihana ja kaunis nainen 😉
   Onnea Oona kisoihin kovasti ja toivottavasti saat sieltä sitä mitä lähet hakemaaan. oot paras <3

 26. Kauheeta miten ilkeästi ihmiset huutelee!

  Toki jos julkisesti kilpailee ja vielä kirjoittaa tällaista blogia, niin herättää varmaan tosi monissa ihmisissä mielipiteitä, mutta onko niitä pakko tulla kirjoittamaan tänne tuohon tyyliin? Itselläni ei ainakaan olisi pokkaa sanoa mitään tuollaista Oonalle tai kellekkään muullekkaan päin naamaa, joten en sanoisi täällä blogissakaan vaikka jostain syystä noin ajattelisin.

  Ja vaikka jollakulla sitä pokkaa olisikin, niin onko silti pakko avautua ihan kaikesta? Se miten bloggaaja treenaa tai tekee jotain muuta, niin on kuitenkin loppupeleissä hänen asiansa ja jos hän nyt jostainsyystä vaikka sinun mielestäsi mokaa jossain, niin se ei varmaan ole sinulta pois ja sen voi ehkä pitää myös omana tietonaan, ainakin jos ei osaa asiallisesti kommentoida.

  Tämä nyt on vaan mun mielipiteeni, enkä tarkoita, että kaikkien pitäisi laitella tänne sydämiä ja tsemppejä jokaiseen kirjoitukseen, mutta ei bloggaajien tai kenenkään muunkaan tarvii kaikkea kestää, vaikka julkisesti tuo itseään esille. Haluaisitteko itse lukea vihaisia kommentteja omasta blogistanne, jossa kertoisitte jostain ns. omasta jutustanne? Tuskin! Ja yleensä lähes kaikki mielipiteet on mahdollista esittää asiallisesti, oli ne sitten negatiivisia tai positiivisia, kun vähän miettii miten sanansa asettaa. Ja jos ei pysty, niin ehkä sitten ei kannata sanoa mitään, vaan pitää asia omana tietonaan. 🙂

  • Mä oon lukenut monesta muusta blogista paljon pahempia/törkeämpiä kommentteja. Oona varmasti kestää jokaikisen negatiivisen kommentin mitä hänelle tulee kun pitää anonyymi kommentointia päällä. Se ei kuitenkaan tarkota, että tuen haukkujia ja törkeitä kommetteja, en todellakaan, mutta jokaikinen bloggaja jolle pystyy anot kommentoimaan, ottaa sen riskin että sieltä tosiaan saattaa tulla mitä vaan.

  • Jokaisella oikeus mielipiteeseen kyllä, ja itse asetuksista vastaan 🙂

 27. Mitäs muuta kun jädee?? On varmasti tehny mieli vaikka mitä dietin aikana, mitkä on ekat 5 asiaa mitä haluat syyä? TSEMPPIä KISOIHIN!!!

 28. Tämä postaus kyllä oikein kerjäsi suorasanaisia kommentteja. Miten kukaan järkevä kilpailija voi kirjoittaa noin kisojen kynnyksellä. Huhhuh. Ensi vuonna uusiksi jos sillonkaan 😉

  • Taitaa tulkinta olla ihan omaa luokkaa 🙂
   Kyllä täällä satasella kisataan, mutta stressit nollassa! Ja oikeella asenteella! Turha sitä vapisten on sinne lavalle mennä ja aiheuttaa itselle pään vaivaa. Kun voi mennä freesinä ja hymyillä!

 29. Mua vähän ihmetyttää että miksi poistit mun kommentin? Vaikka mitään törkeätä en kirjoittanut.. kysyin vain että miksi koet ettet ole tarpeeksi kireässä kunnossa.. mutta antaa olla. Outoa vaan että pidät täällä kaikki törkeätkin kommentit anoilta mutta mun poistit. Jokatapauksessa tsemppiä kisoihin, hienon työn oot tehnyt!

  • Ei hätää, kommenttisi oli hyvin asiallinen! Mutta siitä syntyi sanaharkkaa enkä halua kenenkään muun pahoittavan mieltä. 🙂 tähän vastaan mielelläni. Että alkudietti seisoi pitkään paikallaan tulolsetta ja se jäi vähän hampaan koloon. Nyt mennyt kaikki hyvin ja sormet ristissä toivotaan että
   Viimeistelykin sujuu. 🙂 hyvällä fiilikselle ja meiningillä! Intoa on ainakin päästä lavalle!
   Kiitos 🙂

  • Noniin. Vähän veikkaisinkin että alkudietillä oli vaikutuksensa. Pääasia että kaikki on kuitenkin nyt hyvin ja mieli on levollinen. Tärkeintähän tässä lajissa on ymmärtää, että jos pääkoppa ei ole kunnossa, jossakin vaiheessa koko homma kusee. Sulla selvästi on asiat hyvällä mallilla, nyt vaan otat rennosti ja latailet akkuja viikonloppuun! 🙂

 30. Oot tosi inspiroiva! 🙂 Onnea kisoihin!

 31. Oot ollu mulle suuri inspiraation lähde Oona! Itseasiassa ehkä suurin syy miks alotin saliharrastuksen viime vuonna kun lueskelin sun blogias ja nyt olen jo ihan eri ihminen (kropasta siis;)) vaikka oonkin urheilua kauan harrastanut! Arvostan tosi paljon sun tervettä ja iloista asennetta kisoihin ja muihinkin asioihin 🙂 Oottelen aina innolla uutta postaustakin 😀 Hurjasti tsemppiä kisoihin!<3

  ps. Älä välitä noista luovuttajaksi haukkujista, monet anonyymit näköjään kääntää sun sanojas jollain ilveellä negatiivisiksi.. Ties sitten mistä johtuu 😉

  • Kiiitos paljon, upeeta kuulla että innostusta riittää, anna mennä!!

   Joo ei tässä kukaan ole luovuttamassa päin vastoin!’ Pointti on että turha stressi roskiin ja keskittyminen siihen mihin kuuluukin 🙂

 32. Eipä hirveesti kokemusta oo noista fitnesskilpailuista mutta, semmonen fiilinki vaan on että fitnessgirl oona on aika kärkikastissa!:) Uskot vaan ittees niin onnistuu mikä tahansa? Eikö;)!!!!

  PS: Onpa täällä kateellisia paljon, koettakaapas anonyymit 1,5 vuotta salia monta monta monta kertaa viikossa. Ei siihenkään kaikki pysty;)!

  – Fitnessguy

 33. Kiitos paljon!! 🙂
  Uskon itseeni täysin eikä siitä ole kiinni! Monilla tuppaa vaan laji tuomaan kauheasti stressiä ja pään vaivaa varainkin kun rupee kilpakumppaneita selaamaan. Itse keskityn omaan tekemiseen ja stressin jätin naapuriin 🙂

 34. hei paljon sulla on lihasmassaa ollut parhaillaan kiloina?:)

 35. Jos painoa on esim. 60 kg, ja lihasmassan prosentti 35, tämä tarkoittaa, että lihasta on kehossa 21 kg. 🙂

 36. Olis kyllä oikeesti siistiä jos saisit t’änne kuvaa sun selästä.. tosin jos pääsen vklpna lahteen ja jos lippuja on myynnissä vielä niin pääsen kyllä ihan paikanpäälle sen näkee 🙂

 37. Mitä treenihousui sä suosittelisit? 🙂

 38. Moi oona! Oon vuoden verran seurannu sun blogia. Musta ois tosi kiva, jos tekisit enemmän sellasia treeni postauksia mitä kirjottelit ainakin vielä vuosi sitten enemmän. Keroisit siis mitä oot salilla tehny ja ottaisit kuvia – ne oli inspiroivia ainakin mulle 🙂

  • Jep samaa mieltä! Ja muutenkin ikävä sitä naapurintyttö oonaa jota ei kaikki kaduntalllaajat vielä tunnistanu… oot jo mun makuun liian julkkis, vaikka ihan hyvällä asialla enimmäkseen oot esillä

 39. Osaisitko neuvoa kun tuntuu että treeni ei enään mee perille, kun paikat ei ole koskaan enään jumissa. Ja nyt huolestuttaa et teenkö kaiken ihan turhaa? pitäiskö mun vaihtaa liikkeitä tai nostaa painoja reilusti? Ja haluisin vielä sanoa että oot ihan huippu hyvä esimerkki muille ja toivon että kaikki menee sulla kisoissa hyvin :)!

  • Jumissa? :O Eikait kukaan halua että lihakset ovat jumissa. Tarkotat varmaan lihaskipua mikä treenistä tulee? Vaihtele liikkeitä ja toistoja, lihas tottuu kaikkeen mitä teet. Esim kun juokset pitkästä aikaa vaikkapa rappusia, lihakset ovat seuraavana päivänä kipeät. Muutaman kerran jälkeen ei kipua enää tule ja voit juosta rappusia monta kertaa viikossa ilman lihaskipua. Se on juuri sitä kun lihas tottuu. Jos haluaa kehittyä salilla, tätä on vältettävä.

 40. Huikee asenne ja motivaatio !! Tsemppiä sulle paljon kisoihin !!!
  Ps. Mitkä olisivat hyviä nopeusvoima harjoitteitä ?

 41. Heippa! Olen treenannut noin vuoden verran entistä tavoitteellisemmin kuntosalilla ja osallistunut mm. Fitfarminkin valmennukseen alkuvuodesta. Kehitys on ollut aika hidasta ja olen viime aikoina lisännyt syömisten määrää reippaammin. Haluaisin kysyä, miten paljon syöt silloin kun pyrit maksimaaliseen lihaskasvuun? Tiedän, että se on yksilöllistä, miten paljon tarvii syödä kehittyäkseen, mutta haluaisin vaan tietää, jotten söisi mahdottomasti liikaa ja toisaalta liian vähääkään. Olisi kiva, jos voisit antaa ihan konkreettisesti esimerkkiä esim. proteiinin ja hiilareiden määrästä/vrk. Välillä kun kauhistuttaa, miten paljon pitää oikeasti syödä.

  • En ole Oona, mutta haluan kertoa tähän oman mielipiteeni jossei se haittaa. Itse yritin kauan kasvattaa lihasmassaa ottamalla mallia muiden syömisistä, kyselemällä muilta että paljon pitää protskua ja hiilaria vetää jne. Lehdistä ja netistä imin tietoa jatkuvasti. Jossain vaiheessa meni hermot koko touhuun, kun minkäänlaista tulosta ei tullut, tai no tuli jonkinlaista, mutta ei sellaista mihin olisin ollut tyytyväinen. Vasta sitten, kun lopetin turhan ja ylimääräisen hössötyksen, ja harjoittelin salilla menemään OIKEESTI epämukavuusalueelle ja syömään normaalia ihmisten ruokaa riittävästi sen enempää miettimättä että onko tässä nyt liikaa hiilareita vai liian vähän, tuloksia alkoi tulemaan vasta tämän jälkeen. Oon täysin sitä mieltä, että tuloksia tulee, kunhan vaan oikeesti ymmärtää sen ettei tämä ole mitään tähtitiedettä, vaan hyvin yksinkertaista hommaa kunhan vaan lopettaa turhan hössötyksen. Mutta ymmärrän sen, että kun haluaa tähdätä maksimaaliseen lihaskasvuun, haluisi saada kunnon ohjeet siihen. Protskun määrähän riippuu ihmisen painosta mutta perussääntöhän on 1,5-2g painokiloo kohden ja hiilaritkin menee tosi yksilöllisesti mut ainakin 200g tai yli päivässä on ok jos lihasta haluu kasvattaa. Täytyy vaan muistaa että on vaan PAKKO syödä paljon jos haluu kasvaa. 😀 Se on välillä tosi rasittavaa mutta hyvin palkitsevaa jossain vaiheessa. TÄstä mun tekstistä tuli joku romaani, mutta toivottavasti auttoi jonkinverran!:)

 42. Tää on vähä hassu kysymys. Mutta laskisitko koiran ulkoiluttamisen urheiluna? Ite käytän koirat lenkillä lähes joka aamu, ennen aamupalaa ja lenkit on yleensä puolesta tunnista tuntiin, ja vauhti on suht reipas, ei kumminkaan niin että syke hirveästi nousisi. Ite oon tottunu liikkuun niin paljon ja raskaasti, etten jotenki osaa laskee tota urheiluks. Mitä mieltä sä oot? Esim. jos multa kysytään liikuntamäärä tunteina viikossa, niin en koskaan laske noita koiran ulkoiluttamisia siinä, vaikka niistä tulee viikossa joku 3-6 tuntia.

 43. Vielä toinenkin kysymys liittyen tuohon toiseksi edelliseen kysymykseen. Mikä on oikeasti hyvä määrä käydä salilla viikossa kun toisesta lähteestä kuulee toista ja toisesta taas aivan muuta. Itse käyn tällä hetkellä noin neljä kertaa viikossa ja nelijakoisella ohjelmalla siis.

 44. Oona minkä kokonen se sun dcore oranssi toppi on?:)

 45. Innolla odotan kisa kuvia. Meneekö kisaryhmät iän,pittuuden,painon mukaan? Kun sulla joskus on aikaa.. voisitko tehdä treeniohjelmia lihaksen kasvatukseen.. tuntuu et itellä junnaa paikallaan ja tarvisin monipuolisempaa treeniä. Ois niin huikeeta jos joskus kerkiäisit:) mitä nyt kisojen jälkeen? Millon seuraavat kisat?

 46. Hassua että iina meni sun edelle kisoissa huimasti 🙂 tuntuu että se ei läheskään noin tarkkaa ruokavaliota ja reeniä noudattanu ku sä ja silti paljon parempi ku sinä 😀 GO TURKU!!!

 47. Sulla ei oo varmaan hirveesti ollu aikaa perehtyä blogin ulkoasuun, mutta kannattaa vähän päivittää leveyksiä ja semmosta 🙂 Esim. tuo kävijämäärä ei mahu enää yhelle riville (vau!) ja ylätunniste on sivuun nähden aika leveä. Senkin saa muutettua sopivan kokoseks 🙂

  En pahalla sano, sillä vaan että sivu olisi helpompi selata 🙂

  Mistä saat eniten protskua päivän aikana? Onko lisäprotskut heraa vai jotain muuta? 🙂

  http://goodmomentsonly.blogspot.fi/

 48. Olin Lahdessa. Vasta neljäs! Aikamoinen pettymys, kun ottaa huomioon miten olet itseäsi esille tuonut ja hehkuttanut ”vain taivas on rajana…”

 49. Mun mielestä oli ihan oikein oonalle ettei voittanut. Ylimieliset ja itsensä hehkuttajat ei pärjää. Nöyrempi ja aikuismaisempi asenne ja turhat höösäämiset pois!

 50. Huhhhuh jälleen kerran mitä tänne tullaan huutelemaan! Oonan eikä kenenkään muunkaan nuille lavoille nousseen tarvitse yhtään vähätellä omaa suoritustaan olipa se sitten huonompi mitä ehkä lähdettiin tavoittelemaan! Jokainen kilpailija on tehnyt jumalattoman kovan työn ja tänään se sitten huipentui! arvostus kaikkia kilpailijoita kohtaan on suuri ja sekin, että pistää itsensä muiden eteen arvosteltavaksi on suuri askel jokaiselle joka sen tekee. Omia tekemisiään saa ja pitääkin tulla esittelemään muille ihmisille jos ne koskevat varsinkin liikuntaa, sillä etenkin nuoret tarvitsevat oonan kaltaisia esikuvia!! Meillä suomalaisilla vain on outo tapa vähätellä omaa itseään, ja omia tekoja ei pidetä juuri minään. Pitäisi muistaa aina, että pieni ylpeys sopii meille kaikille ja ihan omasta itsestään on hyvä välillä repiä sitä kunnon motivaatiota. Ollaan siis kaikki ylpeitä itsestämme niin eipähän tarvitse ärsytyksessä rypeä kun joku toinen on iloinen omista suorituksistaan :)!

  ps. jos olisin ollut päättämässä palkintosijoista niin kyllä sä oona olisit sen kolmosen paikalla nyt!

  • Se kolmonen oli 50kertaa upeempi kokonaisuudessa senkin tietämätön lajista, jätä se arvostelu tuomareille:)

  • eiköhän sitä jokainen saa oman mielipiteensä tuoda esille, antaahan ihmiset täällä melko negatiivisiakin kommentteja kilpailijoille vaikkeivät tuomareita ole….

  • Jep mutta ei se 3 muuten vaan 3 ole 😉 Oona ei päässyt finaalikörkeen ja hän oli sitä tasoa. Ei kolmosen tasoa.

 51. Paljon onnea neljännestä sijasta! :–) Oot aivan uskomaton persoona (mitä nyt ainakin blogin kautta pääsee lukemaan) ja sinussa on asennetta enemmän kuin laki sallii. Suhtaudut myös kisoihin ihanan rennosti, mutta silti hyvin itsevarmasti. Itellä tulee olemaan vielä monta treenivuotta ennenko tuonne asti pääsisin, mutta niin vielä kerran tuhannesti onnea ja tsemit uuvelle treenikaudelle!:–)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*