Vapaus valita

Kun palaan lomalta odotan taas työpäivää. Haluan nähdä mitä valmennettavilleni kuuluu, ja kaikista eniten tunnen kiitollisuutta, kun näen miten jokainen heistä etenee omilla ehdoilla askel askeleelta parempaan suuntaan. Olen antanut heille punaisen langan, mutta jokainen heistä on tehnyt itse päätöksen: ”minä haluan panostaa itseeni”.

Ne tunteenpurkaukset, tuskan hiet, jotka muuttuvat salaman sekunnilla hymyksi ja hyvänolontunteeksi ovat ihan mielettömän siistiä nähdä vierestä. Jokaisella on oma tyyli, mitä he yhteisiltä treeneiltä haluavat. Toinen haluaa kovan poltteen treenistä, toinen taas paremman ryhdin tai oikea oppiset tekniikat ja joku paremman kunnon. Tavoitteita sekä matkoja on monia, mutta jokainen matka on antanut minulle yhtä paljon kuin asiakkaalle.

Mutta miksi kerron tästä… Haluan vain sanoa, että mikään ei ole parempaa kuin tehdä oikeasti sellaista työtä, että jokainen työtunti tuntuu siistiltä. Pääsen haastamaan itseäni, saan työskennellä ja tutustua uskomattomiin ihmisiin ja heidän tarinoihin. Työssäni ei koskaan voi olla liian hyvä, vaan kokoajan täytyy pysyä ajankohtaisten aiheiden mukana ja kehittää itseä.

oona_20

@PETTERI PELTONEN

Vaikka yrittäminen on Suomessa hitusen hankalaa, on se silti ollut valintani. Työtä saa paiskia enemmän kuin koskaan ennen, mutta teen työtä itselleni. Vastaan omasta tekemisistäni täysin. Mutta mikä on kaikkein tärkeintä: Rakastan työtäni!  Mikään ei ole ollut mielestäni stressaavampaa, kuin tehdä työtä josta ei pidä. Aina ei ole vaihtoehtoja ja työ kuin työkin on arvokasta. Mutta se, että työ on henkisesti niin kuormittavaa, että se vie ilon ja elon kasvoilta ja tyhjentää viimeisetkin voimavarat on pahinta mitä voi tapahtua. Se voi johtua: huonosta ilmapiiristä työpaikalla tai ihan motivaation puutteesta. 

Olen lähiaikoina jutellut paljon ihmisten kanssa siitä, että parempi on tehdä sellaista työtä mitä rakastaa kuin sellasta työtä missä ainoa motivaattori on hyvä palkka. Ei tarvitse montakaan vuotta katsoa eteenpäin kun hyvinvointikäyrä alkaa olemaan pakkasenpuolella. Ja sitten kaikki se ansaittu raha meneekin oman terveyden palauttamiseen.

oona_26

@PETTERI PELTONEN

On rohkeaa hypätä unelmien perässä tuntemattomaan, mutta lupaan, että loppujen lopuksi kaikki on sen arvoista!

Kuvan vaatteet: Toppi, Tirkoot, huppari

6 kommenttia

 1. Avatar

  Hei Oona!

  Kiitos jälleen kannustavasta ja upeasta kirjoituksesta. Välttämättä meille kaikille ei löydy koskaan työtä, mitä jaksaisi tehdä päivästä toiseen hymy kasvoilla. Lisäksi toisille raha saattaa olla pakon sanelema motiivi, jos tarvitsee, vaikka huolehtia useammasta lapsesta. Hienoa olisi kyllä, jos jokainen meistä pääsi unelma- ammattiinsa. Mahtava huomata näistä sinun kirjoituksista että olet löytänyt itsellesi selkeän elämän suunnan ja välität aidosti asiakkaistasi. Riemukasta kesän jatkoa!

  • Avatar

   Heippa!

   Olet ihan oikeassa että voi mennä aikaa että sellainen työ löytyy missä kaikki toimii.
   Hienointa olisi jos työstä saama palkkio riittäisi mutta silti olisi aikaa myös perheelle ja nauttisi siitä mitä tekeen.
   Paljon tapahtuu loppuun palamista töissä, joka voi johtua ihan huonosta ilmapiiristä, vaikka työ itsessään olisi se mistä nauttii. 🙂

   Toivottavasti kaikki vain rohkeasti puskisi unelmia kohti! Sillä mikään palkka ei korvaa terveyttä.

   Huippu kesää sinulle! 🙂

 2. Avatar

  en itsekään ymmärrä ihmisiä jotka tekee työtä vain palkan takia. kyllä jonkinlaista työn imua ja intoa pitää olla. toki eihän sitä nälkäpalkalla työtä tee vaikka kuinka kivaa olisi, palkka-työnkuormittavuus-vaativuus tasapaino ratkaisee. esim. sairaanhoitajilla on aivan järjettömän alhaiset palkat vaikka tekevät todella arvokasta ja raskasta vuorotyötä versus kansanedustajat jotka saavat tuhansien eurojen kk palkkaa ”istumisella” ja ”lukemisella”(en vähättele heidän työtään mutta 5000e palkkaero on aika huikea kuitenkin)pt työ on varmasti sun juttu. koko ajan oppii lisää ja joutuu seuraamaan tiuhaan vaihtuvia liikuntatrendejä- ja tietoa. teetkö muuten etävalmennuksia(spostin kautta esim ruokapväkirja analyysi/treeniohjelmat)

  • Avatar

   Juuri niin! Eikä työ varmasti ole myöskään silloin mieleinen jos se nälkäpalkaksi menisi. 🙂
   Palkka erot ovat kyllä huolestuttavia, toivotaan että niissä tapahtuisi jotain!

   Joo teen liikunnanohjaajan töitä täydestä sydämestä ja lisänä puheet ja muut työkeikat valmennuksen ulkopuolella ovat kyllä omaa intohimoa! 🙂
   Etävalmennukset riippuvat täysin asiakkaan lähtötasosta ja tavoitteesta. Ihan aloittelijoiden kanssa mieluiten kontaktivalmennusta ja oikeastaan ihan kaikkien!, mutta olen paljon myös päivittänyt ihmisten treenisyklejä ja ruokavaliota.
   voit laittaa myös sähköpostia fitoona@gmail.com

 3. Avatar

  Mistä noi ihanat harmaat pökät on!? 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*