Uudet sivut uusi ruokavalio!

Kirjoittelu jatkuu tästä päivästä lähtien täällä!

1391462_10151953085569933_437981500_n

Uudet upeat omat sivut… kiitos todella paljon sivun tekijöille! Nyt helpottaa juttujen kirjoittelu ja sivun sisältö uudistuu. Kaikkea kivaa olen keksinyt, mitä aijon tänne tuoda! Innolla odotan, että pääsen jakamaan kaikkea ja tietty ensin pitää opetella sivun käyttö.. en nimittäin ole mikään penaalin terävin kynä näiden tietokoneohjelmien kanssa. Sivuihin tulee vielä pieniä muutoksia niistä lisää myöhemmin… Ehdotuksia saa laittaa, mitä sivuilla haluisi nähdä, lisää: kuvia, videoita, reseptejä, kilpialuja jne…. täällä otetaan innolla ideat vastaan!

 

Mutta sitten kuulumisiin. Syysloma alkoi keskiviikkona ja tuli juuri sopivaan paikkaan. Hiukan ollut väsymystä, kun rupeaa ilmat pimenemään ja kylmenemään.. mainostaulut vilkkuu lomamatkojen mainoksista.. kauheesti tekis mieli lähteä reissuun, mutta ei nyt vielä tiedossa lomareissuja. Talven aikana toivottavasti, ei ihan toi talvi ole lempi ajankohta vuodesta. Enemmän houkuttelee turkoosit merivedet ja samettiset hiekkarannat.

 

Kisoista olen palautunut hitaasti, mutta varmasti. Treeni kulkee paremmin kun pitkään aikaan, painoja saa nostaa kunnolla kesästä ja treenin jälkeinen tunne lihaksissa on ihan sairasta! 5 diettikuukauden aikana meinas jo unohtua, että mite huokeeta on kun lihkset on ihan pumpissa ja tuntuu vielä kahtena seuraavanakin päivänä.

Kisojen jälkeen piti olla tarkkkana syömisen kanssa, ettei kroppa mene ihan sekaisin, mutta sitten menin taas rennommin kun kroppa oli paremmin palautunut. Huomaan kyllä, että mulle ei sovi tollanen epäsäännöllinen syöminen, se on aina hyvä välillä kokeilla niin huomaa ison eron säännällöllisen ja epäsäännöllisen syömisen välillä! Kultaisen keskitien löytäminen tämän välillä ois ihan extra tärkeetä! syöminen ei saa olla elämän tärkein juttu mihin keskityt kokoajan, mutta sitten taas toinen äärilaita, eli epäsäännöllinen mussuttelu ja ei mitään kiinnostusta siihen, että mitä syö ei myöskään ole hyvä. Omalla kohdalla paras ja toimivin tapa on noudattaa ruokaohjelmaa, tietää grammat about ja syödä puhdasta ruokaa niin voin parhaiten!

Ja siihen liittyen! aloitin nyt maidottoman ja viljattoman ruokavalion (vain riisi) ruokavalioni koostuu pääasiassa lihatuotteista ja kasviksista ja treenien jälkeen hiilarin otan riisistä tai banaanista. Nyt on tehty paljon tutkimuksia viljan ja maidon huonoista vaikutuksista suolistoon, niin tuleepahan itsekkin testattua vaikutus. Ruokaohjelman suunnittelijana toimi Sami Sundvik, täältä pääset lukemaan Samin sivuja: http://samisundvik.com/

Jos ei kilpaile ja sen takia joudu kisadiettaamaan, niin kannatan että tekee itselleen sopivan ruokavalion kulutuksen mukaan ja pysyy siinä. Diettejä ei kannata huvinvuoksi harrastella ja varsinkaan jos oikeasti on normaali kokoinen. Kova treeni muokkaa jo kroppaa ja puhdasruokavalio hävittää turhat makkarat sieltä missä ikinä onkaan!

 

 

Seuraavaksi vähän apua teille…  😉

eli Suunnittele oma ruokavalio: 

Käyn nyt vaiheittain läpi, että miten pystyisitte suunnittelemaan itsellenne ruokavalion, jos tuntuu hankalalta ja muutenkin niin kannatan ja suosittelen lämpimästi käyttämään meidän nettivalmennusta, joka löytyy sivulta: http://www.nettitreeni.com/

Ruokavaliota ei voi suunnitella jos ei tiedä omaa kulutusta, eli on selvitettävä oma lepoaineenvaihdunta, löysin siitä hyvän taulukon miten laskea ja sama tuli ravintoluonnolla käytyä läpi, missä kävin:  (FAO 2001)

10-18 vuotiaat:  (paino x 13,3) +692

18-30 vuotiaat: (paino x 14,8) +487

30-60 vuotiaat: (paino x 8,1) +846

tulosta ei kuitenkaan pidä tuijottaa, vaan ymmärtäkää myös virhemarginaali, koska kaikkeen vaikuttaa geenit!

Tärkeää on myös tietää oma liikunta-aktiivisuus, että tulos olisi vähän edes oikea. Tähän sain hyvää tietoa edellisessä koulussani.

jos et harrasta liikuntaa kerroin on 1,2

jos harrastata ehkä kerran viikossa niin kerroin 1.3

jos harrastat 2-4 kertaa viikossa niin kerroin 1,4-1,5

kilpaurheilijan kerroin on 1,7

Tässä oma kulutukseni kaavojen mukaan: 2337,5 kcal, eli nyt on helppo lähteä rakentamaan ruokaohjelmaa, ainut että voin jo itse sanoa suoraan, että lepoaineenvaihduntaani on tutkittu paljon ja laskettu monella kaavalla ja sen on ollut siellä 2500 kcal tienoilla joten omassa ohjelmassa tulee olemaan se 2500 kcal. Juuri tämän takia kannattaa laskea monella eri kaavalla koska tulos on aina suuntaa antava, ei kannata vain tuijottaa tulosta. 🙂

Tavoitteen mukaan pystytte sitten lisäämään ja vähentämään kaloreit, tosta määrästä! 😉

Sitten ruokapuoleeen!

Ruokavalio pitäisi koostua järkevästä makroravinnejakaumasta, eli siitä miten proteiini, hiilihydraatti ja rasva jakautuu. Tässä esimerkkini siitä ja muutamia lähteitä mistä näitä saada:

Prode

Hyvä määrä tietää oma proteiinin tarve päivässä on liikkuvalla ihmisellä 1,5-2 grammaa omaa painokiloa kohden. Ja kun tiedät tarpeesi niin siitä sitten jakamaan se sopivasti aterioille.

Hyviä proteiinin lähteitä on esim.: liha, kana, kala, kananmuna, pavut, pähkinät ja maitotuotteista raejuusto ja maitorahka.

Rasva

Rasva on tosi vaikea laskea paljon mihinkin annokseen, ja ruoka sisältää yllättävän paljon piilorasvaa. Oma mielipiteeni on tässä asiassa se, että käyttäisin mieluiten Cocos öljyä paistamiseen sekä lisäisin sitä vielä ateriaan. Jos päivässä tulee syötyä esim 5 ateriaa niin jokaisella olisi kyseistä rasvaa lisättävä vielä noin 10-20g riippuen mistä ruokakoostuu. Mutta silloin on oltava tarkkaan suunniteltu ruokavalio. Oliiviöljy, pähkinät, avocado on myös hyviä rasvan lähteitä. Ja rasvoja ei saa ”pelätä” hyvät rasvat ovat elintärkeitä. (25-40% energiansaannista rasvaa)

Turhat margariinit, voit yms kannattaa jättää kokoanaan pois.

Hiilari

Hiilarin määrä riippuu myös paljon omasta aktiivisuudesta, tietenkin enemmän liikkuva tarvitsee sitä enemmän ja vielä eri lajien harrastajien välillä on isoja eroja.

Muutama tuntia viikossa harrastavan – muutamatuntia viikossa harrastavan pitäisi saada 4-7 grammaa hiilaria painokiloa kohden, eli sieltä valitsemaan luku 4-7 väliltä oman aktiivisuuden mukaan.

Hyviä hiilari lähteitä on: Riisi, tumma pasta, peruna, kauraleseet, banaani… näitä löytyy paljon

siru

Ruokavaliossa on huomioitava monta asiaa, kaikki vitamiinit ja hivennäsaineet tulisi saada sekä tarpeeksi kuituja, joten jos suunnittelette itse itsellenne ruokavalion niin olkaa tarkana, ettei puutostiloja synny! helposti liian simppeli ruokavalio tuottaa ongelmia. Esim. suolaa liian vähän jne. Ja mikä tärkeintä, sitä vettä tulisi juoda päivässä 3-4 litraa. Aluksi saa juosta vessassa kokoajan, mutta elimistö kyllä tottuu siihen.

Perusruokavalion lisäksi käytän itse paljon luontaistuotteita (marjat/pähkinät) ja lisäravinteita auttamaan treenin kuormituksesta palautumaan + lisäravinteita myös vitaminit.(tähän aikaa vuodesta muistakaa d-vitamiini, hypetys siitä ei todellakaan le turhaa)
Näistä kaikista kerron myöhemmin lisää. Omina yhteistyökumppaneina näissä toimii:

Lisäravinteet: http://fitnessguru.com/fi/startpage

Luontaistuotteet: http://cocovishop.com/fi-wp/

Tuotteita on laajat valikoimat, ja kysykää ihmeessä jos jostain kysyttävää, yritän kyllä tuoda täällä ilmi käyttämiä tuotteita!

59 kommenttia

 1. Näkeekö sinua tulevaisuudessa nettitreenin yhteisissä treeneissä/ tapaamisissa?

 2. Moi, kivat uudet sivut! Olisi todella kiintoisaa tietää tarkemmin, millainen uusi ruokavaliosi on. Kertoisitko enemmän? Millaiselta esimerkkipäivän ruokailut näyttävät? Tsemppiä treeniin.

 3. Tyhmä kysymys mutta käytätkö ikinä ihan perus kollarihousuja kun yleensä kuvissa sut sattuu näkemään juoksuhousuissa tai farkuissa?:o 🙂 ja sitten toiseksi että syötkö enään ollenkaan leipää edes realia?

 4. Moi Oona,moikkaa mulle,oon sun vani!!

 5. Hei!

  Olen vuoden verran syönyt terveellisesti ja puhtaita raaka-aineita (n. 1800-1900 kaloria). Liikkunut olen n. 5-6 kertaa viikossa. Painoa on lähteny vuodessa ainoastaan 3-4 kiloa (92 –> 88). Olen toki kiinteytnyt ja vyötäröltä on lähtenyt senttejä n. 16 (104 –> 88). Motivaatiota on kyllä jatkaa, mutta olisi kiva jos niitä kilojaki lähtisi (ihannepaino n. 76kg). Tämän postauksen perusteella kun laskin kulutukseni olisi n. 2650 kaloria. Olenko siis syönyt liian vähän? Olen myös miettinyt kilpirauhasen vajaatoimintaa? Onko sinulla kokemusta tämän tyyppisestä tapauksesta tai osaisitko muuten antaa vinkkejä. Kaikki apu on todella tervetullutta!

  Ja kiitos ihanasta blogista/sivuista! Tänne on aina kiva tulla kurkistamaan ja vaikutat todella ihanalta ja energiseltä ihmiseltä! 🙂

  • syön kyllä aika vähän! minusta voit syödä enemmän 🙂 ja unohda ihannepainot! treenatessa myös lihaskehittyy ja paino nousee 🙂 mielummin katso miten kroppa muokkautuu ja keskity siihen 🙂
   voinnista huomaat kyllä kilpirauhasen vajaatoiminnan ja silloin yleensä turpoaa )

   kiitos paljon!

   tsemppiä!

 6. Hei. Kyselisin tämmöstä tuosta ruokavaliosta. Ite treenaan kilpanyrkkeilyä ja tarvitsen hiilareita aika paljon jaksamiseen mutta nyt on mulla painonpudotusta tiedossa ja tarttisin vähän jelppiä tän uuen ruokavalion rakentamiseen. Oisko sulla niksejä? Ja että uskaltaa nyt vähentää tai jättää pois? 🙂

 7. Oon käynyt nyt syksyllä hyvinsyömisen kurssilla, jota pitää ravintoterapeutti ja hän sanoi että yli 60% margariinit ois nimenomaan hyviä rasvanlähteitä koska ne sisältää niin pajon hyviä rasvoja. Samoja siis kun pähkinöistäkin ja öljyistä, lukuunottamatta kookosöljyä. 🙂

  • jokainen on omaa mieltä ja sen takia pitää löytää oma tie. itse en käytä margariinejä eikä kukaan ole ikinä suositellut 🙂

 8. Voisitko joskus kertoa noista proteiini jauheista ja lisäravinteista (esim. Heraproteiini ja whey)
  Kenen kannattaa käyttää ja mikä hyöty niistä on? Ja mitä sää ite käytät?:)
  Haluaisin siis kovasti tietää, koska oon tässä jo jonki aikaa pähkäilly että pitäskö ostaa ja mitä pitäs ostaa kun niitä on niin monenlaisia…

 9. Moikka oona!
  Voisitko joskus kertoo noista proteiini jauheista ja lisäravinteista esim. Heraproteiinista tai whey:istä
  Mitä hyötyä ja kenelle suosittelet? Ja mitä ite käytät:)
  Haluisin kovasti tietää, koska oon tässä jo jonki aikaa pähkäilly et ostaisinko ja että mitä ostaisin kun niitä on niin monellaisiakin…

  • kerron kyllä! 🙂 koitan laittaa postaukseeen tietoa ja kerron samalla mitä itse käytän 🙂 mutta neuvon nyt jo että perus hera käy hyvin! sitä voi lisätä myös välipaloihin.

 10. Kuinka pitkä olet Oona?

 11. Motivaatio huipussa

  Kiitos Oona, saan sinusta todellista motivaatiota! Mulla on ongelma juuri ruokavaliossa, en oikein saa sitä rakennettua hyvin ja sain tästä paljon hyviä vinkkejä! 🙂 Yksi kysymys, voi kuulostaa tyhmältäkin, että mitä tuo kana on mitä syöt? Olen yrittänyt etsiä kaupoista kunnon kanaa, mutta tahtoo löytyä vain maustettuja kanoja. :/

 12. Moi! Nytkun sulla alkaa maidoton ruokavalio, niin millä korvaat sitten proteiinia? Vedätkö aamurahkan sijasta kanaa, vai??:D
  maitorahkat ja raejuusto on niin helppoja ja nopeita prodelähteitä.. Oon nyt itse pari vko vältellyt maitotuotteita, oon kyllä tiennyt pästoroidun maidon haitoista jo jonkin aikaa, mut jotenkin pelkään et prodensanti jää liian pieneksi,jos hylkään ne kokonaan. Aamupuuroon lisään heraa, muita vinkkejä?
  Naurettavaa, miten Suomessa maitotuotteiden kulutus on järkyttävän suurta, ja lapsia jo aivopestään uskomaan maidon olevan välttämätöntä jne…

 13. Moi! Ois kiva jos tänne sun blogiin sais jonkun resepti ”kansion” missä ois teveellisiä ruoka/leivonta reseptejä! 🙂

 14. Miksi maitotuotteet on niin pahasti? Siis ajetaanko tällä nyt takaa sitä teollisuusmaitoa jota löytyy kaupan kylmähyllystä yms. siitä valmistettuja tuotteita jotka on kaukana ”oikeasta” maidosta?

  Mun on jotenkin vaikea uskoa että maitotuotteet, tai maito, olisi oikeasti pahasta. Se on kuitenkin meidän ihmisten ja nisäkkäiden ensimmäinen ja välttämätön luonnollinen ravinnonlähde, eikä mikään ”ihmiselle sopimaton aine”…

  • En itse sanoisi että ne on ”pahasta” mutta on hyvä välillä koittaa vähentää ja huomata suoliston toiminnan paranevan (vatsakivut, turvotukset vähenee) ja esim limaneritys kurkussa lähestulkoon loppuu. 🙂

 15. Olen kuullut monelta eri taholta , että maitotuotteita ei paranis juoda litratolkulla, sehän on vastasyntyneille hyvää ravintoa, ja maitoajan jälkeen hyvä siirtyä muuhun ravintoon. Eli aikuisen ei tarvitse juoda maitoa joka päivä todellakaan. Olen lukenut myös seuraavanlaista, ihan fiksun kuuloista tietoa…

  – Maitotuotteet on tyydyttyneen rasvan lähde, että jos painoa aikoo pudottaa ja juo samalla kovasti maitoa, tietysti johtuen myös, että monissa maitotuotteissa on sokeria paljon.

  – Runsas maitotuotteiden käyttö vähentää raudan imeytymistä.

  -Lisää elimistön limaisuutta.

  Kalsiumia ja d-vitamiinia saa muualta paremmista lähteistä!!!!! Ite juon enää luomumaitoa purkin viikossa, koska olen vaan niin tottunut maidon juoja. Kasvissyöjät hyödyntävät kalsiumin paremmin ravinnosta kuin sekasyöjät 🙂

  • Joo samat tiedot olen ite saanut. Ei minusta maitoa tarvitse kokonaan lopettaa mutta kannatan vähyentämistä ja jos edes kuukauden kokeilee jättää kokonaan pois niin voi huomata vaikutuksia. 🙂

 16. Moi!
  Mä tässä mietin että mistä ostat sun farkut? Minkä merkkiset farkut on sun kropalle sopivat? Treenaan itsekkin ja mulla on muutenkin iso beba, ja tuntuu että kaikki housut on tehty langanlaihoille naisille. Tykkään hyvin istuvista ja joustavista, vähän ohuemmista farkuista. Ja ainut ongelma ei ole muodot: olen myös vain reilut 160cm pitkä 😛

  • Joo farkkuongelma on ollut aina! en käytäkkään normaaleja fakkuja vaan legginssejä tai jegginssejä! quessiltä löysin tänä kesänä ihan extra stretsi jegginssejä! kannatta käydä kattomassa 🙂

 17. En oikein ymmärrä enää, että mitä pitäis syödä. Ensin oli huonot hiilarit mustalla listalla (sen kyllä ymmärtää), sitte piti kiinnittää huomiota punasen lihan syöntiin. Ylistettiin rahkaa, raejuustoa, kaurapuuroa jne. Nyt käsketää vähentää hedelmien syöntiä niiden suuren hedelmäsokeripitoisuuden vuoksi sekä kaura, rahka ja raejuusto ajetaan alas suoliston hyvinvoinnin näkökulmasta. Kananmuniakin jossain vaiheessa piti välttää kolesterolin takia. Kysymys siis; mitä ihmettä pitäisi syödä?
  Ilman riittävää proteiinia ja hiilareita keho ei vaan toimi – toisaalta hedelmiä pitäis rajottaa, kuten myös lihaa. Ravintolisätkin toimii ainoastaan ruokavalion _lisänä_, ei korvaajana.

  • tosi hyvä kommentti, itekin miettinyt samaa ja tullut siihen tulokseen että ihan mihin vaan ei kannata lähtee mukaan. paleo ruokavalio on varmasti OIKEIN TOTEUTETTUNA ihan toimiva jne, mutta ihmiselle joka ei ota tarpeeksi selvää asioista, voi aiheuttaa varmasti puutostiloja jne jos tosiaan ainut hiilarin lähde saa olla valkoinen riisi. en todellakaan tarkoita tällä sitä, että sitä ruisleipää pitäisi vetää 20 palaa päivässä, tottahan on että viljat aiheuttaa monille ongelmia, sitä en kiellä. mutta jokatapauksessa, itse olen ainakin huomannut että voin ihan hyvin syömällä maitotuotteita KOHTUULLISESTI, viljoja yritän vältellä ja hiilarit otan mieluiten tummasta riisistä, riisikakuista ja perunasta, mutta jos joskus tekee mieli ihan vaikka sitä ruisleipää niin syön sitä enkä siihen ole ainakaan tähän mennessä kuollut. 🙂

  • Kannattaa suodattamalla lukea kaikkia tietoja ja etsiä itsella sopiva ruokavalio niin, että voit hyvin 🙂

 18. Moikka!
  Kuinka useesti treenaat jalkoja viikossa ja kuinka pitkiä sarjoja jaloille olisi hyvä?:)

 19. Videoitaaaaa ! 😀

 20. Sun täytyis kyllä ottaa Venlasta mallia! 🙂
  Venla ei ota niin tosissaa ja treenaa itteesä noin liiallisuuksiin, vaan nauttii urheilusta ja on vieläpä naisellisen näkönen! 🙂

 21. Hei syötkö koskaan hedelmiä? Entä onko ruisleipä hyvä hiilarin lähde? Ja sitten vielä onko treenin jälkeen hyvä saada proteiinia ja hiilareita? Ja käykö trrenin jälkeen rahkasta ja hedelmistä tehty shmoothie? Mikä olisi hyvä??:-) kiitos paljon jos voit vastata!

  • MOikka! syön välillä hedelmiä ja yks pää hiilarin lähde on mulla banaani. 🙂
   ruisleipää voi hyvin syödä! ja kannattaa kyllä treenin jälkeen syödä sekä proteeni, että hiilaripitosta ruokaa. rahka/heldelmä smoothie käy hyvin 🙂

 22. Paljonko menee penkistä!

 23. Hei sinä 🙂 osaisitko antaa jotain vinkkiä siitä, kuinka alakropasta saisi rasvaa vähännettyä tehokkaasti? Tarkoitan nyt sitä, että minulla rasva kertyy oikeastaan vain reisiin ja bebaan mutta ei yläkroppaan. Omistan siis isohkot reidet ja beban, joissa on lihasta mutta myös tuota rasvaa… mikä olisi tehokkain tapa saada sitä vähemmäksi?

  • Rasvaa ei pysty tietystä paikasta ”polttaa” mutta jos saat perus rasva% laskettua niin varmasti lähtee ekana sieltä mihin sitä tuleekin. eli aamuaerobiset ois hyvin tehokkaita tohon 🙂

 24. Mokkai! tuohon edelliseen kommenttiin liittyen tuli mieleen että mitä kannattaa syödä ennen ja jälkeen aamuaerobisen kun joskus hehkutettiin sitä että lähetään tyhjällä vatsalla ja oon lukenu että sit sen jälkeen nopeaa hiilaria ja protskua mutta miten itse teet?:) Ihanaa kun oot noin enenrginen ja kannustava ja kun sulta voi helposti kysellä vinkkejä!:)

 25. Moi Oona
  Ylläri ettet rasvoista ton enempää tiedä?

  Oliiviöljy kannattaa jättää ihan omaan alhaiseen arvoonsa ja kookosöljyyn/kookosrasvoihin ei kannat koskea edes kidutuksen uhan alla koska niissä niin huonosti hyvä rasvahappoja, eikä yhtään omega 3.

  Parasta Öljyä mitä kannattaa terveeseen ravintoon käyttää on kylmäpuristettu RYPSIÖLJY! Siinä myös mukana omega 3 rasvahappoja, mitä oliiviöljyssä ei ole ollenkaan!
  Sitä myös saa usein suomalaisena tuotteena. Harvoin oliivi öljyä tai kookosrasvoja saa suomalaisena tuotteena.
  Suosi suomalaista niin maamme pelastuu.
  Sitä paitsi kylmäpuristettu rypsiöljy on paljon paremman makuista kun oliiviöljy.

  • Minäkin meinasin just noista rasvoista tulla kommentoimaan. Paljon hypetetty kookosrasva on tosiaan kasvirasvoista ehdottomasti epäterveellisintä, eikä sen käyttöä todellakaan kannata suosia.

   Oliiviöljy on ihan jees, tosin siinä ei omega3:ia ollenkaan toisin kuin rypsiöljyssä.

  • Ylläri Oona ettet rasvoista ton enempää tiedä?
   Mitä ihmettä Ville Vallaton, kuka tässä on pihalla ja kuka ei?

   Rypsiöljy on parasta joo, voiteluaineena traktoreille, kuten eräs taitava ravitsemuslääkäri sanoi..
   http://www.anttiheikkila.com/blogi/miksi_en_kayta_rypsioljya/

   Parhaat rasvanlähteet on, oliiviöljy, kookosöljy, avokado jne….
   Itse olen näitä rasvoja käyttänyt jo vuosia, suosittelen varsinkin kookosöljyä rasvan läheteenä, varsinkin ennen treeniä! Myös paistamiseen mitä mainioin!

 26. Moikka,

  Hyponatremia eli veren liian vähäinen suolapitoisuus ei johdu IKINÄ siitä että ruokavaliosta saisi liian vähän suolaa. Liiallinen veden juonti sen sijaan voi aiheuttaa tilapäistä hyponatremiaa.

  Rasvakommenteissa komppaa yllä olevia. Onkohan cocovin sponssi tämän kookosrasvabuumin takana?

  Tykkään kyllä kovasti sun blogista 🙂

  t.tuleva lääkäri

  • Hyponatremia voi hyvinkin johtua vähäsuolaisesta ruokavaliosta. Piti ihan itsekin käydä terveysportista tsekkaamassa, kun tällaisia väitit…)
   T. kollega

 27. Moi!
  Treenaatko vatsat vaan tosiaan kerran viikossa, vai teetkö ne kerran ”kunnolla” ja muuten treenin loppuun vähän?

 28. Moikka!
  Miten oma rasvaprosentti lasketaan? Haluan nyt tammikuusta lähtien saada turhat rasvat itsestäni kokonaan pois ja saada tulosta ja lihasta näkyviin. Oon kyllä siis reenannu jo jonkin aikaa ja hyvä saliohjelma mulla on. Mutta mitä ON PAKKO karsia pois ruokavaliosta ?

 29. Hei! Hieno postaus ja sain paljo tietoa! Postaus ehdotuksia kun otat vastaan niin saisiko pepun treenaamisesta jonku joka oikeasti tehoaa ja pystyisi suorittaa myös kotona apuvälineillä? Ja samalla reisien kiinteyttämisestä mutta ei hirveesti niihin massaa lisäää.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*