Ulkonäköpaineet

Olen aiemmin sivuuttanut aihetta ulkonäköpaineista ja haluan jatkaa siitä edelleen. Täydellisyyden tavoittelu ulkoisesti on jostain syystä nyt niin pinnalla, että on pakko sanoa sanottavani. Täydellisyyttä ei ole lokeroitu, ei ole yhtä tapaa joka kuvailisi täydellisyyttä tai yhtä mallia johon jokaisen pitäisi mahtua. Ei ole olemassa yhtä täydellisyyden perikuvaa, johon kaikkien pitäisi pyrkiä. Yksikään ulkoinen muokkaus tai kallis merkkivaate ei muuta meitä täydellisemmäksi. Miksi sitten haalimme näitä asioita ja yritämme muovautua massaan?  Ihminen on selkeesti laumaeläin joka haluaa miellyttää muita, haluaa kuulua joukkoon, haluaa näyttää ja habittaa samoja asioita. Mutta käytännössä koko ajatusmaailma olla samanlainen kuin muut ei ole edes mahdollista ja joukkoon kuuluminen ei pitäisi vaatia kopiokonetta.

Meistä jokainen on omalaatuinen omalla tavalla, jokainen on persoonallisen: näköinen, kokoinen ja luonteinen. Meillä kaikilla on omat vahvuudet ja heikkoudet. Meillä on erilaiset taustat ja ympäristöt, jotka ovat muokanneet meitä ehkä johonkin suuntaan. Olisi aivan sairaan tylsää jos kaikilla olis blondi tukka, ruskettunut iho, viimeisen huudon vaatteet ja vielä sama puntari lukema.

Jokaisen omaperäisyys on oma voimavara ja se jos joku on minusta täydellisen kaunista! Kaikkia ei voi miellyttää, mutta tärkeintä on että miellytät itseäsi, olet tyytyväinen itseesi ja siihen mitä olet. Se ei ole helppoa, koska haluamme aina sitä mitä meillä ei ole.

Olen saanut paljon viestiä kauneusleikkauksista ja kysymyksiä liittyen oman ulkonäön hoitamiseen sekä rahankäyttöön. Olen sanonut, että en koskaan kävisi kauneusleikkauksissa jos lääkäri ei itse niitä suosittelisi esim. onnettomuuden takia. En usko siihen, että ulkoiset tekijät muuttaisivat persoonallisuuttani parempaan suuntaan saati edistäisivät terveyttäni tai saisivat minut kokemaan itseni jotenkin paremmaksi. Veikkaan että kävisi päin vastoin: yksi leikkaus johtaa usein ihmisillä toiseen,  lopulta sokaistutaan täysin sille kuka oikeasti ollaan ja nähdään itsemme jatkuvasti vääristyneenä. Lopputuloksen voittekin jo arvata… Kaikille ei varmasti näin ole käynyt ja nyt puhunkin omasta puolestani, silti en toivo että kukaan nuori tai vanhempikaan laittaa rahaa likoon oman ulkonäön lopulliseen muokkaamiseen, koska riittää hyvin omana itsenään. -Sinä oikeasti riität!

En kaipaa isompia tissejä, en pidempää tukkaa tai ripsiä, olen tyytyväinen kun olen terve ja onnellinen. Ikä tuo kasvoihin elonmerkkejä, mitä sitten? ja jo terveellisillä elämäntavoilla pystymme paljon vaikuttamaan siihen miltä näytämme. Parhaat kauneuskikat ovat tasapainoinen elämä perheen, työn, harrastusten ja elämäntapojen välillä. Se miten hyvä sinun on olla näkyy ulospäin.

Itsensä löytäminen on matka, joka ei välttämättä pääty koskaan tai sitten asiat loksahtaa nopeasti kohdalleen. Kenenkään ei tarvitse tehdä tätä matkaa samalla tavalla kun joku toinen on tehnyt. Löydä omat vahvuudet, paikka jossa sinun on hyvä olla ja ympärille ihmiset, joilta et kaipaa hyväksyntää, koska et sitä tarvitse. Kun mietit miltä haluat näyttää mieti ensin mitä haluat tuntea….

Ihanaa päivää  ja muista hengittää! 😉 

6 kommenttia

 1. Avatar
  Haapakoski Silja-Maaria

  Ihan mieletön teksti! <3 juuri näin! On kivempaa erottua joukosta erilaisena, eikä sulautua massaan. Voi kun kaikki ymmärtäisivät tämän.

 2. Avatar

  Todella hyvä kirjoitus! Jo ennen tätä tekstiä, tiesin tälläisten arvojen olevan sulle tärkeitä, mitä on seurannut sun instagram-tiliä ja sieltä paljastuvaa täydellistä luonnollisuutta! Itse pyrin antamaan samaa kuvaa, ja on ollut monesti uskomatonta kuinka moni kiinnittää asiaan huomiota: ”Eikö sulla todellakaan ole lainkaan meikkiä?”, ”Mä en ikinä pystyis olla laittamatta meikkivoidetta.” ”Oot todella rohkea, kun voit olla vaan noin!” On vähän hassua, että luonnollisuus on nykyisin ihmeellisempää kuin paksu kerros meikkiä ..

  • Avatar

   Kiitos paljon! Mukava kuulla,että luonnollinen habitus näkyy ja sitä haluan vaalia 🙂

   Meikkikin on kiva kun välillä laittaa ja osaa meikata raikkaasti, silläkin on hauska piristää ilmettä, näyttämättä luonnottomalta.
   Oma työni on pääsääntöisesti urheilun parissa, että usein jää laittautumiset pois ja olen myös todella laiska peilin edessä.

   Toivottavasti buumit jätti maskeista siirtyisivät luonnollisuuden puolelle, koska naiset ovat vaan niin kauniita luonnollisina. 🙂 ♡

 3. Avatar

  Hei,

  Valtaosa ihmisista kuvittelee että ulkonäköpaineet ovat vain naisten murhe. Nykyään myös monet miehet ja pojat joutuvat kamppailemaan ulkonäköpaineiden kanssa. Media ja fitness buumi on muovannut mieskuvaa suuntaan, jossa kaikkien pitäisi olla lihaksikkaita ja mahdollisimman vähärasvaisia. Tämä taas johtaa helposti syömishäiriöihin. Jatkuva itsensä kontrollointi ja arvosteleminen taas johtaa helposti henkisen puolen sairauksiin. Monesti ihminen saattaa näyttää ulkoisesti terveeltä ja hyvinvoivalta, mutta henkisesti hän on aivan loppu. Moni kakku siis vain päältä kaunis!

  Hienoa Oona että nostit tämän tärkeän aiheen esiin. Jokaisen meistä pitäisi riittää omana itsenämme. Kaikilla naisilla ei tarvitse olla salilla treenatut pakarat, eikä miehillä valtavat hauikset. Enemmän pitäisi tuoda esiin ihmisten sisäistä kauneutta ja unohtaa ulkoiset tekijät.

  • Avatar

   Juuri näin Matti! 🙂
   Olen ihan samaa mieltä, paineet ovat niin kummallakin osapuolella ja ihan turhaan, koska niin kuin sanoit jokaisen meistä pitäisi riittää omana itsenämme! Huippua kun laitoit kommenttia,
   Mukavaa viikonloppua!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*