Toipilas Tolppanen

Kisaviikonlopusta onkin jo yli viikko, mutta kroppa jatkaa juhlimistaan.
Eli hiukan ylikierroksilla on tällä hetkellä tän neidin kroppa.

Tottakai herkut maistuivat kisan jälkeen, överiksi ei kuitenkaan mennyt vaikka olisi voinut luulla. :)Eipä kuitenkaan montaa erilaista ruokalajia tarvinnut syödä, että vatsa tuli kipeäksi ja turvonneeksi.

Seuraavat päivät jatkuivat terveellisellä, mutta monipuolisemmalla ruualla, sekä määrät luonnollisesti kasvoivat. Isoja muutoksia ei voi vielä näin alkuun tehdä, ettei nyt mitään pahempaa tapahtu kropan toiminnalle. Sen varran ”puhdistunut” se on dietistä. Tosin edelleen oman kropan toiminta on hyvin arvaamatonta.

Viime viikolla treenasin 5 punttia ja 3 aerobista, mutta en niin kovalla temmolla ja sykkeillä (ainaakaan omasta mielestäni). Sekä lisäksi koulussa tuli urheiltua.

Hiukan rauhallisemmin olisi kuitenkin voinut aloittaa, koska ”kappas kappas” viikonloppuna tää neiti tulikin kipeäksi. Flussaa, kropan lämpötilan vaihtelua, päänsärkyä, vatsakipua.. yms.
Eli taitaa olla nyt pakko levätä kunnolla, vaikken millää malta!
Kärsivällisyyttä ja pikku hiljaa paluu taas normaaliin toimintaan on resepti mulle.

Myös itsellä on opeteltavaa tässä oman kehon tuntemuksissa..
liika virta ja motivaatio eivät aina ole niin positiivinen asia. Kultainen keskitie pitää siihenkin löytää! miinusta mulle, mutta kantapään kautta on aina ollut oma tapa oppia. (ei se paras ja fiksuin tapa)

Joku ihmetteli, että oli nähnyt jo jonkun viikonloppuna kisanneen ihan normaalikokoisena.. noh tähän vaikuttaa tietysti se, että nesteet palaavat kroppaan ja monille vielä enemmän kuin yleensä.
Ja mitä itsellä ainakin kävi niin ns. ”nestepöhö” tuli heti kisojen jälkeen, eikä vieläkään ole laskenut. Aina kun syön jotain edes vähäisen, pallea turpoaa ja kroppa kerää nestettä.
Kokoajan sellanen fiilis, että olisi lentokoneesta tullut.
Nestetasapainon pitäisi kuitenkin tasoittua tässä samalla kun kroppa rupeaa pikkuhiljaa palautumaan kisoista. Eli ei siis syytä huoleen. 🙂
Kaikilla ei kuitenkaan käy näin.. jokaisen kroppa toimii ja reagoi ihan omalla tavallaan ja tässä sitä samalla opitaan.
Valitettavasti on myös kilpailijoita, jotka kisan jälkeen rupeavat syömään ihan överi paljon.. Tämä on kroppalle erittäin epätervellistä. Isot muutokset eivät koskaan ole hyväksi kropalle. Se että kokoajan lihoo ja laihtuu monia kiloja on hyvin kuormittavaa elimistölle. Kiloja kuuluu tulla kisojen jälkeen, mutta liika on liikaa, mutta ei näin nopeasti kukaan niin paljoa lihoa.

Enemmän itseäni askarruttaa tämä kipeä olo. Tällä viikolla oli nimittäin tarkoitus aloittaa taas kovat treenit, mutta ei auta.. unta ja finrexiniä naamaan. Ainakin muistaa taas arvostaa terveyttä kun tämä olo on nujerrettu! 🙂 pepdodent naamalle vaan, niin eiköhän parin päivän päästä olla voimissa.

Muuten kaikki mennyt ihan hyvin.. koulua ja töitä! ja viikonloppuna oli ihana kokovartalohieronta! teki kyllä hyvää, nimittäin kisalavalla kramppas sen verran jalat.. ja kisojen jälkeen olin ihan rautakanki.

Syömisestä muuten puheenollen.. koska itsellekkin muuttui ruokavalio nyt vapaammaksi ja kerran viikossa cheat-meal päivät astuivat taas voimaan niin muutamia hyviä reseptejä voisin suositella heti alkuun.
Käytän nimittäin itse tällä hetkellä Fitnessgurun lisäravinteita ja heiltä löytyy monia hyviä repeptejä.. ja niillä saa varmasti korvattua herkkunälkää.


Tässä muutamat mitä olen jo itse kokeillut ja tykkäsin:

1. Minttusuklaa letut + pari muuta:
http://www.fitnessguru.com/fi/protein-pancakes

2. Prode brownies:
http://www.fitnessguru.com/fi/protein-brownie

Löytyy myös proteiini jädee, muffinsseja yms.. Ja tarkat ohjeet valmistukseen ja
tarvittavat tuotteet löytyy myös.

3. Sitten tässä on mun ehdoton suosikki, ei resepti kylläkään, mutta varma herkkunälän poistaja:
minttusuklaa proteiinipatukka
Kaikki patukat mitä heiltä olen maistanut on tosi hyviä, mutta toi minttusuklaa ja suklaakeksi on ihan sairaan hyviä. Ei yhtään teollisen makusia tai kuivia, menee ihan suklaapatukasta.

Postauksen kuvat: Mike Siren, www.pakkotoisto.com

Tervettä alkanutta viikkoa kaikille!

56 kommenttia

 1. Niin kaunis olet. Ja niin mahtava teksti, tuntuu että aikuistut ja fiksuunnut koko ajan. Ja tuo miten ymmärrät senkin että kaiken on oltava tasapainossa, liika energisyys ja se että ei pysty rauhottumaan, sekin valitettavasti kostaantuu jossain vaiheeessa. :/ Vaikka positiivinen piirre ihmisessä onkin! Pikaista paranemista sinne! Tiedän näin melko liikuntariippuvaisena ihmisenä että on välillä vaikeata levätä, mutta se todellakin kannattaa, jos kroppa niin ilmoittaa.

 2. Paljonko sä pudotit painoa tohon kisakuntoon asti? Ja kuinka paljon on jo liikaa lihomista sinun mielestä? Siis kun jotkut lihovat just kisojen jälkeen paljonki.. 😛

  • Kisaviikolla jätin puntarilla käynnin pois, ihan etten ala liikaa tuijottamaan, mutta ainakin 10kg. Paha sanoa kuinka paljon on liikaa mutta kyllä sen ihmisestä huomaa kun on liikaa lyhyessä ajassa.

 3. Niin hyvä valmentaja Tiima, kisojen jälkeen kuuluisi syödä samaa ruokaa mitö aina dietillä ja nostaa sitä 10g/viikko niin kauan että mennään normaaliin ja tällöin välillä herkkupäiviö mukaan. Huh ja huh mitä sulle tulee käymään kun et pysty tehdä tätä.. Ruokaa kuuluisi vielä mitata! Ei ole naurun asia!

  • Voi kuule samaa se onkin kun dietillä 🙂 kyllä kaikki menee ihan ohjekirjan mukaan. Kiitos huolen pidosta 🙂

  • Oona osaa varmaan silmämääräisesti arvioida ruokien oikeat annoskoot ilman punnitsemista, kun on kuitenkin dieetillä punninnut ne ties kuinka monesti? 🙂 En usko että se on enää grammalleen tarkkaa näin kisojen jälkeen. Voin olla väärässäkin, mutta kuulostaa jotenki naurettavalta että kisojen jälkeenkin täytyisi punnita ruuat sun muuta.. ”Huh ja huh mitä sulle tulee käymään kun et pysty tehdä tätä” <- Yritätkö "pelotella" jollain ihme jutulla vai mikä mahtaa olla tämän lauseen pointti? :O

  • Joo kyllä aika tarkkaan on määrät tiedossa 🙂 ja kaikki on tämän suhteen kunnossa.

 4. Moikka Oona! Ekaks haluisin sanoa, et blogis on tosi inspiroiva ja uskon että tää antaa motivaatioo mun lisäks monille muille. Itelläni oli vähän aikaa sitten kovia motivaatio-ongelmia oman lajin kanssa, enkä olis kyllä uskonut että sanon, et jonkun tuntemattoman blogista saa näin paljon uutta intoo treenata. Kysyisin, et onko sulla jotain erityisiä vinkkejä jenkkakahvoihin?
  Onnittelut muuten viel body fitnessin neljännestä sijasta, huikeeta! Jatka samaan malliin:)

 5. Heei! 🙂 Oon lukenu sun blogiis jo kauan ja tää on kyll tosi inspiroiva ja sull on kyll ihailtava itsekuri 🙂 Minkä pitusii yleensä fitness-kilpailijat ovat ja onks siihen joku pituus vaatimus mikä pitää täyttää maksimi tai minimi? 🙂

 6. Ihania kuvia ! 🙂 niitä nopeusvoima harjoiteita olisi mukava saada pari vinkkiä ?

 7. Aiotko laittaa silarit? Luuletko että tissien puuttuminen vaikuttaa arvosteluun?

 8. Hello Webmaster. I truly just like your article and the web site all in all! The piece of writing is actually very plainly written and without difficulty understandable. Your current Blog style is amazing as well! Would definitely be awesome to learn exactly where I can get that. If possible maintain up the excellent job. We all need much more these website owners such as you on the web and also much less spammers. Fantastic man!
  Dynamics crm training

 9. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It?s the old what goes around comes around routine. Did you acquired lots of links and I see lots of trackbacks??
  Dynamics AX training

 10. Hello Webmaster. I truly just like your article and the web site all in all! The piece of writing is actually very plainly written and without difficulty understandable. Your current Blog style is amazing as well! Would definitely be awesome to learn exactly where I can get that. If possible maintain up the excellent job. We all need much more these website owners such as you on the web and also much less spammers. Fantastic man!
  Latest jobs

 11. Ihanaa blogii! Tuotaa, sellaista mietinet mitä vois oottaa kun menee vaa’alle et se näyttäs kisojen jälkeen kuin paljon enemmän? Et tiiätkö miten paljon nesteet ja niiden imeytyminen vaikuttaa kroppaan? Kun itelläni ainakin voi päivän aikana vaihella 3-4jäkin kiloo painolukemat vaa’ailla aamun ja ruokailujen ja veden juonnin jälkeen kun olen huvikseen joskus seuraillut sitä, en sit tiiä onko mulla ihan outo aineenvaihdunta&jumittaaks se kun se tolleen. Et mietin sit kisojen jälkeen kun oon vetänyt kropan ”kuiville”niin voinko oottaa ihan hyvin/normaalii on? Et painokin voi suht nopees ajas nousta vaa’alla viis-kymmenenkin kiloo? 😮 kun se mul ainakin kerta noin paljon jo päivän aikana vaihtelee. Et paljonhan kisojenkin jälkeen neste voi tuota painoa ”lisää”? Ainakin muutaman kilon mut voiks se olla vielä useempaa kun on paljon mullaki lihasta? Ihana kiitos jos jaksaisit vastata! <<333

 12. Syötkö cheat meal-päivinä vain noita ”terveellisiä” herkkuja eli siis proteiinipannukakkuja yms. vai myös esimerkiksi ihan normaalia jäätelöä? 🙂

 13. mitä sä syöt cheatmeal päivinä?:)

 14. Moi! Upeita kuvia olet super kaunis<3 mut yksi kuvaa jai kaipamaan...;).mikä on ollut pisin aikasi että et ole liikunut tai känyt salilla?..oleko paastonnut koskaan?

 15. OOna oot upea!! Jos vähän turvottaa ja pöhöttää niin mitä sitten 🙂 Se menee varmasti yhtä nopeasti ohi kun on tullutkin.. 🙂

 16. Mene katsomaan instagramista absworth hänellä on muutama kuva sinusta 🙂

 17. http://rahkamuija.blogspot.se/2013/05/treining-laifstail-4evoooh.html

  meppä kiltti lukemaan, ja mieti välillä, miltä kuuullostat :D! elämässä on tärkeitä asioita, kuten ELÄMÄ.

 18. En ole tuo ylempi ano, mutta tuo rahkamuijan kirjotus oli oikeesti hauska :DD eikä siitä tarvii kenenkään ottaa itteensä 🙂

 19. odottaisin sulta hieman suorasukaisempaa tyyliä. on ehkä vähän rasittavaa että vastailet ilkeille anoille yltiöpositiiviseen sävyyn.. mut jos se on oikeesti sitä mitä oot niin eihän siinä. kaippa oot vielä sen verran nuori ettet ehkä kaikkea vielä uskalla sanoa ääneen. mutta pidän susta paljon jokatapauksessa ja oot todella mahtavan olonen mimmi noin muuten.

 20. Moikka ja kivaa syksyn alkua! Olisi mielenkiintoista kuulla sun opiskeluista Vierumäellä – olisko mahdollista saada tällainen opiskelu-postaus lähitulevaisuudessa? 🙂

 21. Heips Oona! Kuin on ollut paljon puhetta jenkifudareist mitä pidät tästä
  XD? http://commons.wikimedia.org/wiki/File:JJ_Watt.JPG pelaajasta. Se on JJ Watt 😉

 22. Mulla ois sulle kysymys, mitä mieltä oot karppaamisesta? Kun siitä on puhuttu tosi paljon. Niin ajattelin kysyä sulta kun kuitenkin tiedät paljon terveyteen liittyvistä asioista!

  • Vähähiilarinen ruokavalio on musta jees, mutta karppaus menee äärimmäisyyksiin. Se voi olla hyvä tapa tiputtaa alussa nopeasti kiloja, mutta suosittelisin vain henkilölle jonka tavoite on tiputtaa hiukan enemmän painoa. 🙂

 23. kuullostat tosi tietävältä niin aatteli kysyä että oon alkanut treenan noin 4-5 kertaa viikossa ja syön suht normaalisti eli kotiruokaa yleensä, niin mun vatsa on aina ihan turvonnut jos vähänkin syön jotain! vaikka olisikin terveellistä ruokaa. tiedätkö mistä tämä johtuu? kiitos jo valmiiksi!

  • Olisko sulla herkkyytä joihinkin vilja tai maitovalmisteisiin? yleensä itellä turpoo vatsa jos ei ole pitkään aikaan syönyt esim maitotuotteita tai jotain ja sitten yhtäkkiä syö. Elimistö ei suodata niitä niin helpolla 🙂

 24. moikka! haluaisin kysyä semmoista, kun että voiko kuntosaliharjoittelua korvatan millään muulla treenimuodolla. olen käynyt salilla nyt vuoden ajan 3-4 kertaa viikossa ja ainoa kuntosali 20 kilometrin säteellä menee 3 kuukaudeksi kiinni remontin takia. olen tässä jos tuskaillut tovin jos toisenkin mihin tulokseen pitäisi päätyä..

 25. moi! 🙂 kiva kun kerroit noin tarkasti koulupäivistäsi, olen vuoden päästä ajatellut lähteä opiskelemaan kans tonne vierumäelle joten ois mahtavaa jos kertoisit niistä jatkossakin 🙂 Voisitko tehdä postauksen proteiinituotteista? (mitä syödä/juoda ja milloin).. oon nyt juonut kahvia jotta piristyisin ja jaksaisin, mutta sen juonnin haluaisin lopettaa ja olen ajatellut niitä palautumisjuomia?

 26. Mistä oot ostanut nuo sun aivan ihanat lenkkarit ? 🙂

 27. Voi eiiii hei oona parane pian 🙁 oon kokenu ton saman olin joskus 5pv urheilukiellos ku mul oli sikainfluenssa ja se oli nii tuskaa ku ei päässy penkkaa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*