Terveellisempi tulevaisuus

Photo: Pekka Ailio Mua: Hanna Villa

Photo: Pekka Ailio
Mua: Hanna Villa

”Terveellinen elämä”, lähes jokaisen median tykitysaihe tällä hetkellä. Fitnessurheilun suosio, salit täyttyvät, lenkkipolut täyttyvät, jädebaarit vaihtuu frozenjugurttiin. Valio, arla ja moni muu…. Prändää markkinoilla proteiini pitoisia tuotteita. Gluteenittomat tuottet kolminkertaistuvat hyllyssä, salaatit kahviloiden altaisiin ja kakkuhyllyt pienenevät. On soijatuotteita, rasvattomia, sokerittomia… Kaikki moninkertaistuu markkinoilla. Super snackeja luomutuotteita, ruokavalio malleja, paleo, paastot, maidotonta, viljatonta… Kaikkea mahdollista löytyy nykyään… Mitä/mihin sitten pitäisi uskoa?

Tulevaisuuden kuva muuttuu kokoajan ONNEKSI terveellisempään suuntaan, mutta monet menevät tästä kaikesta sekaisin. Paineet siitä miten pitäisi syödä, mikä on hyväksi kropalle.. hämmentää monia. Onko kookosöljy hyvä vai huonorasva, mitä pitäisi käyttää….

Ensinnäkin haluan kertoa, että oman järkevän ruokavalion löytäminen on yksi iso tutkimusmatka keskellä miljoonaa eri isoa tietä, joista menee vieläkin enemmän suuntia pienimmille kaduille ja poluille. Kuulostaa sokkelolta, joka johtaisi aina umpikujaan, mutta todellisuudessa sitä se ei ole.

Ruokavalion suunnittelun ei kuuluisi olla stressaavaa, päätä vaivaavaa eikä millään tavalla ongelmallista. Omat neuvoni ovat: innostu, tutki mielenkiinnolla, kokeile ja tunnustele vaikutuksia edelliseen. Turha haukata isoa palaa kakkua kerralla ja muuttaa yhtäkkiä kaikki, mitä on ennen tehnyt. Ehkä joku pystyy tähän, mutta erittäin harva! Pienien muutosten/välitavoitteiden kautta kohti isompaa elämäntapamuutosta. Varmempi tapa sisäistää ja tehdä ruokavaliotavat itselle sopivaksi.

Löydä ne tavat ja tuotteet, mitkä sinulla toimii, kaikkea mahdollista mainostetaan ja alussa saakin olla tarkkana, mutta kokeilemalla selvii parhaiten, että mitä oma lautasmalli kaipaa. Jos tuntuu liian yksipuoliselta noudattaa tietynlaista ruokvaliota, niin nappii mielikuvitus kyytiin. Mausta ruua eritavalla, käytä eri kasviksia, vihanneksia ja marjoja, valmista ruoka eri menetelmällä. Kaikki on tässäkin asiassa itsestä kiitti. Omaan kauppakassiin yleensä mahtuu, liha/kana/kala, marjoja, kasviksia, kanamunia ja lisäksi mietin aina erilaisia mauste-  tai marjayhdistelmiä, millä sotken rutiinia.

1013320_10152261993189933_2124910350_n

Oma ”lautasmalli”

Älä ole itsellesi liian ankara. Paljon tulee kysymyksiä, että voiko edes yhden kerran viikossa syödä karkkia. Ei hyvä kunto/kiinteytyminen vaadi joka päivästä ateriarytmin noudattamista, mutta perusarjen ollessa fiksu tapahtuu pienessäkin ajassa paljon muutoksia hyvinvoinnissa sekä kropassa. Nauti välillä myös, omalla tyylilläsi!

Motivaatiota parempaan elämään tulee kuitenkin olla, muuten kaikki on yhtä jojomaista stressaavaa höntyilyä ilman pysyviä tuloksia ja hyvää fiilistä. Motivatiota ja neuvoja saa monesta tuutista tällä hetkellä, mutta kaikki alku lähtee itsestä, motivaatio, tahto ja itse tekeminen.

Oikein hyvää ja raikasta viikon alkua kaikille!

1897991_10152261994174933_1671659157_n

 

17 kommenttia

 1. Avatar

  Heippa! Mitä superfoodeja sulla on käytössä? Tuosta kuvasta ei oikein saa selvää kunnolla mitä kaikkia siinä on? Kiitos:)

  • Avatar

   Yleisimmät, marjat, mähkinät, opti msm, kookosöljy, maca, kalaharinsuola, nyt kokeilen camua ja eri proteiineja 🙂 kaikkea kyllä löytyy mutta mainitsemat aktiivisemmin käytössä.

 2. Avatar

  Kun käy kaupassa on hyvä olla ajatus että ostaa ainakin jotain ”muuta” ja keksii siitä hyvän ruoan, saa hyvää vaihtelua ja tulee mietittyä mitä oikeasti haluaa syödä, toiminut ainakin itselläni hyvin. Syön mielellään tummaa suklaata melkein joka päivä, ei karkkinälkää tarvii kituuttaa :).
  Haluatko jakaa esim tuon ylä keskellä olevan pirtelön reseptin? Tykkään hyvistä pirtelöistä.
  Voimakasta viikkoa sinulle!

 3. Avatar

  Heippa! Sullahan on noi zeropointin kompressiosäärystimet. Niin kyselisin että miten sä peset niitä? Ja kuinka usein?

 4. Avatar

  Terve Oona! Pakko aluksi vähä kehua! Olen seurannut sua aika pitkää jo, jostain sieltä asti kun iltalehti julkaisi susta ekan kerran sen videon, pakko sanoa että olet kyllä kehittynyt hyvin! Varsinkin nua Olkapäät ♡

  Mutta itse kysymykseen:
  Treenaan 4 krt viikossa plus aeroobinen
  Jaettu:
  Jalat
  Olkäpäät/epäkset
  Hauis/ojentaja
  Selkä/rinta

  Nyt kun tämä jako uusi niin mietin että kannattaisiko selkä ja rinta tehä samana päivänä tai pitäiskä vaihtaa jotenki? Ideaoita?

  • Avatar

   Moikka! kiitos paljon 🙂 on tässä vähän kehitytty.. hiljaa hyvä tulee 😉

   Vatsat puuttuu kokonaan? Ohjelma kuulostaa ihan hyvältä mutta esimerkki ohjelma voisi olla esim tämä:

   Rinta/ojentaja
   selkä/hauis
   jalat
   olkapäät/epäkkäät/vatsat

   Tsemppiä! 🙂

 5. Avatar

  Moikka ! Mistä noita superfuudeja saisi ostettua ? Ja onko miten kalliita 😀

  • Avatar

   Nykyään life myymälöiden lisäksi Cocovia löytyy ihan normi kauppojen hyllyistä! 🙂 on ne hiukan normaalia kalliimpia. Kannattaa aloittaa yhdestä tuotteesta.

 6. Avatar

  Kiitos Oona hyvistä kitjoituksista! Ne antavat positiivisuutta päivään!:)

 7. Avatar

  Moikka ! Haluaisin kysyä että sopiiko star nutritionin whey-80 yksinään palautusjuomaksi vai pitäisikö siihen lisätä jotain muuta ja jos pitäisi niin kuinka paljon? Pussin kyljessä lukee että tehostaa palautumista ja edistää lihastenkasvua mutta eräs myyjä kaupassa totesi ettei sovellu palautusjuomaksi.. *hämmentynyt*

  Ps. sulla on tosi motivoiva blogi ! 🙂

 8. Avatar

  Moi Oona! Oot iha huippu motivoit mua sairaasti haluisin vielä kysästä sulta fitnessgurun one whey proteiinista että oliko se susta hyvä? Oon justiisa tilaamassa nii voisitko kertoo vähä kokemuksii ja mulle ois tosi tärkeet tietää mauista et mikä oli susta paras? Kiitti etukätee vastauksesta 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*