Spanish on the snow

Tämä viikko on täynnä kultuuri eroja, kommunikaatio vaikeuksia ja upeita ja kokemusrikkaita hetkiä! nimittäin olemme saaneet ihanan 14 henkisen Espanjalais ryhmän vaihtoon tänne Rolloon! kyseessä on siis on oma ”vocational skills demostration” eli näyttö.
Olen yhdessä kahden luokkalaiseni kanssa suunnitellut viikon, joka tällä hetkellä painaa kovaa vautia eteenpäin.
Viime viikonloppuna Espanjalaiset tulivat tänne suomeen ja vietime heidän kanssaan iltaa sekä kävimme katsomassa Rovanimen paikallis lätkäjuokkueen Rokin peliä. Valitettavasti emme päässeet tarjoamaan mahdollisuutta näyttää kunnon peliä. Mutta ainakaan espanjalaisten menoon se ei vaikuttanut, sillä huoltomieskin sai raikuvat aploodit.

Viikko on sujunut erittäin hyvin ja tapahtumaa riittää!!! eilen tutustumisleikkejen jälkeen pääsi espanjalaiset ensimmäistä kertaa elämässään hiihtämään! pakko sanoa, että todella hyvin hiihtivät ensikertalaiseksi. Itse kävin heti aamusta tekemässä käsipuntin.

Tänään onkin ollu  varsinainen seitsenottelu! aamulla espanjalaisten ohjaama latinotunti siitä pelaamaan pesäpalloa.. sitten espanjalaisten ohjaama fudistunti sitten taas hiihtämään… jonka jälkeen menin tekemään rinta/vatsa puntin.. siiitä uimaan ja vielä loppuun mahtu hohtokeilaus… ihan pikkusen väsyttää! silmät painaa ja kroppa hoilaa hoosiannaa! tänään oli onneksi fyssari ja sai selkää vähän suoremmaks.. pikkusen rusahteli joka puolelta.

Ensimmäiset päivät viikosta ovat olleet ihan mielettömät! kieli on onneksi hallussa, joten oma kommunikaatio pelaa, mutta espanjalaisten englannin taito on ollut aika niukkaa, joten lukiossa 3 kurssin espanjan luku on auttanut paljon asiaa. Hyvin ymmärtää jo sanoja jo jotain lausahduksia pystyy sanomaan.
Pakko sanoa, että espanjalaiset ovat ihanan iloista ja reipasta kansaa! tosi hyvä fiilis jäänyt.. .

Huomenna he pääsevät kokemaan kisailut, saappaan heitosta kairaukseen ja myöhemmin AVANTOOON!!

 mutta nyt tää neiti menee nukkumaan!!! vamoooooosss!!! buenos nochess amigos! <3

36 kommenttia

 1. Unelmanainen, ajattelen salilla sinua ja ”maximum power” niin rauta nousee. 😀

 2. Mitä palautusjuomaa suosittelet aloittavalle salilla kävijälle? Tavoitteenani olisi kiinteyttää

 3. Heippa! Mulla olis tarkotuksena kiinteyttää ja saada vähän rasvaa pois että lihakset erottuis paremmin, etenkin vatsan seudulta. Syön yleensä n. 1500-1700kcal/pv. Onko ihan ok? (Pituus 168, paino 53kg) Niin oon miettiny että esim. jos poltan päivässä n. 400kaloria salilla niin syönkö silti ton verran? Vai pitääkö siinä olla joku tietty kalorimäärä mikä sitten jää miinukselle, esim vaikka -300kcal. 😀 Ja kans sitten sama lepopäivänä, että minkä verran sillon pitäis syödä jos ei pahemmin liiku? Haha voiei toivottavasti ymmärrät mitä haen! 😀 Ja sit kans että osaisiko yhtään sanoo monta grammaa kantsis päivässä syyä hiilareita ja rasvoja ja protskuja? Siis sillon ku polttaa rasvaa ja samalla tietty vähän saada lihasta lisää.

 4. moi ! 🙂 oon lukenu nytte jo pariviikkoo siu blogii ja inspiroit minuu nii paljon, että päätin sitte ostaa kortin salille ja nyt on siis sellanenki! oon käyny siel ennenki ja treenanu mut nyt haluun oikeesti rantakuntoo, mut en tiiä mitä teen salilla tai sillai mikä sais oikeesti ”huutaa kivusta ” niinku et oikeesti treenaisin vartaloo. aattelin käydä 4-5 kertaa viikossa nii mikä ois mulle hyvä treeniohjelma oon 175cm / 65 kg. Oot ihana !

 5. toi punatakkinen tsekkailee sua, 2. kuvassa!

 6. olit mun unes xD juostiin kilpaa olympialaisissa :DD

 7. en kyllä ikimaailmassa uskaltaisi lähteä avantoon uimaan!! 😀 huuhhuhu

 8. Voisitko linkata sun postauksen jossa kerrot sun vatsalihastreenistä ? Joku oli aiemmin kysellyt jos voisit tehdä, ja sanoit että oot tehny jo, mutta en löytäny kyseistä postausta mistään 🙁
  Tosi mahtava blogi, oot upee ! 🙂

 9. 3-jakoinen (1. Rinta, Selkä 2.Olkapäät, kädet 3.Jalat, vatsat)
  1. Rinta, selkä
  -Penkkipunnerrus 3 x 8-12
  -Leuanveto 3 x max
  -Vinopenkki kp 3 x 8-12
  -Kulmasoutu tangolla 3 x 8-12
  -Dippipunnerrus 3 x 8-12 (lisäpainoalla jos tarpeen)
  -Kulmasoutu kp / ylätalja 3 x 8-12

  2. Olkapäät, hauis, ojentajat
  -Vipunostot taakse kp 3 x 8-12
  -Vipunostot sivulle kp 3 x 8-12
  -Pystypunnerrus kp/tanko 3 x 8-12
  -Hauiskääntö tangolla 3 x 6-8
  -Hauiskääntö kp 3 x 8-12
  -Ranskalainen punnerrus z-tangolla 3 x 6-8
  -Ojentajapunnerrus taljassa 3 x 8-12

  3. Jalat, vatsat
  -Jalkakyykky 4 x 6-8
  -Etujalkakyykky 4 x 6-8
  -Reisiojennus 3 x 12-15
  -Reisikoukistust 3 x 12-15
  -Pohkeet seisten tai istuen 3 x 15-20
  -Vatsalihasliikkeitä 2 eri liikettä 3 sarjaa kumpaakin

  Mitä mieltä sä oisit tälläsestä reeniohjelmasta? tarkotus ois siis saada rasvaprosentti alas ja kiinteytyy. Tarttisko tonne mitää lisätä kun eniten läskiä löytyy käsistä ja jalkoista? 😀

 10. Hei. Tykkään paljon blogista ja persoonastasi. Mutta olisiko mahdollista lisätä tagit postauksiin? Esim. treeniohjelmat, ruokavalio, muu liikunta jne. Olisi lukijan kannalta helpompi ja mukavampi käyttää.

 11. Postaisitpa useemmin!

 12. Siis nyt oon niin jaany koukkuun tahan sun reenaamisen seurailuun! Oon ite ollu kipeena viimeset kolme viikkoa ja taa on ollu ainoa piristys siihen kaipaukseen mika on tullu kun ei oo ite paassyt ihan taysilla vetamaan…

  Kysymys! Pelaan koripalloa SM-tasolla ja reeneja on 4x viikossa + pelit ja tykkaan kuitenkin kayda salilla myos reenien ohella.. Haluisin siks kysya et miten mun kannattais sita punttia reenata niin ettei mun lihakset oo ihan muusina etta jaksan myos juosta ja vetaa taysilla niissa koris reeneissa??
  Oot huippu!

 13. Moikka, tarvitsisin vinkkejä ja toivon että vastaat! Tarkoituksena olis kiinteytyä ja laihtuakkin hieman kesäksi, etenkin reisistä ja pyllystä. Olen 164cm pitkä ja painan 52kg. Käyn viidesti viikossa juoksemassa/hölkkäämässä 40min – 1h 15min lenkkejä ja teen viidesti viikossa n.10-15min kotona lihaskuntoa. Ruokavaliota olen muuttanut siten että jätän herkut ja pikaruoat pois ja hieman pienentänyt annosten kokoa, en muuten oikeastaan muuttanut ruokailu tottumuksia. Riittääkö tämä? Vai mitä pitäisi tehdä? Riittääkö tämä liikunta määrä? Ja onko lenkkeilyllä edes vaikutusta peppuun?

 14. Kuinka kauan yleensä suurinpiirtein kestää että alkaa näkymään tuloksia laihtumisesta ja kiinteytymisestä?

 15. onks sun mielestä protskujuomat vaarallisia?
  jotkut kuolee kun juo niitä 20 vuotta treenien jälkeen? mitä mieltä oot tästä?
  entä kun lopettaa proteiinijuomat?

  • Oot varmasti ymmärtäny väärin 🙂 protsku ei oo vaarallista, tietty se että jos kauheesti syö jotai erikoisii lisäravinteita ei vaikuta kroppaan hyvällä tavalla, mut itse prtosku on ihan maito tai soijaproteenii.. eli ei oo vaarallista.

  • Voitko viel kertoo mikä on erikoinen sun mielest? Omega 3 kalsium ja yks vitamiinitabu aamul. Onko paha jos vedän koko elämäni Noit?

 16. Vai että proteiinijuomat vaarallisii.. kaikkee sitäki lukee =] mut oot älyttömän kaunis ja pirtee! 🙂 motivaatioo tulee hurjast lisää ku lukee sun postauksii 🙂 täydellinen typy..!

 17. Mikset syö leipää ? 🙂 yritän vähän laihtua, kiinteytyä ja saada myös hieman lihasta ja tykkään tosi paljon ruisleivästä niin mietein että kannattaako mun syödä sitä 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*