”Päivän hyvä teko”-jokaiselle paikallaan!

Hei nyt todellakin pyydän apua! Yksi mielietön lukijani otti yhteyttä ja pyysi apua minulta ja vähintä mitä voin tehdä on allekirjoituksen lisäksi jakaa tätä kaikille… tässä viesti jonka sain:

”hei, sulla on aivan ihana blogi ja aattelin kertoo sulle yhen asian ja pyytää palvelusta, en löytäny mistää s.posti osoitetta nii toivottavasti luet tän täältä. vähä alle 2v sitte, toukokuussa oltiin mun siskon kans pyöräilemässä iha normi iltana. no tää ilta muuttu painajaiseks, oltiin jo melkeeen kotona ku takana ollu auto törmäs meihin ja heitti matleenan n.15m kauemmaks ja mä lensin siihen tien reunaan. no tajuha siinä hetkeks meni ja sit ei ollenkaa tajunnu et mitä tapahtu. kerkesin siinä aatella että joku sai sairaskohtauksen mutta sitte myöhemmin kuulin että se on rattijuoppo. Iskä tuli tosi nopeesti paikalle ja yritti elvyttää Matleenaa mut turhaan, Matu kuoli sairaalassa samana iltana. mä sain niskavamman josta kärsin varmaan lopunikää ja valtavan taakan harteille jonka toivon joskus häivenevän. Rattijuoppo sai tästä 2.7kk vankeutta jonka hovi alensi 2.2kk. tämä on niin epäoikeudenmukaista!!! eikä ite asialle maha mitään. mun vanhemmat laitto alulle kansalaisaloitteen RATTIJUOPPOUDEN RANGAISTUKSIA ON KOVENNETTAVA. yritetään edes tällä saada jotain muutosta rangaistuksiin, mutta se että päättäjät edes miettis hetken tätä edellyttää 50 000 allekirjoittajaa helmikuun loppuun mennessä ja vajaa 20 000 vasta on saatu kasaan. vielä 30 000 uupuu ja aattelin pyytää sulta apua jos sä vaan millään haluat auttaa tai pystyt. jos voisit täällä facessa jakaa ton linkin tai blogissa ja laittaisit että muutkin jakaisi niin nimiä saattais tulla lisää.. on niin epätoivosta ja voimia kuluttavaa ku itse pitää tehä niin paljon töitä että oikeus tulis esiin, mä nimittäin joudun taistelemaan vakuutusyhtiön kanssa mun hoidoistakin ku ne ei enää suostu maksaa niitä paikka mun niskassa hyppii nikama pois paikaltaan.https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/501. kiitos sulle mielettömästi jos voit laittaa tän näkyviin johonki. kaikkea hyvää sinulle:) -Hanna”

1017461_210008745859519_1077803158_n

Voin kertoa, että ainakin omalla kohdalla kyyneleet valuivat poskille tätä lukiessani, ja samalla tulin ihan raivonvaltaan! En voi uskoa tätä edes todeksi!! Miten on mahdollista, että kukaa kokee tälläisen vääryyden… no monta sanaa olisi ainakin itselläni sanottavana niin kuin myös monella muulla. Harva tulee ajatelleeksi näinkin tärkeitä asioita ennen kuin ne osuvat omalla kohdelleen. Eli kyllä jokaisen kannattaisi miettiä ja asettua tämän perheen asemaan. Suru on jo valtava, mutta silti tämä perhe tekee työtä sen eteen, että jatkossa asiat hoidettaisiin niin kuin ne kuuluukin… Nyt todella toivon, että jokainen jolla on edes vähän omatuntoa allekirjoittaa nimensä kansalaisaloitteeseen!

Kiitos!

18 kommenttia

 1. Avatar

  Loppujen lopuksi nää rattijuopotkin on vaan ihmisiä. He ovat tehneet virheen mutta pitäisikö heidän siitä maksaa kymmenien vuosien tuomiolla tai mitä ikinä sitten tässä haetaankaan. En tiedä allekirjoitanko :/

  • Avatar

   aika rankasti sanottu!
   onhan rattijuopotkin ihmisiä, joo o niin on tässä muutkin!!? mutta kyseinen rattijuoppo on tappanut ihmisen omalla toiminnallaan, josta tässä pitäisi rangaista.. Eikö ihmiset oikeesti tajua sitä! Pankin ryöstämisestäkin saa linnaa enemmän ku toi juoppo, josta ei aiheudu ku taloudellisia vahinkoja. myös veropetoksesta saa enemmän tuomiota. mutta ku tappaa yhden ihmisen ni siitä ei saa ku 2 kk täyshoitoa linnassa. Mihin tää maailma on menossa ja miten jotku voi edes ajatella noin että ei siitä pitäisi tuomita! ja samalla keksitään kaikki pieniä lakeja, millä pystytään kontrolloimaan ihmisten tekemistä. Voitaisko tässä valtiossa keskittyä oikeisiin tämän kaltaisiin ongelmiin, eikä asettaa lakeja jossa määrätään et kuinka monta ihmistä saa olla tupakkikopissa samaan aikaa!! Järkeä kehiin!

   allekirjoitan 🙂

  • Avatar

   Oletko itse rattijuoppo vai miksi sanot noin? tai sitten et tosiaan tajua tämän ajatusta! kyllähän rangaistus täytyy saada, koska tämä ihminen (rattijuoppo) on tappanut pienen tytön harmittomalla ryyppäämisellä! Myös ihan pelkkien rattijuoppojenkin rangaistuksia pitäidi koventaa sen vuoksi, ettei tälläistä tapahtuisi ja ihmisillä olisi suurempi kynnys lähteä ajamaan alkoholia nauttineena. Tämä on se syy miksi näitä nimiä kerätään, ettei näin kävisi enää! tai sen takia minä aloitteen allekirjoitan

 2. Avatar

  Hienoa, että kirjotit tästä. Kävin itsekin jo aamulla kirjautumassa mukaan, kun huomasin juttua Iltalehden sivuilta.

 3. Avatar

  allekirjoitettu, toivottavasti saadaan tarpeeksi nimiä!

 4. Avatar

  hivenenkö ärsyttää! olin jo menossa allekirjoittaa ja mun puhelinnumero ei käyD:

 5. Avatar

  Rattijuopoille ehdottomasti kovemmat Rangaistukset!

 6. Avatar

  Ja yksi perusteista, jolla erään rattijuopon tuomiota lievennettiin, oli se, että hän oli lähellä kotia, ei ollut ajanut pitkää matkaa… Siis ihmettelen, onko tuollaisilla tuomareilla älyä lainkaan??!! Eihän sillä pitäisi olla merkitystä, onko ajanut 50 metriä, vai 500 kilometriä, jos lopputuloksena on kuitenkin kuollut, syytön ja täysin sivullinen ihminen!!! Lapsen yliajosta pitäisi säätää vielä kovempi rangaistus!!

 7. Avatar

  kaikki vaan allekirjoittamaan

 8. Avatar

  Vau mikä voima somella on, tänään tuli juttua radiosta että 50 000 nimeä on kerätty ! 🙂

  • Avatar

   Jep hyvin saatiin homma leviämään! ihan aloitteen tekijästä ja sen jälkeen meistä kansalaisista kiinni. Kenenkään ei pitäisi ajatella ettei tule onnistumaan.

 9. Avatar

  Ihanaa! Tänään nimiä oli jo yli 58000! Wow! Oikealla asialla! 🙂

 10. Avatar

  Hei! Ei liity nyt kyllä aiheeseen mutta…olen kiinnostunut kilpailemisesta fitness-kisoissa ja olen käynyt salilla n 1,5 vuotta, lihasmassaa olen yrittänyt kasvattaa n. vähän päälle puoli vuotta. Kysyisinkin että miten pääsisin alkuun? 😀 ikää on vasta 16 (kesällä 17) ja vanhempani sanovat että ensin pitäisi saada ns. enemmän pohjaa, eli hankkia ammattilaisen tekemät ohjelmat, ehkä pari pt kertaa ennen kisavalmennuksen ottamista. Onko mielestäsi edes järkeä kisata näin nuorena, jos halu kisata on tullut kuitenkin ihan itseltä eikä kavereilta 😀 sekä miten pitäisi toimia? Kiitos paljon!!!

  • Avatar

   En tiedä huomasitko, mutta nuoten 16-18 vuotiaiden sarja lopetettiin kokonaan, joten kannattaa se huomioita. Onneksi kuitenkin olet noin nuori ja sinulle on aikaa nyt kasvaa ja kehittyä! ehdottomasti kannatan valmentajan hankkimista ja 18 vuotiaana loistat upeana lavalla! nyt on niin hyvin aikaa treenata tosi hyvään kuntoon 🙂 tsemppiä ja mahtavaaa!!!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*