Lisäravinteiden ihmeellinen maailma

IMG_5369

Lisäravinteiden maailman on ihan oma maailmansa! tuotteita on paljon ja koko ajan niitä lisätään markkinoille. Löytyy joka vaikutteista jauhetta ja nappia.. mitä niistä sitten tulisi käyttää..? Aloitetaan helpoista, nimittäin vitamiinit ja kivennäisaineet:

Kesä on ihanaa aikaa, ihmiset ovat pirteitä ja freesejä.. mikä tähän vaikuttaa? Tietenkin paremmat kelit, lämpö ja auringolla on tosi iso vaikutus. Luonnon tuotteet ovat ravinnerikkaimpia ja vitskujen sekä kivennäisaineihen saanti on parempaa. Valitettavasti meillä suomessa on enemmän synkkiä ja kylmiä päviä vuodessa kuin aurinkoisia.

Ehkä yksi tärkeimmistä vitamiineistä, jonka saanti jää meillä alhaiseksi on D-vitamiini. Varsinkin nyt, kun aurinko jää pahasti pois kuvioista olisikin tärkeä huomioida D-vitamiinin saanti. Itse syön D-vitamiini+kalsium yhdistettä ja siihen vielä lisäksi otan D-vitamiinia omana nappina. Jos huomaat omalla kohdallasi varsinkin tähän aikaa vuodesta väsymystä, ärtymystä ja voimatonta oloa niin D-vitamiinin puutos voi olla yksi syy. D-vitamiinia saa lisäksi kalanmaksaöljystä, kalasta ja maitotuotteista. D-vitamiini on erittäin tärkeä immuunipuolustusjärjestelmän ja luuston kunnon kannalta.

A, B & E- vitamiinia saan hyvin ruuasta ja lisäksi monivitamiiniyhdesteestä mitä syön. A-vitamiinin kanssa kannattaa olla tarkkana ettei sitä saa liikaa, liika B-vitamiini taas liukenee nesteen mukana kehosta pois, joten sen kanssa ei ole hätää.

C-vitamiinia syön lisäksi nappina varsinkin aikoina jolloin sairastellaan enemmän ja on muutenkin liikenteessä erilaisia viruksia. Huomaan myös että kipeeksi tullessa C-vitamiini nopeuttaa paranemisprosessia.

Kalsium, magnesium ovat sellaisia kivennäisaineita mitä syön omina tabuina. Magnesiumilla on iso vaikutus lihasten palautumisessa. Jos kärsin paljon esim. suonenvedoista niin kannatan magnesiumin käyttöönottoa.

Rautaa olen syönyt välillä kuureittain kun huomaan esim liikaväsymystä tai hemoglobiinin ollessa liian alhainen.

Suurimman osan vitamiineista ja kivennäisaineista saan ruuan lisäksi Fitnessgurun monivitamiini paketista: http://www.fitnessguru.com/fi/one-pak   Vitamiinit on kätevästi annospusseissa ja helppo ottaa myös mukaan. Kaapit kerääntyy yleensä erilaisista valmisteista ja purkeista, niin tämä pakkaus on kyllä pelastanu mut!! 😉

q-one-pak

Täältä näät vielä hyvin vitamiinien ja kivennäisaineden saantisuosituksia: http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=seh00151#s1

Luontaistuotteiden käyttö on omasta mielestäni enemmän kuin suositeltavaa, käsittelemättömiä, lisäaineettomia tuotteita! Usein tuotteiden hinnat saavat ostajan kääntämään kanoottinsa, mutta kannatan kyyllä niiden käyttöä tuloksien takia. Niistä kerron myöhemmin tarkempaa selostusta ja mitä ite käytän. Cocovin tuotteet ovat omassa käytössä ja voin kertoa että toimiii! 😉 Ei lisäaineita, laktoosia tai gluteenia… huuuh huikeeta! http://cocovishop.com/fi-wp/

 

 

Treenin kannalta tärkeitä lisäravinteita seuraavaksi…

Olen itse sitä mieltä, että lisäravinteiden käyttö ei todellakaan ole pakollista, mutta jos treenaa määrällisesti paljon ja kovaa niin ne ovat hyvin suuressa vaikutuksessa esimerkiksi palautumisessa sekä myös sitä kautta kehityksessä. Monipuolinen ruokavalio on kuitenkin kaikkein tärkein, eikä lisäravinteilla tulisi missään nimessä korvata ruokavaliota. Aloittelijan on hyvä aloittaa palautusjuomasta, joka voisi sisältää esim hera tai whey-proteiinia ja hiilarina maltoa. Kannatan kuitenkin, että jokainen aloittelija tutustuu tarkkaan tuoteselostuksiin ja miettii siten onko omalla kohdalla lisäravinteet tarpeen.

Kun treenaaminen on tavoitteellisempaa, kilpatasolla yms.. niin silloin myös tulee yleensä enemmän käytettyä lisäravinteita. Lisäravinteet riippuvat paljon myös omasta tavoitteesta, onko se laihdutus, lihaksenkasvatus jne..

Itse käytän vitamiinien, kivennäisaineiden ja cocovin luontaisten lisäravinteiden lisäksi:

Kuuriluontoisesti rasvanpolttajia: burner, vihreätee-kapseli (http://www.fitnessguru.com/fi/rasvanpoltto )

fitnessguru2-one-heat-am-pm

Treeniä ennen jotain buustia, varsinkin jos väsymystä ilmassa: (http://www.fitnessguru.com/fi/one-power#smak-one-power-500-g-fi-valencia-orange )

fitnessguru-one-power-valencia-orange

Treenin jälkeen yleensä whey proteiinia johon lisään kreatiinia ja glutamiinia: (http://www.fitnessguru.com/fi/one-whey-isolate#smak-one-whey-isolate-fi-milk-chocolate )

one-whey-isolate-milk-chocolate (1)

 

Makuja on yleensä valtavasti! Varmana voisin sanoa, että suklaa on usein hyvää! Fitnessgurun tuotteiden mauista osaan kyllä hyvin kertoa, että kommentoikaa ja kysykää jos kysyttävää!

Jos haluaa lisää tietää lisäravinteista niin kannattaa käydä vierailemassa täällä: http://www.xn--lisravinteet-icb.info/

 

Ja nyt alkaa siis oma uus treeniohjelma, yhdessä ystäväni kanssa. Jako näyttää tältä:

1.Rinta/Olkapää

2.Jalat

3.Kehonhallintaa, oman kehonpaino

4.Selkä/Vatsat

5.Hauis/Ojentaja

6. Oma treeni, mitkä lihakset näkee tarpeelliseksi tai esim itselläni crossfit

7. Lepo

Lisäksi about 4. aamuaerobista juosten ja yksi niistä PIINA PE treeni, jolloin vedetään keikki mehut veke! ja treeni on yleisesti lyhyempi. Käymme myös suorittamaan aamuaerobisia uiden/vesijuosten, koska täällä Vierumäellä on siihenkin hyvät puitteet, eikä uiminen tai vesijuoksu rasita lihaksia samalla tavalla.

Tälläsellä ohjelmalla lähdemme liikenteeseen! muutoksia tulee kyllä matkan varrella 😉 saa nähä tuleeko muutoksia kropassa!

 

57 kommenttia

 1. Fasti ei enää Sponssaa? Hei, etkö käyttänyt treeninaikana mitää juomaa silloin kun kisoihin olit matkalla? Entäs mitä luulet onko latausjuoma tosissaan reenaaville tarpeellinen(sekin kuulemma kasvattaa lihasmassaa..?)

  • Ei ole missään vaiheessa urheilijana sponssannut 🙂
   Joo käytin treenin aikaista, sisälsi aminot yms.. mutta vasta oikeestaan loppuvaiheessa kun alkoi olemaan niin väsynyt.
   On se hyvä, mutta ei välttämätön!

 2. ^^ sää joskus sanoit että saat ilmaset lisäravinteet 🙂 kun reenaasit kisoihin?

 3. Eikö kisojen jälkeen kannattaisi mennä lisäravinteissakin vanhan kaaavan mukaaan? Voi tulla muuten muniaishäiriö!

 4. olekto huomannut, että lisäravinteissa, vitamiineissa ym. on maininta, että ei korvaa monipuolista ruokavaliota?! sinänsä hassua, että sanot itsekin näin, ja silti pistät naamaasi kymmeniä eri mömmöjä. vaikket ehkä korvaakaan niillä kunnon ruokaa, niin et varmasti tarvitsisi yhtäkään lisäravintoaine purkkia, jos söisit riittävästi ja monipuolisesti. etkä esim. välttelisi maitotuotteita, kotimaista viljaa jne. mutta, haluat olla ”hyvännäköinen” niin joudut jättää ruokavaliosta terveellisiäkin ruokia poies ja korvaat ne sitten napeilla. no, mikäpä siinä – jos ulkonäkö on tärkein.

  • Oona on varmasti kyseisestä merkinnästä tietoinen. Avautumisessasi on pielessä kaksi asiaa pielessä:
   1.Jos Oonalle on henkilökohtaisesti räätälöity ruokavalio (treenikaudelle ei kisa-ajalle), niin siinä on varmasti otettu huomioon mikä on terveellistä ja mitkä pitävät hyvinvoinnin ja treenin tasapainon.
   2.Mainitsemasi ”kymmenet eri mömmöt” ovat lisäravinteita ja painotan nyt sanaa ”lisä”. Niillä parannetaan palautumista, anabolista vaihetta sekä ylläpidetään vastustuskykyä ja samalla omaa jaksamista paremmalla tasolla. Oonan ruokavaliosta saa varmasti näitä samoja aineita, mutta ei treenin edellyttämää määrää.

   • ”Oonan ruokavaliosta saa varmasti näitä samoja aineita, mutta ei treenin edellyttämää määrää.”

    Onkohan järkeä treenata niin paljon, että elimistö ei saa riittävästi ravintoa tavallisesta ruoasta… no, jos fitness on koko elämä, niin mikäpä siinä.

  • Itekin käytän lisäravinteita, lähinnä vain omega3, sinkkiä ja d-vitamiinia (koska lohi on kallista, sinkki auttaa akneen ja d-vitamiinia ei suomessa saa tarpeeksi, edes ruuasta).
   Mutta en todellakaan napsi pillereitä kymmenestä eri purkista! Niin, ja treenaan kyllä viikossa n. 5 kertaa, salia ja aerobista. Että kulutus on kovaa ja kroppa rasittuu.
   Mustakin on huvittavaa että ensin karsitaan ruokavaliosta kaikki maitotuotteet ja hyvät viljat, joista saisi kalsiumia, d-vitamiinia, kivennäisaineita, kuitua, vitamiineja… ja sitten kaapit tursuaa kaikkia ”lisäravinteita”. Tosi luonnollista hei, maksa tykkää.
   Älytöntä hifistellä normaali ruuan suhteen, jos ei oikeasti ole allergiaa/yliherkkyyksiä jonkin viljan kanssa, esim. itse tiedän maitotuotteiden ja viljan aiheuttavan joillekin aknen puhkeamisen, se on hyvä syy silloin jättää ne tuotteet pois. MUTTA TERVE IHMINEN!!

   Eikä se terveellinen ja sporttinen kroppa aina tarvitse omaa henk.koht. valmentajaa, valmiiksi laadittua ruokavaliota. Eikä kaikilla ole tollaseen edes varaa. Joskus riittää se oma tahto ja maalaisjärki, näissäkin hommissa.

   • nyt puhutaan oikeeta asiaa!! vihdoin joku on samalla aaltopituudella minun kanssa näsitä lisäravinteista. just nämä uudet fitness villitykset, dieetti kokeilut: karsitaan maitotuotteet, viljat, hedelmät ym. koska liikaa hiilareita, ei sovi dieettiin, ja sitten korvataan ne vitamiineilla purkista. ymmärrän, jos on esim. allerginen, mutta että ulkonäön vuoksi jättää kunnon puhdasta ruokaa pois, niin hei haloo…?!

    • EDellisessä postauksessa lukee kokeilun syy 🙂 kyse ei ole uudesta ruokavaliosta loppu elämän vaan tuleman ammitin takia haluan oppia ymmärtämään jokaista asiakasta ja heidän rajoitteita!

     🙂

  • Jos viljattoman ja maidottoman ruokavalion ymmärtämisessä on vaikeuksia kannattaa käydä lukemassa Sami Sundvikin blogia. Siellä on hyviä perusteluja näiden ruoka-aineiden poisjättämiselle. Kyseinen henkilö muistaakseni myös suunnitteli Oonan ruokaohjelman.

 5. Ootko koskaan ottanu selvää millane imeytyminen fitnessgurun tuotteissa on? Entäpä niissä vitskunapeissa mitä vedät? Kaikki on tietty yksilöllistä, mutta varsinkin kun noin kovalla tasolla treenaat ni ottaisin huomioon 😉 jokainen tietty käyttää sitä mihin tykästyy ja mistä löytää ne sopivat tuotteet itelleen, mut vitskujen osalta FitLinen tuotteet sopii mulle kaikista parhaiten imeytymistehokkuuden takia! Oot aivan huippu! 🙂

  • Omalla kohdalla on ammattilaistan suosittelemia tuotteita! ja olen itse huomannut myös fitnessgurun tuotteet sopiviksi 🙂 kiitos vinkistä ja mukavaa joulun odotusta 🙂 <3

 6. Moikka! Kysyisin vähän ohi tän aiheen, että onko järkeä treenata hauista ja ojentajaa eri päivinä jos siihen on vain mahdollisuus, vai saanko isoimman hyödyn irti siitä että treenaan ne samalla kerralla? Kiitos jo etukäteen! 🙂

 7. Moikka Oona, oon seurannut sun blogia jo kauan ja täytyy sanoa, että oot mieletön pakkaus. Mä voin oikeeasti sano puhtaasti että oot mun idoli ja sun ansioista palkkasin itselleni valmentajan ja näin olleen kisalavat 2015 kutsuu! HUI! Oon huomannut kuinka oleellinen osa valmentajalla on ja miten tärkeää on että lisäravinteet on tarkkaan mietitty ja räätälöity jokaiselle ihmiselle omaksi. Tsemppiä jatkoon Oona!

 8. Hei. sinulla oli uusi treenijako. kuinka monta liikettä teet/ lihasryhmä/ treeni kerta? montako erilaista hauis ja ojentaja liikettä? itsellä meinaa olla hankaluuksia karsia liikkeitä ja treenit salilla meinaa venyä liian pitkiksi eikä keskittyminen ole enää parasta. haluan kuitenkin pitää treenit tehokkainen ja haastavina 🙂

 9. Eikös heraproteiini ja whey tarkoita samaa asiaa 😉

 10. Vedäksää oikeesti D-vitamiinia kolmesta purkista ja sit vielä ravinnon mukana tuleva siihen päälle? 😮 Tosta käyttämästäs monivitamiinitabletista tulee jo moninkertaisesti päivittäinen saantisuositus. D-vitamiinin saantia kannattaisi ehkä hieman mietiskellä, koska rasvaliukoinen.

 11. Millasia liikkeitä teette tollon kehonhallinta päivänä? Kuulostaa sen verran mielenkiintoselta niin ois kiva tietää 🙂

 12. oisko sulla antaa jotain motivaatiovinkkiä kun mulla on tällanen pulma:

  päätän alottaa tiukemman ruokavalion (lähinnä että herkut pois arkisin) ja treenaamaan useammin. no, alotankin tän, mut sitten aina parin viikon/kuukauden kuluttua tiedän, että koko juttu menee poskelleen (esim nyt joulu tulossa, ruoka ei terveellisimmästä päästä..) joten en sitten koskaan alotakaan vaan päätän että ”joulun jälkeen sit” tmv. ärsyttävää! 😀

  • Voit ihan rauhassa pitää esim joulun vapaana jos vedät muuten tarkkaa! anna itselle myös rennompiä päiviä, äläkä stressaa niistä 🙂 saat vaan lisä buustia projektiin!! 🙂 <3

   tsemppiä!!!

 13. Moikka! Olisko mahdollista saada postaus jossa olis tarkemmin kerrottu mitkä liikkeet sisältyy kunkin päivän treeniin ja sarjojen ja toistojen määrät? 🙂

 14. hera ja whey proteiini on sama asia

 15. Sun blogi antaa tosi hyvää treenimotivaatiota ja ruokavaliomotivaatio myös!! Ongelmaa pukkaa aina iltasin kun tekis mieli herkutella ni hyvä katella sun kuvia ja lueskella sun juttuja… Voisit kirjottaa myös sun herkutteluhaluista ja niiden hillitsemisestä tälläsille heikoille sieluille…

 16. Voi ei… kirjoitin pitkät pätkät ja sitten unohdin laittaa tuon numeron ja tekstini hävisi :/

  Uusi yritys. Olen lukenut nyt blogiasi muutaman kuukauden ja tykkään kovasti. Olisi hienoa jos lisäisit enemmän treenikuvia ja tarkempaa tietoa mitä liikkeitä teet salila jne. 🙂

  Treenasin myös ennen haukkarit ja ojentajat samalla kerralla, mutta tein muutoksen ohjelmaani ja jaoin ne eri päiville. Olen huomannut, että minulla se toimii ja saan treenistä enemmän irti. Ei mee kädet heti makarooniksi 😀

  Olen todella kateellinen, kun jaksat treenata noin kovaa ja olet aina niin pirteän oloinen. Miten sä jaksat. Minä taistelen aina syksyisin, että jaksan käydä töissä ja sitten puoliväkisin yritän liikkua. Rakastan liikkumista ja salilla treenaamista, mutta jotenkin tämä syksy vie aina mehut. Pitänee varmaan keskittyä enemmän noiden vitamiinien syöntiin. Varsinkin tuon D-vitamiinin.

  Odotan innolla uusia postauksia ja tsemmpiä treeneihin 🙂

 17. Moikka!

  Tosi hyvä postaus kiitti. Ja treeniohjelma näyttää hyvältä. Oisko mahdollista laittaa sun treeneistä kuvia ja mitä teit treenin aikana? Tarvisin itse jotain uutta puhtia treeniin ja uusia ideoita otan vastaan. Kiittoss 🙂 innolla odottelen seuraavaa postausta!

 18. Oisko mahollista saada johonkin postaukseen vähä sinun treenisoittolistaa? Sellanen ois kiva 🙂

 19. Moikka Oona! Innostava ja mielenkiintoinen blogi sulla 🙂 sen verran haluisin korjata, että hera ja whey ovat sama asia. Se, miten paljon hiilareita on joukossa on sitten ihan valmisteesta kiinni. Mukavaa jatkoa ja kiitos blogista, tätä on ilo lukea kun saa itselleen aina kivasti reeni-intoa! 🙂

 20. Moi, olet todella kaunis ja olen kateellinen sinun perseestäsi, koska poikaystäväni haluaa sitä enemmän kuiin omaani. T. Ella etiksestä
  ¨ä

 21. Moikka! Pelaan futista säännöllisesti ja ajattelin kysyä, että olisiko treenien/pelien jälkeen hyvä juoda palkkari vai mielummin syödä hieman myöhemmin kun on päässyt kotiin? Ja vielä, oot uskomattoman pirtsakka ja tuot piristystä tänne talven keskelle!

 22. Moi ! Lisäravinteista kyselisin senverran että olen salilla käynyt jo reilun vuoden verran ja pikkuhiljaa alkanut tuntumaan että kehitys on tyssännyt. Palautusjuoma minulla on mutta ajattelin tilata lisäravinteita sen lisäksi. Olin ajatellut tilata Whey-100 heraproteiinia, Creatine monohydratea (Star Nutrion) sekä suoritustehoa lisäävää Octanea (Star Nutrion). Mitä mieltä olet, pääsisikö näillä alkuun?

 23. Heippa! Mahtaako mulla riittää tuollasista rasvanvähennyskapseleista 1/per päivä aamupalan yhteydessä otettuna, mulla kun ei tota ylipainoo merkittävästi oo. Tai ei oikeestaa ollenkaan, mut ulkonäöllisesti on selluliittia ja sen semmosta minkä haluaisin pois. Mahtaisko noi auttaa siinä? 🙂

 24. Moikka! Voiko saada näyttäviä ja näkyviä lihaksia (kuten esim. sulla) ihan tavallisella, terveellisellä ruokavaliolla yhistettynä kovaan treenaamiseen (oikeat ateriat oikeaan aikaan, proteiinit heti treenin jälkee jne.) ilman kaikenmaailman palautus -ja proteiinijuomia? Ne on aika hintavia ja kun itse salimaksut verottaa osansa ja ruuankin hinta jatkuvasti nousee nii meinaa käydä kalliiksi tämä urheilu.. tällainen asia mietityttää 🙂

  • Voi, mutta lisäravinteet juomat auttaa esim palautumaan.. jotta jaksaa kovaa treenata 🙂 massankasvatukseen on ihan muut lääkkeet jotka eivät ainakaan kuulu omaan ohjelmaan- 🙂

 25. Mitä makuja suosittelet Fitnessgurun proteiinijauheista?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*