Kuntosalin aloittajalle

Monia lukijoita on kiinnostunut postaus siitä, että miten aloittaa kuntosaliharjoittelu.. minkälainen ohjelma, monta kertaa, yms..
Kannatan, että heti aluksi kun liitytte kuntosalin jäseneksi, niin siihen samaan käytte ensimmäisen kerran salilla pt.n kanssa. Tai sitten ystävän joka tietää treenaamisesta. Minusta ei ole järkeä mennä yksin ekaa kertaa koheltamaan, jos ei ole varmaa tietoa, että miten mikäkin liike tulisi tehdä!
Monien miesten ensimmäinen kokemus on salilla esim. päästä tekemään penkkiä heti ensimmäiseksi, mutta tekniikka ei ole millään tavalla kunnossa ja usein tanko tippuu rinnalle ja siihen se jääkin. Tytöillä on taas tapana pelätä salille menoa ja muiden reaktiota.. siitä sitten napataan uusin muotilehti ja kävellään juoksumatolla.

Eli kannatan, että käytte kerran pt.n kanssa läpi laitteet ja suunnittelette samalla jonkunlaisen yksinkertaisen ohjelman jota lähdette tekemään. Treenit kannattaa aloittaa hyvin kevyesti ja mielummin opetella oikeat liikeradat kun lähteä heti rehkimään! 🙂 Treenikertoja kannattaa myös aluksi ollavähemmän, ettei paikat meni ihan jumiin. Eli pikkuhiljaa totutellaan salitreeniin.

Tyttöjen salipelosta on myös usein kysytty. Nuoret tytöt eivät tunne oloaan salilla mukavaksi, koska tietävät ettei liikeradat ja laitetuntemus ole kovin hyvää ja kaiken lisäksi vierellä on lihaksikkaita miehiä ja itse menee salin pienimmillä painoilla siihen väliin pumppaamaan. Mutta näin EI saa miettiä!! jokainen aloittaa treenaamisensa jostain.. kukaan ei ole seppä syntyessän! kaikilla on joskus ollut ne pienet painot ja salituntemus nollassa. Ja mitä miehiin tulee.. niin ei kukaan mies katso ja arvostele tyttöjä jotka tulevat salille!´voin luvata, että heidän mielestä se on vain upeaa, että tyttö treenaa!

Tässä iha hyvä linkki salitreenin aloittajalle: http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/liikunta-ja-hyvaolo/motivoiva-treeni-kuntosaliohjelma-aloittelijalle-ja-edistyneelle

Ja mikä tärkeää! monet jotka aloittavat salitreenin, koska haluavat laihduttaa.. niin syöminen on myös tärkeää, kunhan syö oikei! ja treenin jälkeen pitäisi viieistän 1,5h kuluessa. Se vasta lihottaakin, että vasta 3 tunnin päästä treenistä syö..

Tänään tää neiti tuli kotiiiiin Graniiin!! ja oon niin ilonen. Aurino paisto ja muutenki ihan mieletön fiilis! maailman ihanin äiti oli vastassa ja oli myös kova ikävä mun omaa karvapalloa! (koiraa) Päivällä tuli pyörittyä stadissa ja siitä suoraan Töölöön Foreverille treenaa ja illalla olikin Jokerit-Tappara peli.
Tässä edellispäivän jalkapunttu ja tän päivän haukka/ojentaja:

JALKAPUNTTI

Lämmittely: kuntopiirinä, smithkyykky, kahvauula heilautus (liike lähtee jaloista), vartalon kierto (kiekon heittoliike), kyykky ilman painoja tangostakinni pito. Kaikkia näitä 3×10. Kierrätetään kuntopiirinä ilman taukoja.

KYYKKY:
15x40kg
15x60kg
2x8x80kg
15x60g
14x40kg

MAASTAVETO:
15x50kg
12x60kg
8x70kg
6x80kg!

LOITONTAJAT:
15x40kg
15x50kg
15x60kg
15x70kg
15x60kg
15x50kg
15x40kg

LÄHENTÄJÄT:
3x15x55kg


OJENTAJAT/HAUIS:

Lämmittely: keppi +2kg käsipainojumppa

HAUIS:
13.5kg käsipainoill 3×12
Istuen hauislaitteessa 3x12x15kg
Alataljasta suoralla tangolla 3x12x30g

OJENTAJAT:
Smithpenkissä väärinpänote. 3x12x30kg
Ylätajasta narulla vartalon edestä 3x12x40kg
Ylätaljasta narulla niskantakaa 3x12x25kg
Ojentaja laite isuen.. työnnetään käsillä alaspäin 3x12x36kg

Lopuun vatsalihakset 😉

Sellasta tän neidin viikkoon!
Valitettavasti tällä koneella ei saa lisättyä kuvia postauksiin… syytä en tiiä!!?
Mutta hauskaa viikonloppua kaikille! nyt pitäis olla aikaa reenailla 🙂


Oona

112 kommenttia

 1. oon 16 ja tällä hetkellä käyn salilla 3-4 kertaa viikossa, tosiaan siihen aikaan kun mä käyn siellä niin porukka on aika miespainotteinen eikä kukaan kato oudosti varsinkin kun oon aika tuttu näky siellä samaan aikaan käyvien kanssa, eikä ne pienet painot mitään haittaakkaan, keskittyy ihan omaan treeniin vaan 🙂

 2. hei monta kertaa viikos käyt tällä hetkellä siis salilla ja millanen on sun treenijako? 🙂 ja viel sellanen kysymys, et syötkö dieetillä samoja ruokia kun muutenkin, mutta vaan annoskoot pienenee?

  Hikistä ja vahvaa viikonloppuu! 😉 Oot mahtava!

 3. Moi Oona! oon ennen syönyt aina vain joko lounaalla tai päivällisella pastaa, riisiä tai perunaa. Syön aina tietyn grammamäärän, ja aika paljon koska treenaan salilla 4-5x vko, ja lisäksi juoksen ja hiihdän ja tarpeen mukaan tyhjän mahan aamuaerobiset :)Mietin vaan että oisko järkevämpi jakaa se hiilariannos noille 2 pääaterialle, eli jos syön vaikka pastaa 70g yleensä treenin jälkeisellä aterialla. Niin söisinkin nyt 35g lounaalla ja toisen 35g päivällisellä, eli yhteensä kuitenkin 70g ? 🙂
  Minkä verran muuten ite syöt pastaa/perunaa/riisiä päivässä?
  PS. OOT HUIPPU!!!

  • Oon nyt plussa kaloreil nii täysjyvää on esim treenin jälkeisel aterial 100g. Kannatan kyllä että varsinkin ennen ja jälkeen treenin syöt enemmän hiilarii mut silti jaat tasasestinpäivään sitä. Ja koska harrastat kestävyys lajeja on sun pakko syödäkki sitä enemmän 🙂

   Kiitos 🙂

 4. Hyvä teksti ja juuri oikeanlaisia huomioita! iskevä analyysi aloittelevien miesten ja naisten eroista 🙂

 5. Kiva et teit tän postauksen :)). Käytkö nyt myös sil rasvanpoltto lenkillä kun pakkasta on sen melkein -30 C ? 😀

 6. Hyviä vinkkejä :)Mutta tota jäin miettimään, että ”se vasta lihottaa jos vasta 3 tunnin päästä treenistä syö”….miksi näin?

 7. Ihan pakko kysyä kun olen blogiasi lukenut, liikkeitä ja painoja katsellut. Laitan tähän pari esimerkkiä: OJENTAJAT: Ylätajasta narulla vartalon edestä 3x12x40kg, Takaolkapää: narulla ylätaljasa 12x40kg, 2x2x50kg. Eli teetkö nämä liikkeet ristitaljassa yläkautta? voimiasi en vähättele vahva mimmi oot, mutta ylätäljassa jos teet noilla painoilla staattista liiketta takaolkapäille tai ojentajille ni jerkkuu kyllä on, kyselin vain siksi että kun kuitenkin kuntosalivuosia noin vähän niin ei ne voimat nyt noin paljoa nouse tai mistä sen tietää 😀 ristitaljassa kun tekee ylä tai alakautta niin ainakin voi puolittaa painojen määrän (50kg=25kg noin) ja ne ketkä alottelee salilla käyntiä ei mene ihan sokeaksi painojen määrästä kun tätä alottelia postausta teet! 🙂 go hard or go home, kiitos ja anteeks 😀

 8. Onko ihan ok jos ottaa treenin jälkeen hera80 (1dl jauhetta sekoitettuna rasvattomaan maitoon/vesimaito sekoitukseen) ja syö lisäksi banaanin? Vai pitäisikö syödä joku ihan kunnon ateria? Mitä esim?

 9. Moikkaa OONA :))

  Oot ihan superrrrmotivaattori mulle, oot antanu ihan uutta puhtii reenata ja kehittyä itsekin vielä paremmaksi! <3 KIITOS siitä. Kysymys kuuluu, että miten sulla pysyy jalat maassa vai pysyykö ne kun kaikki kehuu jatkuvasti ja saat ulkonäöstäs ja kropastas koko ajan positiivista palautetta? 🙂 Mun mielestä sä vaikutat vahvalta tyypiltä etkä ollenkaan k**ipäältä, se on just se juttu minkä takia sua ihailen koska kun joka päivä näkee täydellisen vartalon peilistä, saattaa helposti nousta pilviin ja alkaa ajatteleen et on muita parempi. Kiitos jos jaksat vastaa!

  • Kiitos paljon!!! 🙂 suoraan sanoen oon yllättyny näistä kommenteista, tietenkin tosi iloinen mutta en ois uskonu. Tietty oon tyytyväinen itteeni mutta en läheskään täydellinen kukaan ei oo. Aina on maailmassa miljoonia paremman näkösiä ja kroppasia kun ite oot 🙂 ja eipä mulla oo mitään tarvetta tuoda itteeni silleen esiin tai käyttäytyä niin 🙂 kaikki ihmiset on ulkonäön/taustojen… Yms perusteella yhtä upeita ja arvokkaita 🙂

 10. Mitä mieltä oot pitäiskö mun syödä/juoda palautusjuomaa tai ruokaa kahvakuulailuni jälkeen..?
  Jostain saa lukea, että pitäis, mutta jossain taas et ei tarvitsisi.
  Kahvakuulailen n.3-4kertaa viikossa ja käyn silloin läpi jalat,pepun ja kädet. Vatsat ”välipäivinä” kun en kuulaile 2-3kertaa viikossa.
  Oon ihan amatööri VIELÄ 😉
  Kiitos paljon, jos viitsit ehdit vastata! 🙂

 11. hahah, näin sut tuolla foreverillä 🙂 katoin että ihan sun näköinen ja tätä lukiessa varmistui!

 12. Ihana blogi ja mieletn kroppa sulla ! Mutta haluaisin kysyä että onko sillä jokin tietty tarkoitus että loitontajia teet noin monta sarjaa kuin lähentäjiä vain yksi? 🙂

 13. Mikä olisi hyvä tapa saada sisäreisilöllöt pois kun meidän salilla ei ole tota lähentäjä laitetta esimerkiksi, kuulemma juokseminen auttaa? totta vai ei? Kiitos jos vastaat 🙂 !

 14. Onko kyykkypainoissa tangon paino mukana? Aivan mahtava oot! 🙂

 15. Sun blogia hehkutettiin tän aamun Etelä-Suomen Sanomissa!! 🙂 et varmaan oo huomannut niin ajattelin kertoa 😀 tsemppiä treeneihin, susta saa hyvää motivaatiota omaankin treenaamiseen vaikka iha eri lajia harrastankin!!! :–)

 16. Oot ihan mahtava, ja oon saanu niin paljon lisää motivaatioo! Käyn nykyisin neljä kertaaviikossa salilla, ja kysyisin kannattaako jakaa ohjelma kolmijakoiseksi? Nykyisin teen aina koko vartaloa joka kerta, mutta mieluummin keskittyisin tiettyihin lihaksiin. Jos yhtenä päivänä on jalkapäivä, miten kaksi muuta tulisi jakaa yläkropan suhteen, niin että lihakset saa tarpeeksi lepoa eikä rasitu liikaa? 🙂

 17. Juoks lenki jälkee palautusjuomaa ? 🙂

 18. Ei liity postauksen aiheeseen mitenkään, mutta mitä mieltä olet tästä näkökulmasta:
  http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288530726727.html?pos=ok-nln

  ”Aamulenkille tyhjällä vatsalla – varma laihdutuskeino vai täyttä typeryyttä?

  Tutkijat ovat havainneet, että aamupalan jälkeen tehty treeni kiihdyttää kalorinkulutusta ja rasvanpolttoa lepotilassa jopa vuorokauden ajaksi. Kun lenkki tehdään tyhjällä vatsalla, kroppa käy hitaammilla kierroksilla seuraavan vuorokauden ajan. Laihdutuksessa on kyse siitä, kuinka tehokkaasti rasvaa palaa vuorokauden ympäri – pari treenin aikana poltettua lisägrammaa eivät tässä kokonaisuudessa paljoa paina.”

 19. Heiii 🙂
  Oon seurannu blogias jo pitkään ja oot kyl ihan mieletön 🙂 saa tosipaljon motivaatiota omiinkin treeneihin!
  Haluisin kysäistä et ootko ihan kaikkiruokainen vai noudatatko kasvisruokavaliota? Tekeekö koskaan mieli herkkuja ja miten vastustat niitä?
  Täytyy myöntää et yhdestä asiasta oon vähän kade. Oot päässy treenailemaan Peter wileniuksen kanssa. Wow!
  Eikö se häiritse treeniä kun seurana on tollanen veistoksen näkönen mies 😉 hengaatteko muuten yhes?

  Tsemiä ihan hurjasti sulle

  • Kiitos paljon!! 🙂
   Kaikkiruokainen oon mut noudatan tätä ruokavalioo. Kyllähän jotai herkkuja tekee mieli mut en kauheesti mistään tykkää nii ei haittaa 🙂

   Joo käydään treenailee yhessä 🙂 ei se häiritse! Hullut treenit ainakin vetää 🙂

 20. Miten saat oikeen tehtyy hauista noin isoilla painoilla ku mun kaveri joka on miespuolinen ja painaa 110kg ni tekee vaa jollai 12kg jos hauis ekana liikkeenä, jos ojentaja jo takana ni se vääntää jollain 8kg vaa sitä hauista, käden ympärys on jännitettynä hauiksen kohdalta 43cm.

  t: tsemppiä treeneihisi

 21. onks sulla jotain pakkasrajaa ettet juokse ? 🙂

 22. Mistä tilaat sun urheilujuomat/jauheet? Niitähän on vaikka minkälaisia, niin millasia suosittelet? 🙂 Osaisitko tehä tämmöselle 18-vuotiaalle lukiolaistytölle treeniohjelman, jos pyydän oikein kauniisti? :p

  Itellä olis haaveessa olla isona just tommonen niinkuin sinä! Kiva lukea sun treeniblogii, kun saa motivaatiota! Mutta kun asun (vähän) kaukana kaupungista (20km salille..) niin mitä voisin tehdä kotona? Kaveri teki syksyllä mulle treeniohjelman, mut aloin kyllästyä siihen, kun se oli tehty aloittelijalle turhan kovaks treeniks enkä jaksanut tehdä joka päivä..

  Kyllä pääsen täällä lenkillä käymään, mutta se, että lenkki on aina samanlainen. Miten siitä sais silleen kivan ja jaksais käydä lenkillä joka aamu :o? En keksi mitään muuta tekemistä..Luistelua voisin harrastaa tossa järven jäällä, mutta kun oon pariin otteeseen kolannut sen, niin se onkin semmonen rupunen se jään pinta.. Multa löytyy kaikki urheiluvaatteet ja kerrastot talveks odottamaan kunnon treeniä ja halu käydä salilla on kova, mutta kun lukiolainen olen, niin tässä riittää kiireitä kirjotuksiin lukiessa muutenkin, ja tuntuu ettei urheilulle jää aikaa 🙁

  helpmeeee 🙁

 23. Hei! Kiva blogi sinulla! Paljon hyviä vinkkejä omaankin – tosin hieman vaatimattomanpaan – treeniin 🙂 Haluaisin kysyä, että treenaatko pohkeita erikseen ollenkaan?

 24. Mites Oona kaunis mikä proteiini/hiilari palautusjuoma sulla on käytössä tai mitä suosittelet?

 25. Heippa!
  Pohdin tässä vaan et missä opiskelet pt:ks? Et aloin blogias lukemaan vasta ku näin ton iltalehden videon. Mut siis sitä lähinnä mietin et ku puhuit tost et haluisit ruotsis tehä pt hommii nii ootko sit fisaffil tai et onko jotai tietoo tost et mikä se erepsin tilanne on tuol EU:s ? 🙂

  • Opiskelen liikunnanohaajaks mut samal käyn sen kansainvälisen ptkurssin 🙂 ei oo mitään teitoo noist 🙂

  • Mitäpä Oona jos nyt vihdoin puhuisit asioista niiden oikeilla nimillä? Et opiskele liikunnanohjaajaksi vaan liikuntaneuvojaksi. Liikunnanohjaaja (AMK) on liikunnan ammattikorkeakoulun TUTKINTONIMIKE.

   Se, että tekeekö liikunnanohjaaja ja liikuntaneuvoja samoja hommia, en ota kantaa. Liikunnanohjaaksi et kuitenkaan ”valmistu” Lapin Urheiluopistolta.

 26. Hyvä kirjoitus näin vuoden alussa, kun porukka rynnistää saleille.

  Uskallus kysyä neuvoa ja opetella tekniikka rauhassa on yhtä tärkeää, kuin Tapparan voitto Jokereista. 🙂

 27. Ihan mahtavaa Oona, koko maamme on ylpeitä sinusta. Mikä tahdonvoima välittyy videosta ja kirjoituksistasi. Onnea ja menestystä eteenpäin.

 28. Ihan mahtavaa Oona, koko maamme on ylpeitä sinusta. Mikä tahdonvoima välittyy videosta ja kirjoituksistasi. Onnea ja menestystä eteenpäin.

 29. Hyvää nimipäivää! 😉

 30. Piti kysyä tosta sun jalkapuntin pyramidi tekniikasta, että miten hyvin se toimii. Onko pyramidina tehokkaampaa kun esimerkiksi eri liikkeiden variaatioilla isommilla painoilla ja pienemmillä toistoilla? Jos siis on tarkotuksena lihaksen kasvatus. Ps. tästä hyvän motivaation sain iltapv salille! 🙂

 31. Moi! Haluaisin kiittää sinua aivan mahtavasta blogista! Hehkut energiaa, jota itsekin saa mukavasti päivään! Oot loistava esimerkki liikunnan suhteen, pidä toi 😉 Oon itsekin innostunut salilla käymisestä ja nyt en kyllä ikinä lopeta, kun on näin hyvä tsemppari, kuin sinä! Oon tässä miettinyt, (ehkä vähän hölmö kysymys) mutta ku oon tehnyt kolmijakosta jalat,kädet ja rinta/selkä, niin yleensä ku teen kädet, niin ei oikein tuu hiki samalla tavalla vaikka teen niin että pinnistä aina ne pari viimistä toistoa.. tuntuu ettei treeni oo niin kovatehoista. olisiko typerää jos hajoittaisi niin, että tekisi esim. selkä/ojentaja ja rinta/olkapää ja vaikka jalat/hauis…? KIITOS SINULLE OONA :))

  • Kiitos paljon! :)tosi kiva kuulla!

   Ohjelma kun ohjelma toimii jos tee sen kunnolla! eli kokeile ihmeessä tota jakoa ja katso miltä se tuntuu! voi olla että toi jako sopii sulle paremmin. Kaikille toimii aina vähän erilainen 🙂

   Tsemppiä!

 32. Heippa! Ensinnäkin kiitos tästä inspiroivasta blogista!:) Haluaisin kysyä sulta, että miksi teet nuin pitkiä sarjoja? Onko tavoitteenasi kehittyä kestävyydessä sillä eikö lihaksen kasvun kannalta optimaalisempi toistomäärä olisi n.8-12? korjaa jos olen väärässä 🙂 Itsekin olen hurahtanut puntin nostoon ja tavoitteena olisi saada lihaksikas ja vähärasvainen vartalo. Tässä uutta saliohjemaa mietiskelen, niin mietin millaista toistomäärä alkaisi tehdä. Mutta kiitos sulle! Olet esikuvani:)

  • Vielä korjaan, et tossa yllä olevassa treenissä sul on kyl 12 toiston sarjoja mut yleensä ollu 15 ja jopa 20 🙂

  • Ite tein kesällä melken aina sen 15 toistoa ja lihakset kasvoi silti! 🙂 eli ei kannata liikaa miettiä noita, se on sitten eriasia jos pienillä painoilla pumppaa sen 20-30 toistoa nii se on enemmän lihaksen väsytystä.

   Suoraan sanoen en kauheesti tuijotasajoja ja laske tarkkaan! tärkeintä on että tuntuu mahdollisimman paljon. Joskus treenaan 8 toistoja mahd. isoilla painoilla ja taas välillä teen 20 toistoja pienimmillä ja se 20 tuntuu jopa enemmän. kannattaa tunnustella ja antaa lihakselle mahdollisimman paljon erilaista ärsytystä! niin mulla ainakin kehittyy parhiaten 😀

  • Kiitos vastauksesta! Vois itekki alkaa tekee vähä vaihtelevampaa ohjelmaa:)Nii just et kunhan se viiminen toisto menee pinnistellen painoista riippumatta:)

   Voisitko joskus tehdä postauksen tai ainaki mainita jossain, että mitä lisäravinteita käytät, jos ehdit. Kiitos:)

  • Aijjaa no kiitos! oon omasta mielestä lukenu sun kaikki tekstit mut pitääpä kattoa tarkemmin:)

 33. Enää en voi olla kommentoimatta tänne jotain! Olen seurannut tätä blogia jonkin aikaa, ja aina tulee niin hyvä mieli sun teksteistä. Osaat kyllä kirjoittaa ja kuvailla tunteesi niin aidosti. Ne ihan välittyvät tänne kotisohvalle. 🙂
  Kiitos tästä tsemppaavasta postauksesta. Olen jo monta kuukautta meinannut hankkia salikortin, mutta aina mietin vain juuri tuota, mitä tuonne kirjoititkin. (vertaa omaa tasoa muihin, ja tuntuu että miehet ”nauravat”). Olen hoikka, 19v tyttö, ja haluaisin todella saada lihasta! Kotona olen kovasti yrittänyt pääästä alkuun (ja onnistunutkin siinä), mutta nyt aion hankkia sen salikortin. Tämä postaus antoi itselleni paljon, ja käänsi ajattelutapani positiivisempaan. Ihanaa että kirjoitat aktiivisesti treeneistäsi ja kuulumisista. Ja ihania nuo kuvat, olet todella kaunis!
  Kiitos vielä kaikesta tästä, jota olet antanut minulle tämän blogin kautta. Tsemppiä treenaamiseen ja aurinkoisia päiviä! 🙂

 34. HEI ! olis yks kysymys, miks teet kaikista liikkeistä niin monta sarjaa? eikö esimerkiksi 3 sarjaa riitä jos haluaa kasvattaa lihasta?:)

  • Wileniuksen kanssa ku treenaan saatetaan tehä 19 sarjaa/liike.. ja kyseessä on siis kehonrakenta joka todellakin haluaa kasvattaa lihasta. Ei saa tuijottaa likaa niitä sarjoja vaan keskittyy siihen että lihakseen saa hullun paineen 🙂

 35. Moikka Oona ja kivaa nimpparia!! Tuli mieleen, että eikö sinulla jäänyt yhtään ns. löysää nahkaa esim. mahaan kun tiputit kesän aikana tuon -7kg? Itselläni reilun vuoden takainen painonpudotus jätti jälkeen inhottavan löysän nahan varsinkin navan alapuolelle.. Vatsoja treenaan 3-4krt/vko painoilla ja ilman, ja ylimmät vatsalihakset näkyy.. Joten jos osaat antaa jotain vinkkejä millä saisi sen pois, niin help me! 🙂

 36. Näyttää hyvältä itse harrastan vapaaottelua ja korista, sen sivussa sitten punttia. Niin sellainen perus voima setti on hyvä. Muuten kirjoitit tuossa että olet sportti peppujen fani. Pakko kysyä päätekö se miehiä ja minkälainen se on=D?

  • Joo sillon sellanen perus on sulle hyvä 🙂
   Todellakin oon! naisilla sekä miehillä pitä olla semmonen! tykkään ku on kapee lantio mut sellanen persikka peppu.. tai timmi sportti beba eli taakseppäin hyvä syvys 😀 hhaha

  • Nyt tuli kyllä niin ammattisanastoa että tälläinen maallikko ei pysy perässä=D. Eli pakko kysyä tarkennusta, mistä syvyys mitataan ja mikä syvyys se on=D? Eli se kaari=D? Mitä itse pidät vaparist tai koriksesta, oletko joskus kokeillut tai kiinnostanu kokeilla=S?

  • Siis et on ulospäinsuuntautunu 🙂

   Tykkään! Vaparii en oo kokeillu mut kamppailulajit tuttui.

  • Haha=D Nyt mä tajusin, että ass ei ole flat=DKiinnostavaa=) Aijaa, mitä kamppailu lajeja olet harrastanut=)? Useissa maissa aletaan enemmän ja enemmän yhdistämään fitnesiä vapaaottelun sponssori mielessä. Mutta Suomessa toi urheilu markkinointi on vielä vähän pientä=) Mut joo itselläni olis matsi +100 sarjassa parin kuukauden jälkeen=S. Pitäis saada vähän räjähtävää voimaa lisää vielä=) Kiitos vielä vastauksestasi sekä tarkennuksesta=D Oletko koris fani myös=)?

 37. kui mont kertaa viikossa käyt/kävit rasvapolttolenkillä ? 🙂

 38. oot Oona muuten pikkasen namu, NAM!

 39. Moi! Ensinnäkin oot mun motivaattori tattista vaan! 😀
  Ite alotin tankotanssin ja sen jälkeen salilla käynnin viime vuonna, ja huomasin alussa sen, että olin salilla aluks ”mitähä nuo ajattelee…” Toisaalta, kaikki ajattelee olevansa muita huonompia alemmuuden tunteen takia! Aina vaan ajattelen, että miksipä olla ahdistuneena siellä kun kaikki kunnioittaa muita treenaajia ihan samalla lailla, ja kaikki ajattelevat itseään huononpana ihan turhaan 🙂
  Montako grammaa päivässä syöt protskuja, ja paljonko sen hurjimman reenikauden aikana söit niitä? Syötkö maitorahkoja ja muita normaaleja protskun lähteitä vai Pro-feel tai muita proteiini-reeni-valmisteita? 🙂

 40. Jos naisilla on hyvä olla persikka=D Niin minkälainen miehillä sitten pitää olla=D Omena ?=D

 41. Onko huono sun mielestä syödä illalla hiilaria, vai pitäsikö iltapalan olla pelkästään proteiini/rasvapitoinen? Jostain joskus kuullu että illalla hiilarien syöminen saattais hidastaa palautumista yöllä, mutta miten sun oppien mukaan?
  Kuinka kauan noi sun puntit yleensä kestää? Jos haluu kasvattaa lihasta niin oisko hyvä pitää treenit lyhyempinä, alle tunnissa et intensiteetti pysyy?
  Kiitti jos pystyt vastailee, oot kyl huikee tsemppaaja 🙂

 42. Oon aika aloittelija salireenaamisessa, niin millasta jakoa suosittelisit? Haluun käydä neljästi viikossa salilla, niin mitä kannattas reenata minäkin päivänä? Ja jos haluu kiinteytyy/laihduttaa, niin millasii sarjoi ja paljon toistoja kannattaa tehä? Ja semmosilla(ko) painoilla että viimenen menee just ja just? 😀 kiitos jos vastaat!!

 43. Hassua kyllä, mistä tuo pelko tulee että kaikki katsoo kieroon jos menee pikkupainoilla aloittelemaan. Myönnettäköön, itselläni oli sama pelko kun ”narukätenä” meni ekan kerran salille, mutta enpä ole kertaakaan mitään omituisia katseita ole kohdannut vaikka aika pienillä painoilla tuli aloitettua. Varsinkaan uimahallien salit tms. on ok paikkoja aloittaa.
  Kaikki rohkeasti vaan sinne jos kiinnostaa! 🙂

 44. Ei tosiaankaan kannata pelätä muiden katseita vaikla pienillä painoilla tekeekin! Mä muutama vuosi sitten ku aloitin salilla treenaamisen, niin niillä pikkupainoilla vinguttelin, kädet varsinki oli mulla ihan narut. Nyt pari vuotta myöhemmin teen kolme kertaa isommilla painoilla ja moni mies on ihailevasti tullukin kehumaan että miten paljon nousee ja kysymään mitäs fitnesskisoja varten treenaan 😀 jostain se kaikkien pitää alottaa! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*