Kuka tekee päätökset puolestasi?

Mikä on ollut pohjimmiltaan syysi muuttaa itseäsi, omia elintapojasi tai vaikka tukan väriä…?

Oletko saanut vaikutteita ulkopuolisilta ihmisiltä.. ehkä ystäväsi kommentti sai sinut muuttumaan tai perheesi painostus tai sitten joku ihan ulkopuolinen tekijä.

Saamme vaikutteita jatkuvasti jostakin. Kasvuympäristöstämme: ystävistä ja perheestä.

Seuraamme sosiaalisessa mediassa ihmisiä ja haluamme juuri samanlaisen tyylin kuin heillä tai kokea jonkun samanlaisen kokemuksen minkä he ovat jakaneet julki.

Joskus samaistumme täysin idoleihimme, ihailemme heitä ja pidämme heitä korkeammalla kuin itse olemme vaikka todellisuudessa hekin ovat ihan tavallisia ihmisiä.

Mikä heissä sitten kiehtoo? Voi olla saavutukset, rohkeus, elämänarvot tai meidän silkat pään sisäiset luulomme siitä, että heille elämä on ruusuilla tanssimista.. mutta todellisuus voi olla ihan muuta.

Olen huomannut, että mielipidevaikuttajia on paljon. On ihmisiä jotka puhuvat kovalla kokemuksen äänellä ja haluavat yhteiskuntaamme muutoksia sekä tuoda positiivisuutta ja taas löytyy toinen ääripää, jotka haluavat yhteiskuntaan tuoda itseään esille miettimättä  positiivista vaikutusta muihin.

Näidenkin asioiden erottaminen konkretisoituu usein vasta kun tapaat ja pääset henkilöön tutustumaan paremmin. Joskus yllätyt positiivisesti, toisinaan taas järkytyt. 😉

Kaikki ei todellakaan samaistu kaikkiin eikä jokaisesta persoonasta voi tykätä, mutta on rikkaus, että meitä ihmisiä on paljon erilaisia ja useimmiten löydämmekin joukosta ne ihmiset keneen pystymme samaistumaan ja ketä ihailemme tai arvostamme.

Kuitenkin otsikkoa tukien haluan avartaa sekää omaani, että teidän katsettanne muita ihmisiä kohtaan.

Älkää antako kenenkään muun ihmisen rajoittaa teidän elämää tai tehdä päätöksiä teidän puolesta. Muilta ihmisiltä oppii paljon ja muita kannattaa kuunnella, mutta päätöksen teko on aina omissa käsissänne.

Se että haluatteko liikkua tai ostaa uuden vaatteen on teidän päätös. Isot muutokset elämässä pitää lähteä itsestä. Virrassa kulkeminen on mielestäni ajan hukkaa. Oma elämäsi kulkee silloin virran käsissä, ei omissasi.
Uusia hehkutuksia ja juttuja tulee ja menee ja avoimmuus sekä avara-katseisuus on hieno asia, mutta aina kannattaa kuitenkin hetkeksi pysähtyä ja miettiä, että onko päätös hypätä johonkin hypetykseen oikeasti sinun vai teetkö asiota vain muiden vuoksi ja ollaksesi muiden mielestä parempi ihminen…  todellisuudessa aito oma itsesi on kuitenkin se mikä kantaa sinut läpi elämäsi. Jos menestyt, menesty omilla ehdoillasi ja voit olla aidosti onnellinen.

Mitä haluan vielä lopuksi sanoa ja kiteyttää tähän arvomaailmani tekstiin on, että…

Arvostakaa juuri itsessänne ja muissa aitoutta. Luis Vuittonin laukku tai muut kalliit tavarat eivät tee kenestäkään sen ”parempaa/tärkeämpää” ihmistä kuin kukaan muukaan. Vaikka kukapa meistä ei haluaisi omistaa kaikkea ihanaa. Todellisuudessa kuitenkin sinä ja luonteesi ovat parasta ja kalleinta mitä voi löytää! 😉 ♡

Ja vain sinä teet päätökset….

image

Mahtavaa tiistaita!

7 kommenttia

 1. Avatar

  Hyvä kirjoitus,heleppoa olla samaa mieltä Oonan kanssa…! 🙂

 2. Avatar

  Aivan ihana, kannustava ja aito teksti jälleen sinulta. Olet positiivisin ja aidoin blogikirjoittaja johon olen törmännyt. Ja tuo hymy!! Aivan upea tyttö olet, jokainen saisi kyllä ottaa tuosta asenteesta mallia💪 on totta, että helposti etenkin nuoret tytöt vertailee itseään muihin, eikä seuraa oikeasti omaa sydämen ääntä,varsinkin kun nykymaailmassa kaikki tuntuu olevan niin pinnallista..Mutta kun löytää omat arvonsa ja arvostuksensa, voi olla onnellinen, ja aito oma itsensä. Hyvää kesää ja tsemppiä treeneihin.:)👍

  • Avatar

   Voi kiitos, todella mahtavasta viestistä! 🙂

   Juuri sitä haen takaa, että tälläinen pinnallisuus ja muiden miellyttäminen pyörii liikaa tällä hetkellä päällä!
   Aitoutta kehiin ja uskoa itseen!

   Ihanaa loppu kesää sinulle!!

 3. Avatar

  Varmasti hyvä teksti, mutta minä en ainakaan jaksa lukea tekstiä, jossa on jatkuvasti puutteellista äidinkieltä. Kehottaisin kertaamaan mm. omistusliitteet ja pilkkusäännöt..Tällä kertaa menetät yhden lukijan, sillä en suoranaisesti kestä alkeellista äidinkieltäsi ja sen lisäksi oikeastaan mitäänsanomattomia kirjoituksiasi. Vaikka elätät itsesi luultavasti urheilemalla/valmentamala/promoamalla, niin alkeellinen kirjoitustaito tekee sinusta typerän oloisen. En saa mielihyvää tästä kritiikistä enkä varsinkaan itse kirjoita täydellistä äidinkieltä, mutta terve kritiikki ulkopuoliseltakin on hyvää vaihtelua itsekkääseen ”urheilija-elämään”..;) Älä ole sokea ja tee itsestäsi parempaa kuin olet.

  • Avatar

   Kritiikki kuuluu elämään. Sekä positiivista, että kritisoivaa/negatiivista palautetta on hyvä välillä saada ja niistä oppiikin parhaiten 😉

   Minulla todettiin jo kouluaikoina lievää lukihäiriötä ja tämä säännöllinen kirjoittaminen on vienyt äidinkieltäni huimasti eteenpäin.

   Kiitos palautteestasi, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään. 🙂

   Toivon, ettet kuitenkaan turhaan pahoita mieltäsi muiden heikkouksien takia!

   Mukavaa kesää sinulle! 🙂

 4. Avatar

  Hei ! :)Oon lukenut paljon siun blogia ja vaikutat ihmiseltä, joka osaisi auttaa minuu. Yritän laskea kalorilaskureilla paljon tarvitsen päivässä suunnilleen kaloreita, mutta en löydä mistään luotettavaa laskuria, kun kaikki näyttävät eri lukuja. Harrastan paljon liikuntaa käyn salilla 5-6 kertaa viikossa ja teen yleensä rasskaita treenejä. Myös aerobist pyrin tekemään ainakin 2 viikkoon, joskus jopa enemmän. Olen 160cm pitkä ja paino on n. 64.5-65 kg ja lihasmassaa on jo jonkun verran. Miten lasken paljon tarvitsen kaloreita? Osaatko auttaa? :3

  • Avatar

   Heippa! 🙂

   Huomaathan, että luvut ovat aina suuntaa antavia, eikä niitä pidä liikaa seurailla. Laskureihin tarvitaan myös ikäsi, mutta muuten ne menee niin että perusaineenvaihduntaasi huomioidaan harjoitusaktiivisuus ja työaktiivisuutesi ja siitä tiedät about paljon kulutat päivässä 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*