Kevättä kohti!

Olen nähnyt nyt monia rakkaita ihmisiä, työkumppaneita yms.. palattuani takaisin tänne Suomeen. Tottakai keskustelut ovat alkaneet kuulumisilla ja tuntuu, että sama laulu on tällä hetkellä jokaisella. Nimittäin yleinen väsymys ja alakuloisuus. Ennen joulua oli pimeintä aikaa vuodessa ja sen näki hyvin kaikista ystävistänikin. Vaikka täydet yöunet olisi nukkunut, huomattavissa oli silti väsymystä ja apinoita painona selässä. Pikku hiljaa alkaa syys-talvi masennus helpottaa ja kovaa vauhtia mennään kevättä kohti. Vitamiinit ja kivennäisaineet on nyt unen lisäksi extra tärkeitä, myös unen laadun kannalta. Ja onneksi kaikki stressi joulusta on takana. Muistakaa myös pitää stressit pois kaikista elämän tapahtumista, vaikka ei se helppoa ole. Pitää löytää jotain tasapainoksi stressaaville asioille, kuten esimerkiksi työlle ja koululle.

Taistelen itse aina syys-talvi ”alakuloisuutta” vastaan kaikin keinoin. Olen huomannut, että aamutreeni antaa kovaa buustia päivään ja ainakin omalta osalta se jos joku pitää pirteenä. Lisäksi tietenkin huolehdin ravinnosta. Terveellinen ja puhdas ruokavalio pitää myös olon pirteenä ja raikkaana. Hieronta on kyllä ehkä kaikista helpoin keino rentoutua.. omalla kohdalla on hieronnan aikana niin rento fiiliis, että usein herään hieronnan loputtua kuolaposkella.

1011779_10152164814134933_1189517767_n

Aamut ovat nyt Suomeen paluun jälkeen lähtenyt hyvin käyntiin treenien lisäksi Cocovin Opti -MSM rikkiyhdisteellä sekoitettuna veteen ja sitruunaan. Lisäksi puhdas proteiini pitoinen aamupala, oma aamupala on lähes aina: paistettu kanamuna/munakas lisäksi kalkkunafilettä ja avocadoa. Jos olen tehnyt aamutreenin otan mukaan hiilaria, kuten riisikakkuja, pilttiä tai banaanin ja tietty vitamiinit. Oikein hyvä aamupala eikä yhtään liian tuhti!

1551580_10152157683584933_989577211_n

(Täältä voit ostaa oman Opti-MSM jauheesi ja tästä Kalaharin suolan, ainoa suola mitä itse oikeastaan käytän.)

Hyvä lääke on myös, tehdä asioita mistä nauttii!! Ystävien näkeminen, treenaaminen ja matkustelu kuuluvat ainakin vahvimpina intohimoina omaan elämääni. Mexicon matkani jälkeen olen taas ollut todella pirteä… tietenkin ”jet legistä” eroon pääsy vei muutaman päivän, mutta nyt fiilis on ihan uskomaton. Jopa ajatus matkustelusta herättää tän neidin henkiin. Energia buusti vaan virtaa kropan läpi saati sitten kun pääsen lentokoneesta ulos kiertämään uutta kohdetta. Ihan uskomatonta! Elämästä tulee nautittua 100% kun tietää ne asiat, millä saat itsestäsi energisen ja kaiken irti. Toinen on tietenkin tämä urheiluhulluus, joka minussa virtaa. Treenit, urheilutapahtumat…. huh että adrenaliini alkaa virtaamaan kropassa kun edes mietin jotain urheilutapahtuman paikan päällä katsomista.

Treenikulkee eteenpäin hullua vauhtia näin loman jälkeen… ja ai että menee perille just sinne minne pitääkin! Voin kertoa, että lihakset on ollu ihan pikkusen hellänä aina seuraavat kaksi päivää, parempaa ei voisi toivoakaan. Ja nyt vielä omien treenien lisäksi tämä Hypoxi… huikeeta! Kyllä uudenvuoden lupaus kovimmasta mintistä ikinä, lähtee hyvin etenemään. 😉

Tämä viikko:

Ma: Hypoxi aamulla, illalla Rinta+ojentaja

Ti: urheilugaala

Ke: Selkä+hauis aamulla, Hypoxi illalla

To: Jalat

Pe: Aamuaerobinen + Hypoxi illalla

La: Aamuaerobinen + Olkapäät+ vatsat

Su: vapaa puntti! (eli kehitettävät alueet)

Eli käytännössä 5 punttia, 2 aamuaerobista ja 3 hypoxia (hypoxi menee samalla myös aerobisten korvaavana harjoitteena, ettei tule liikaa.) Seuraava kuukaus näyttää aikalailla tältä, mutta Urheilugaalan takia tiistai jäi vapaaksi, vaikka yleensä myös silloin treenit ja ajattelin vielä yhen aerobisen lisätä ensi viikosta eteenpäin.

1511739_10152164372129933_1574052594_n (1)

Tän päivän jalkatreenistä! Treenin loppuun eskelkyykky ja lantionnosto superit! parasta!

Lopuksi pakko sanoa, että tiistainen Urheilugaala oli mahtava tilaisuus, johon haluan kyllä joka vuosi osallistua! Upeaa, että huippu-urheilijoita palkitaan heidän hienosta työstään. Eikä vain niitä, jotka ovat pelkästään menestyneet kisoissa. Myös huikeat esimerkilliset persoonat, järjestäjät ja valmentajat palkitaan heidän hienosta työstään. Ihan uskomatonta! Suuret onnittelut kaikille palkinnon saajille ja ehdolla olleille. Paljon on vielä urheilijoita ja lajeja mistä suomen kansa ei tiedä pätkääkään, joten Suomen urheilukulttuurilla on vielä paljon eteenpäin menemistä. Jos vertaa moniin muihin maihin, niin fanikulttuurikin on ihan eri tasolla. Oli makea huomata Suomen koris maajoukkueen ”Susijengin” fanit, miten intohimoisesti he kannattivat joukkuettaan myös gaalatilaisuudesssaan. Samanlaista menoa pitäisi olla jokaisessa lajissa. Ja toisena erimerkkinä vielä suomessa suht piilossa oleva laji nimittäin jenkkifudis, Helsingin Roosters oli ehdolla vuoden seuraksi! Toivottavasti tämä ehdolla olo lisäsi lajitietämystä Suomen kansalle. (Huikea laji btw 😉 )

46 kommenttia

 1. Avatar

  Upee blogi sulla! Oon oppinu tosi paljon uutta täältä 🙂 millasia sun aerobiset treenit on?

  • Avatar

   Kiitos paljo, ihana kuulla! 🙂 vaihtelee, mutta tällä hetkellä olleet juoksulenkkejä 40-60 min rasvanpolttosykkeellä ja myös välillä 20min esim vetoja tai mäkijuoksua 🙂

 2. Avatar

  Olet varmaan ainut ihminen joka näyttäisi pahimmassakin hikitreenissä upealta! Mulla olis tällänen ehkä vähä typerä kysymys liittyen tohon msm jauheeseen ja kalaharin suolaan,mutta kysympä nyt kuitenkin 🙂 Eli tämän hetkisen rahatilanteen takia ei ole mahdollista ostaa ja testata kumpaakin noista, niin kumpaa suosittelisit tai kummasta olisi mielestäsi enemmän hyötyä paljon urheilevalle naiselle? 🙂

 3. Avatar

  Hei! olet upea ihminen ja annat paljon virtaa omiin reeneihin ja päiviin:) olet piristys päiviin!:)
  Millaista reeniä suosittelet kun harrastan säbää jareenejä on noin 3-6kertaa viikossa. Niin millaista sali reeniä miun kannattas tehä? Osaisitko antaa vinkkejä :):)

  • Avatar

   Kiitos paljon! 🙂 säbän ohella nopeusvoimatreenit olisi hyviä niin tukisivat sun lajia. 🙂 elikkä tempausta, rinnallevetoa, räjähtäviä kyykkyjä tai hypyn kanssa.. kaikkea räjähtävää 🙂 tsempit treeneihin!

 4. Avatar

  Oon välillä selaillut vanhoja postauksiasi ja vähän kaivannut niitä. Tietysti blogi ajan kuluessa hieman ehkä muuttuu ja ymmärränkin sen. Mutta nyt olen ilokseni huomannut että postaukset on parantunu ja tykkään tästä edelleen tosi paljon! Tosi kiva ko kirjottelet omista treeneistä ja laitat vinkkejä, keep going 🙂

  Oot ihana ja upea!!

 5. Avatar

  Oona oot kyllä niin mahtava nainen! Ihana hymy ja kaikkea. Sun blogiasi on ihana lukea ja seurata sua Instagramissa, oot aina niin positiivinen, että siitä saa itsekkin motivaatiota! 🙂 Munkiin täytyisi vielä saada toi ruokavalio kuntoon, jotta alkaisi kropassa tapahtua jotain muutoksiakin, mutta välillä kun ei vaan ole varma, että mitä saa syödä ja mitä ei! Mutta onneksi aika paljon netistäkin löytyy vinkkejä! 🙂 Ja täältä sultakin niitä saa aina ohimennen blogiteksteistä 😉 ! Mukavaa viikonloppua!

  • Avatar

   Kiitos, tulipa hyvä fiilis 🙂 Ruokavalio vain puhtaaksi ja kaikki ”turha” pois, niin eiköhän pieniä muutoksia ala tulemaan 😉 tsemppiä!

 6. Avatar

  moikka oona ! Tykkään tosi paljon salilla käymisestä ja yleensä käynkin sielä kuusi kertaa viikossa. Ongelmana on se, että olen viimepäivinä lukenut monista lehdistä, että aloittelian täytyisi treenata koko kroppa kerrallaan yhdellä treeni kerralla, että saa tuloksia syntymään. Olen käynyt salilla vuosien varrella silloin tällöin ja nyt melkein puoli vuotta putkeen. Olen puolen vuoden aikana tehnyt salitreeniä jossa olen jakanut lihakset niin, että yhtenä päivänä hauis/olkapäät toisena jalat jne. Eli yhtä lihasryhmää kohden tulee viikossa yksi treeni, joten mietinkin, että pitääkö minunkin vaihtaa treenimuotoni tuohon koko kroppa kerrallaan treenaamiseen? 🙂 ja vielä yksi kysymys, että haluaisin pois taakse kertyneet jenkkakahvat. salilla siis käyn 5-6 niin paljonko aerobista pitäisi treeniin lisätä ja kuinka pitkiä ja koska treenaan salilla ja haluan lihaksia niin ruuastahan en voi kovin paljoa tinkiä vai? 🙂 tulipas pitkä teksti toivottavasti jaksat lukea ja kiitos jos jaksat !

  • Avatar

   Ei todellakaan tarvitse muuttaa 🙂 tottakai voit joskus ottaa vaihtelun vuoksi koko kropan salipäiviä, mutta treeni kuin treeni toimii kun tekee hyvin 🙂
   Paikallinen rasvanpoltto treenillä on mahdotonta, mutta tottakai kun lisäät aerobisia, myös rasvaprosentti laskee ja sieltä ne pikkuhiljaa hupenee (voin kertoa että sama paikka aina ongelma itselläkin) 🙂 Uskoisin että sinulle rittäisi esim 5 salia ja 3-4aerobista 🙂 tsemppiä!

 7. Avatar

  Oliko sulla kisadiettioireena kylmyys? Miten selvisit 😀 oliko kauheaa !!

  • Avatar

   Ei ollut oikeastaan 🙂 ja onneksi dietti oli kesällä! kannattaa olla varovainen jos liian kylmä on.. voi johtua kilpparin alkuoireista myös.

 8. Avatar

  Hei, en ole aiemmin kommentoinut blogiisi, mutta haluaisin kysyä mitä mieltä olet kreatiinin käytöstä onko siitä mitään hyötyä tai haittaa? 🙂 olisin kiinnostunut sitä kokeilemaan. Oletko itse sitä kokeillut?
  Blogisi on todella inspiroiva ja kerrot hyvin terveellisistä elämäntavoista :-)!

 9. Avatar

  Moikka!

  Olen aloittanut treenaamaan vuosi sitten, mutta enemmän lihasten kasvatusmielessä lokakuussa 2013. Olen saanut painoa lisää 5kg ruokavaliomuutoksella ja tavotetta kohti mennään. En ole nyt vähään aikaan (2kk) juuri aerobista harrastanut vaan keskittynyt enemmän salitreeniin, pieniä palauttavia kävelylenkkejä korkeintaan tehnyt. Millaista aerobista suosittelisit, montako kertaa viikossa?

  • Avatar

   Lihaskasvatuksen aikana ei tehdäkkään pahemmin aerobista, eli oikeella reitillä kuljet 🙂 jos taas haluat ylläpitää kuntoa ja pysyä myös hyvässä fyysisessä kunnossa niin 3 kin aerobista riittää viikolla 🙂

 10. Avatar

  oon ihan hukassa paljonko kaloreita mun pitäisi päivässä syödä osaisitko antaa yhtään suuntaaviittavaa haluan siis, että lihakset kasvaisi treenatessa, mutta en että lihon. olen noin 167 ja painan alle 60 kiloa muutama liikakilo siis on. kulutan päivässä liikunnalla noin. 600 kaloria ja siihen päälle perus kulutus. olisin tosi kiitollinen, jos pystyisit yhtään valaiseen edes sinne päin, koska tämä on todella vaikea prosessi, kun ei tiedä yhtään paljonko saisi syödä vaikka tiedänkin mitä saa syödä 🙂

 11. Avatar

  Heippa Oona ! Olisikohan mahdollista saada postausta venyttelystä (+ esim. lihashuollosta?) vai oletko mahdollisesti jo lähiaikoina sellaisen tehnyt ? 🙂

 12. Avatar

  En oo kauaa seurannu sun blogia, mutta haluisin tietää, että mistä sun innostus lähti tähän bodaamiseen ja olitko laiha ku alotit treenaamisen? 🙂

  • Avatar

   Pelasin jalkapalloa sm tasolla, loukkaannuin, polvi leikattii 4 kertaa jolloin kuntoutuksen takia pyörin kokoajan salilla ja sieltä se lopullinen ”kehonmuokkaus” innsotus sitten lähti 🙂 joo olin hyvässä kunnossa jo silloin 🙂

 13. Avatar

  Heippa:)
  Mistä ostat sun farkut/jegginssit? Olisin hieman vailla uusia housuja kun ei nuo normi farkut oikein jaloista läpi mene, hah 😀 jos jotain pientä vinkkiä olisi housu ostoksiin nii kiitos jo etukäteen!:)

  • Avatar

   Joo en itsekkään löydä oikeastaa mistää, quessin farkuissa on yksi extra stretsi jeggins malli jonka saan jalkaan 🙂 innolla odotan uusia malleja kun on jo 3 niitä 🙂

 14. Avatar

  Etkö pidä yhtään lepopäivää viikossa?

 15. Avatar

  Selasin näitä sun kommentteja ja tuntuu, että sulta kysellään kauheesti kaikennäkösiä ohjeita ja liitynkin joukkoon, pahoittelen. Mutta luin jostain lehdestä, että hauista ja ojentajaa ei kannattaisi samalla kerralla reenata, joten yksi vaihtoehto olisi selkä+hauis ja rinta+ojentaja. Kokeilin kerran tuota rinta+ojentaja jaottelulla ja rintalihakset+liikkeisiin vaikuttavat lihakset tärisivät niin paljon, etten saanut kaikkea irti ojentajista. Joten, miten nuo sitten kannattaisi jaotella?
  Teen tällä hetkellä jalat omana päivänä, sekä vatsat kolme kertaa viikossa. Nyt siis pitäisi keksiä, miten treenaan hauikset, ojentajat, selän sekä mahdollisesti tuon rinnan. Olkapäät olisi myös kiva sisällyttää johonkin… En rintaa ole oikeastaan koskaan treenannut säännöllisesti, koska en pidä sitä niin tärkeänä, joten sille riittäisi varmasti 2 tai 3 liikettä ja joskus sen vois jättää pois vaikka kokonaan, tehdä vaikka vuoroviikoin.

  • Avatar

   Ohjelmaa kannattaa vaihdella… eikä ole mitään että: ”älä tee näitä samana päivänä ohjelmaa” 🙂 Ohjelma kuin ohjelma toimii jos tekee treenin hyvin. Voit esim pyörittää kolmeakin ohjelmaa samanaikaisesti vuoroviikoin. Mutta hyvä jako mistä itse tykkään on yleensä: rinta/ojentaja, selkä/hauis, jalat, olkapäät/vatsat, vapaapunttipäivä jolloin teen kehitettäviä. Mutta jos treenaan 6 punttia niin eroitan kädet tuolta 🙂

   • Avatar

    Olisiko näin ollen tyhmää tehdä, olkapäät, ojentajat ja hauikset eri päivinä, sitten jalat ja selkä vielä ominaan, mutta silloin tällöin vaikka haukat ja ojentajat samana päivänä?
    Oon ite huomannu, et mun rytmiin sopii semmonen nopee treeni, jonka jälkeen pääsee taas jatkamaan päivää tai sitten vikaks illalla tuo treeni, ei kai se ole väärin?

    Voiko olla mahdollista, et ku haukat, ojentajat ja olkapäät tekis eri päivinä ni ne kehittyiski paremmin?

 16. Avatar

  Hei unohdin tuolla aikasemmassa kommentissani kysyä vielä, että miten siis toteutat aamuaeroobiset jos teet intervalleja, otatko esim aminot purkista tai jotain buusteria ennenkuin lähdet vai teetkö ne ihan ”tyhjilteen”? Itse olen huomannut että matalatehoisempia kävely/hölkkälenkkejä pystyy kyllä tekemään helposti tyhjällä vatsalla mutta intervallit on tuottaneet hieman ongelmia, kun tuntuu ettei silloin ole oikeen tarpeeksi energiaa.

 17. Avatar

  Hei! Näin sinut tekemässä tuota treeniä. Sinun energisyys kyllä tarttuu muihinkin 🙂

 18. Avatar

  Aivan mahtava blogi! Muistatko ton mustan Under Armour-topin tuotenimeä? Onko se ihan naisten malli? Löydän samanlaista pelkästään miesten mallina, kaikissa ”naisten malleissa” on kapeammat hihat!

 19. Avatar

  Moikka!

  Ajattelin, että osaisitko auttaa mua, sillä oon vähän hukassa ruoka juttujen kanssa:D

  Käyn salilla neljä kertaa viikossa ja tällä hetkellä kasvatan lihaksia. Painan noin 54 kiloa ja olen 165 cm pitkä.
  Treenipäivinä mun pitäis syödä varmaankin noin 2000 kcal, mutta oon aika sekaisin noide makrojen kanssa, että paljon mitäki tulisi syödä:/
  Kaiken lisäksi en osaa edes sanoa paljonko suurin pirtein kulutan ollessani 1,5h salilla:D
  Osaisitko yhtään neuvoa paljon lihasten kasvatus kaudella tulisi syödä mitäkin makroja?:D

  Kiitos avusta!

  • Avatar

   Kalorilaskurit jeesaa hyvinkin paljon 🙂 jos haluat lihaksia kasvattaa niin enemmän hiilaria.. esm ateria. 150g kanaa, 100-150g (kuivapaino) riisiä + kasviksia treenin jälkeen. ELi aina treenin jälkeen hiilaria ja sitä on oikeasti paljon 🙂 2000-2500 kaloria sun olis hyvä syödä jokapäivä, ei vain treenipäivinä 🙂

 20. Avatar

  Kiitos ihan älyttömästi vastauksesta!

  Anteeksi, haluisin vielä varmistaa, että onko sellainen 30/40/30 makro jako hyvä lihasten kasvattamisessa?
  On muuten todella mahtavaa, että jaksat vastata lukijoides kysymyksiin, vaikka olisikin perus yksinkertaisia kysymyksiä. Arvostan todella paljon:)

  • Avatar

   Ei mitään, tottakai vastaan niin hyvin kuin pystyn 🙂
   Makroista tekisin mielummin että joko reilusti enemmän hiilaria tai rasvaa 🙂 tekisin sinuna helpommin.. eli näin. suunnittelet ensin ravintopohjan esim jos halut kokeilla paleota, sitten aina hiilari aamuun ja treenin jälkeen. Ja koska esim palea on liha ja rasva painotteinen jää hiilari vähemmälle. Älä liikaa mieti makroravinnejakaumaa vaan konkreettisesti ruoka-aineiden kautta suunnittele ruokavaliosi 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*