+Kalorit

Varmaan kaikille vakkari lukijoille tullut jo selväksi, että joulusta asti olen ollut plussakaloreilla. Kalorimäärät eivät kuitenkaan ole mitään huimia, että lihoisi rankasti, vaan 200-500 yli kulutuksen. Eli lihaserottuvuus ei todellakaan ole tällä hetkellä mikään hyvä, mutta lihakset ovat kehittyneet sitäkin enemmän. Huhtikuussa alkaa kisadietti joten kesällä olen sellaisessa kunnossa missä haluisin aina olla. 🙂
Vaikka itselle on aina ollut tärkeää, että joka ikinen vatsalihasnäkyy yms.. niin nyt kun aattelee tarkemmin, niin on se ihana syödä nyt kerrankin kun voi.. koska kesällä menee tääkin homma äärimmäisyyksiin. Eli parempi olla valittamatta aterian 100 gramman täysjyväriisistä kun kesällä varmaankin jään sitä kaipaamaan.
Kuitenkin ruokavalio on tällä hetkellä hyvinkin tarkkaa.. ruokaohjelma koostuu 4 isosta ateriasta +laturi ja palkkari. Ruoka on puhdasta mutta vielä nyt aika hiilaripitoista.
Ruokavalio on muuttunut paljon kesästä.. ja mikä hienoa olen löytänyt itselleni ihan uuden makututtavuuden nimittäin avocado.. inhosin sitä ennen.. en siis voinut sietää.. Nyt se sitten pamahti ruokaohjelmaan niin ai että!! voisin syödä kokoajan niitä.. niin hyvän makuisia. Kuitenkin niitäkin on rajattu määrä!
Lisäravinteiden määrä on myös hiukan vähentynyt kesästä.. nykyään syön melkeen ihan perusravinteita.
Vettä tulee juotua 3-4 litraa päivään ja usein ruuan kanssa rasvatonta maitoa.
Jotkut ovat kysyneet cheat meal päivistä tai herkuttelenko.. niin en oikeastaan saa nyt syödä mitää. Yks cheat meal päivä mulle luvattiin ennen diettiä.. ja sen harkitsen todella tarkkaan!!
Mikä ihanaa! saan kuitenkin syödä hedelmiä ja marjoja, tietenkin tietyn määrän mukaan.

Eli tällä tyylillä mennään vielä huhtikuuhun asti ja sitten aletaan tiputtamaan rasvoja!! myös silloin tulee treenaamiseen mukaan aerobisettreenimuodot.. aamulenkit, mäkijuoksut yms.. niistä sitten lisää kun ajankohtaan sopii.
Tällä hetkellä armoton painiminen vaan puntilla. Kunhan saan tän flunssan nujerrettua alta pois niin maximi treenaus alkaa hullua vauhtia ja lihasten kasvatus miten tässä nyt ehtii.

Alavartalo on hyvällä mallilla ja selkäkin leveytynyt huimasti, mutta tietenkin on paljon vielä tehtävää ja itse haluan olkapäihin vielä paljon pyöreyttä. Treeniä treeniä ja kovaa työtä niin eiköhän tilanne ala ihan hyvältä näyttämään!

Huomenna on tää neiti Isossa Omenassa esittelemässä Asicsin lenkkareita.. eli jos tarvetta uusille niin tulkaa ihmeessä paikan päälle!

Lehtipisteissä 12.3.. eli käykääpäs silloin hakemassa omanne.. 😉

45 kommenttia

 1. Onko sulla silikonit?

 2. Moi! Mitä mieltä oot siitä, jos ei syö mitään lisäravinteita? Käyn salilla kolmesti viikossa+ 4x hiihto\juoksu. Lepopäiviä pidän n.1-2\viikko. Pyrin syömään proteiinipitoista ruokaa rahkaa, raejuustoa ym. Mutta riittääkö ne? 🙂 kiitos jo etukäteen!

 3. Mä en tajuu tota pluskalorijuttua, oon tyhmä varmaa:D mut siis jos syön 2000 kaloria päivässä, siitä -500 liikuntaan niin 500 jää ni eiks se tarkota just noita pluskaloreita vai oonko ymmärtäny väärin?

 4. Pluskalorit tarkoittavat sitä, että syödään yli kulutuksen. Eli jos peruskulutuksesi on 2000 kilokaloria päivässä ja syöt 2500 kilokaloria, niin tuo erotus, 500, on pluskaloreita.

 5. Oi vitsi tsemppii hirmusesti jatkoon, vaatii paljo työtä näyttää noin hyvältä ku sinä! 🙂 Ihailen sua!

  http://lifeisareasontobehappy.blogspot.fi/

 6. Lisäravinnepostausta odotellaan täällä vielä kovasti! 🙂 jos voisit kertoa niistä protskujauhoista että ennen vai jälkeen treenin ja mitä tuotteita ennen treenin ja mitä jälkeen. Kiitos jos ehdit!

 7. Eka anonyymi tarkotti varmaan, että jos miten se ”normaali” kulutus + liikunnan kulutus lasketaan. Eli jos perus kulutus ilman liikuntaa 2000 ja syö 1500 kaloria, eli miinuksella 500 kaloria. Mut entäs jos liikkuu 500-800 kalorin verran/pv. Onko kulutus 2500 vai 2000 josta se lasketaan. Jos 2000 ja siitä vähennetään syömiskalorit, ja tulos jää miinukselle. Niin eikö todellisuudessa se jää reilusti enemmän jos vähennetään vielä liikunta 😀 olipa selkeästi esitetty kysymys.

 8. mitä mieltä oot, arvostan mielipidettäs vaikka et ooo mikään IHOTAUTILÄÄKÄRI. kannattaaks mun hakeutua valmennukseen (kaikki muuten kunnossa, paitsi iho) ja lähtee kisalavoille huonolla iholla?

 9. Naisten perusaineenvaihdunta on noin 1500-2000 kcal, ja tämä EI siis sisällä liikuntaa, eli sama, jos makaisi vaikka koko päivän sohvalla, niin kuluttaa noin 1500 kcal (riippuen ihmisen koosta/lihasmassasta yms…). Mutta jos harrastaa liikuntaa, niin tottakai kokonaiskalorimäärä nousee, eli tässä tapauksessa, jos perusaineenvaihdunta on 1500 ja liikkuu päivässä tunnin kuluttaen 500 kcal niin yhteiskulutus on 2000 kcal, ja oltaessa plussakaloreilla tarvitsee kulutuksen olla siis yli 2000 kcal…

 10. Voisitko vähän kertoa vaikka tehdä ihan erillisen jutun sinun opiskelustasi. Mitkä aineet oli sun vahvimpia lukiossa, mitä aineita silloin painotit (mitä nykyinen opiskelualasi painottaa) milloin tiesit että liikunnallinen ala on se oikea ala? Ois tosi mielenkiintoinen aihe 🙂

 11. Tiiätkö jo mihin sarjaan lähet kisaa? Bodyfitneksee mut mikä sara

 12. Mitä mieltä oot et onko hyvä aamupala jos syö puuroa ja sen kans vaikka pilttiä tai mehukeittoa? Vai pitäskö syyämyös jotain proteinia? 🙂

 13. Onko sama syökö treenin jälkeen purkin maitorahkaa vai juoko palautusjuoman, jos molemmissa täysin samat makrot?

 14. Maitorahkan proteiini on hitaasti imeytyvää kaseiinia, joten palautusjuoma on parempi, koska siinä on proteiini nopeasti imeytyvässä muodossa. (Ja palkkarista riippuen myös niitä hiilareita)

 15. Onks sun mielestä 15 vuotias tyttö 157cm pitkä ja n. 50 kg ni lihava? Joo ja oot huippu <3

 16. Heip Oona 🙂
  Kaipaisin mielipiteitä/vastauksia muutamaan asiaan..toivottavasti ehdit vastata!
  Ensiksi, mitä mieltä oot palautusjuomista ? Mitä käytät itse, mitä suosittelisit hoikalle nuorelle tytölle joka haluaisi vähän lihaksia näkyviin ? Juotko palkkarin aina, myös lenkin tai muun urheilun jälkeen, vai pelkästään salin jälkeen ? Jos käyt iltapäivällä/illalla salilla, syötkä palkkarin lisäksi jotain muuta ? Itse olen salin/jumpan jälkeen juonut heti joko gainomaxin tai valion profeel juoman ja illemmalla kotona rahkan. Kuullostaako pahalta ?
  Toiseksi; Käyn salilla/jumpassa n. 2-3 kertaa viikossa sekä ratsastan n. 2 kertaa viikossa. Haluaisin lisätä juoksulenkkejä viikkooni, kannattaako ne lisätä samoille päiville muun urheilun kanssa vai ns. välipäiville ?
  Super kiitos jos jaksat vastata. Oot ihan huippu tyyppi ja sun blogista tulee aina niin hyvä fiilis. On myös mahtavaa kuin positiivisesti vastailet lukijoille ! Hyvää kesän odotusta sulle Oona ! 🙂

  • Uusimmas postaukses näkyy lisäravinteet mitä ite käytän 🙂 palautusjuoma on hyvä olla, sulle sopii hyvin vaikka hera+ 🙂
   Juon palkkarii vaan salin jälkeen.
   Palkkarin jälkeen on aina päivän isoin ateria,
   Gainomax on täynnä sokerii… en kannata! sopii enemmän kestävyysurheilijoille.
   Rahka vast sit illal sen aterian jälkee ois hyvä 🙂
   Juoksta voit vaikka aamuisin ja sit illalla toinen treeni 🙂
   Kiiiitos paljon!! 🙂 <3

 17. Mullaki sama onngelma, unelma ois kisata mut iho täynnä näppylöitä atooppisen ihon takia eikä se itseruskettava niit peitä. Vituttaa suunnattomasti joka sekuntti, kun haluis päästä tavotteleen unelmiaan ja tällä kropalla voittoja kyllä lähtis… Nauraako tuomarit näppyläihoset pellolle? Saako ylipäätänsä kisoihin esim akneiholla mennä?

  • Tuomarit kattoo kroppaa.. en ymmärtäis et näppylöil on nii iso merkitys ja meikillähän ne saa peitettyä 🙂
   Akneihoiset eivät usein kisaa, koska rusketusaineet ei sovi, mut kandee kysellä jostai joka tietäis tarkemmin. EI kisan säännöis mitään tollasta lue 🙂

  • Kiitos kun vastasit annoit paljon voimaa lähetellä valkkupyyntöi, jossa tietenki mainitsen mun ihostakin..:)

 18. Moi! onko tossa lehdessä susta muuta kuvaa ku toi kansikuva? otko kokeillut voimapyörää? mitä miltä siitä olet? kadeeko ostaa?

 19. Hei jos plussakalori aikana olet 200-500 ekstrakalorilla, niin millainen sulla on kalorivaje dieetti aikana?

 20. Hei!! Mitä kautta voisi etsiä hyviä valmentajia? Ja mistä itse löysit sinun valmentajasi?

 21. onko ruokailu kunnossa jos aamiaiseksi 2 munan munakokkeli + raejuustoa ( joskus reissumies leipä tai banaani lisäksi). Välipalaksi rahka + piltti, ”kunnon” ruuaksi parsakaalia/ kukkakaalia & kanaa ja raejuustoa ja iltapalaksi rahka mehukeitolla tai pilkottuja hedelmiä. kiitos etukäteen 🙂

 22. oon kyllä taas oikeen matti myöhäänen.. ei tuota lehtee ny enää missää tuskin oo:(

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*