Hyvä/paha fitness

Oona Tolppanen MB-lehti 12/2013

@Anssi Ranki

Tuntuu, että joka ilmansuunnasta kuuluu sana fitness, mutta useasti olen tähän terveelliseen elämäntyyliin viittaavan sanan kuullut negatiivisessa merkityksessä. ”Fitness on huonoitsetuntoisten laji!, ”Kaikki fitnessurheilijat ovat narsisteja.”, ”Fitnesin kautta saa kilpirauhasen vajaatoimintaa.”, ”Pitää olla silikoonit jos haluaa harrastaa fitnesiä.” Mihin sanan fitness- merkitys on kadonnut? Niin kuin aijemmin jo sanoin; sana ”fitness” tarkoittaa yleisesti terveellistä elämäntapaa ja joka sisältää myös paljon treeniä. Mistä sitten nämä kaikki väitteet? Voiko terveellinen lifestyle noin paha olla?

Saan paljon kysymyksiä tähän liittyen, joten ehkä on ihan hyvä avata teille mun ajatusmaailmaa. Ihan alkuun voin kertoa, että en puolustele enkä pure hammasta fitnesiä vastaan. Asiaan liittyen tuntuu, että olen ennemminkin reppureissari vailla päämäärää.

Takaisin tarinoideni alkuun…. Monesti olenkin maininnut, että urheilu ja terveellinen ruokavalio ovat aina olleet minulle elämäntapa, joten käytännössä fitness on aina ollut mulle elämäntapa. Mutta silloin fitness ei tarkoittanut minulle todellakaan lihaksen kasvatusta, 5kk diettiä, kisapukua, poseerauksia ja viimeisen päälle viimeisteltyä pronssista kroppaa. Tällä hetkelle tuntuu, että todella monet yhdistävät fitnesin heti kisaamiseen. Ja koska fitness on ”buumi” on siistiä harrastaa sitä, joka tarkoittaa myös automaattisesti kisalavoille menoa.

 

Itse kun kisaamista mietin, niin tulee mieleen kilpaurheilu! Joudut oikeasti uhraamaan elämästäsi ison biitin, jotta pystyt pitämään voiton ja menestymisen tavoitteena. Ja fakta on se, että kukaan joka ei ole aijemmin urheillut ei yhtäkkiä voi muuttua kilpaurheilijaksi. JA tähän väliin on pakko sanoa, että en ole sitä mieltä, että nyt pitää kisahaaveet haudata kuoppaan ja jatkaa ”hyvän mielen treenarina”  tai lopettaa kokonaan. Ei missään nimessä! Vaan ajatukseni liittyvät hyvin sanontaan ”hitaasti hyvä tulee,” ja tällä tarkoitan sitä, että ensimmäinen tavoite ei pitäisi olla kisalavat, vaan elämäntavan muutos kilpaurheilijaksi. Tähän tavoitteeseen tulisi keskittyä oikeasti pidemmän ajan, jotta voi ymmärtää kilpaurheilussa tapahtuvia ala-ja ylämäkiä, jotta tietää mitä kova treenaaminen on ja osaa oikeasti käyttää aikansa oikein ja fiksusti.

En voi edes sanoin kuvailla miten upeaa mun mielestä on, että kauneusihanne on langanlaihasta kropasta muuttunut sporttiseen ja terveeseen kroppaan. Mä todellakin toivon, että jokainen pitäisi itsestään huolen. Elämäntavan ei tarvitse olla fitness, ei tarvitse syödä jonkun ruokavalion mukaan tai treenata joka viikko kun hullu. Sellasta on mun elämä, mutta se on täysin mua ja on aina ollut. En tee tätä kenenkään muun kuin itseni takia, nautin tästä eikä tämä tunnu millään tavalla elämän rajoittamiselta tai uhraamiselta. Päinvastoin… voin kertoa, että mun elämä antaa paljon enemmän kuin ottaa ja elämääni kuuluu paljon muutakin kuin kana ja käsipainot. Rakasta mun perhettä ja ystäviä ja opiskelen koulussa mun unelma ammattiin, teen ihan huikeita duuneja, matkustelen ja koitan ottaa elämästä niin paljon irti kuin voinkaan saada. Ja jottei jää epäselväksi, niin kyllä mäkin niitä herkkuja syön!  Enkä koskaan toivo, että kukaan ajattelisi mun pitävän oikeena vain tapaa jolla itse elän. Ei todellakaan.. Mun ainoa neuvo jokaisella on, että: ”live and let live” Tehkää asioita, jotka tekevät teidät onnelliseksi, eläkää omaa elämäänne ja antakaa muiden elää omaa elämäänsä.

Palaten kuitenkin vielä alkuväitteitteisiin..

Uskon, että jos joku aloittaa fitnesin muiden kuin itsensä takia -joo kyllä, hänellä on itsetunnon kanssa vaikeuksia,

Uskon myös, että  jos et löydä elämässä kultaista keskitietä niin useasti voit narsistisesti tuijottaa vain yhtä tapaa elää ja tehdä asioita elämässä.

Kilpirauhasen vajaatoimtaan ei aina löydy yksiselitteistä syytä, se voi tulla oikeastaan kenelle vaan, mutta kyllä liian raskas dietti voi saada sen myös aikaan, mutta kannattaako silloin tehdä niin raskasta diettia, jos ei kroppa kestä… ?

Pitääkö urheilijoilla olla silikoonit? jatkokysymys, joka tulee ekana mieleen fitness ja silikoonit- väitteestä. Fakta on, että jos treenaa paljon ja rasvat ovat alhaalla myös tissit pieneneee, mutta ei ne tuomarit tissejä arvostele vaan kropan tasapainoa lajin vaatimusten mukaisesti. En ole ainakaan itse törmännyt kisojen sivuilla, että jonkun lajin kohdalla lukisi: ”silikoonit pakollinen”

Huomaatteko, että monet näistä väitteistä voivat liittyä ihan normaalistikkin elämään. Jostain syystä ne vain ovat liitetty fitnesiin. Voi olla, että ihmisten tietämättömuus on johtanut tähän, tai esim se, että oikeasti erittäin harva nauttii täysin terveellisestä elämästä. Ihmiset ovat ruuan ja varsinkin herkkujen suurkuluttajia. Itse en tiedä montaa henkilöä, jotka syövät kokoajan terveellisesti. (En itsekään kokoajan syö) Tai montaakaan kenellä riittäisi kurinalaisuutta syödä terveellisesti. Eikä tarvitsekkaan, mutta jokaisen olisi hyvä asiasta kuin asiasta kyetä ajattelemaan positiivisesti. Negatiivisuus ei voi ikinä viedä elämää eteenpäin, mutta positiivisuus voi. Ehkä kannattakin miettiä, että miten suhtautua asioihin ja tässä tapauksessa fitnesiin….

Tässä omaa tulkintaani, näin lumisateisen itsenäisyyspäivän kunniaksi! Muistakaa sytyttää kynttilöitä, tänään ei ole kyseessä vaan Suomen kattava vapaapäivä, vaan päivä jolloin jokaisen tulisi muistaa miksi elämämme on sellaista kuin se tänä päivänä on Suomessa!

images (1)

55 kommenttia

 1. Hieno teksti Oona! Olet niin ihanan positiivinen tyttö, kaikkien pitäisi ottaa susta mallia 🙂

 2. Teetkö tavoitteellisia treeniohjelmia?

 3. Kilpaurheilu vs lavalla keikistely

  Oletko tosissaan että fitness on kilpaurheilua? Kilpaurheilu tarkoittaa sellaisia lajeja, joissa tehdään jokin _urheilusuoritus_, eikä keikistellä lavalla. Kilpaurheilu ja fitness eivät liity toisiinsa, eikä niitä tule sekoittaa. Kilpaurheilussa kehitetään omia fyysisiä ominaisuuksia eikä sitä ulkonäköä. Kilpaurheilussa ulkonäöllä ei ole väliä, vaan sillä SUORITUKSELLA. Vertaillessa esimerkiksi oikeita urheilulajeja (yleisurheilu, palloilulajit, kamppailulajit) ja fitnessiä voin vaan sanoa että pelkällä puntilla ja cleaneatingilla ei tee mitään. Kilpaurheilu vaatii niin paljon enemmän kuin fitness, itseasiassa se on vain yksi pieni osa-alue siitä. Älä sekoita jatkossa kilpaurheilua johonkin keikistelykilpailuihin.. Kilpailuahan se on, mutta ei mitään tekemistä urheilukilpailujen kanssa. Ja ennen kuin aletaan pohtimaan kuinka en tiedä mitään, siitä kuinka paljon töitä tehdään fitneksessäkin niin älkää viitsikö.. Laji se on sekin, arvostan sitä ja sen harrastajia mutta KILPAURHEILUA?? Never.

  • Kilpaurheilijana jo fudiksessa voin kertoa, että tällä hetkellä treenaaminen on entistä rankempaa ainakin omalla kohdalla. Mielipiteitä saa olla ja pitääkin, mutta olen eri mieltä kanssasi 🙂

  • Olen täysin samaa mieltä.

   • Pakko kommentoida 😀 ”Kilpaurheilussa kehitetään omia fyysisiä ominaisuuksia eikä sitä ulkonäköä.” Anteeksi vain, mutta fitneksessäkö ei kehitetä omia fyysisiä ominaisuuksia? Hahah. Lähes kaikissa kilpaurheilulajeissa pyritään siiihen, että juuri se sun kisapäivän suoritus olisi mahdollisimman hyvä, valmistaudutaan, harjoitellaan ym. Mitenkäs sitten fitness tästä eroaa? Tehdään kovasti duunia, muokataan omaa kroppaa, valmistaudutaan, harjoitellaan? Ja sitten lopuksi viedään lavalle se ”lopputulos”. Jos fitness olisi vain keikistelykilpailu, niin miksi kukaan edes treenaisi sitten? no, mielipiteitä on todellakin monia:)

 4. Olipas hyvä teksti! Kiteyttää myös aikalailla omatkin ajatukset fitnesiin liittyen. Erityisen hyvä pointti oli se, että ihmisten pitäisi tehdä niitä asoita, mitkä tekevät onnelliseksi. Se on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista elämässä, johon kaikkien pitäisi pyrkiä! Siksi en ymmärrä miksi pitää arvostella ja kritisoida muiden tapaa elää, jos se kyseinen elämäntyyli tekee ihmisen onnelliseksi.. Tottakai jokainen saa oman mielipiteensä ilmaista, mutta mielestäni mielipiteen voi ilmaista ilman, että arvostelee toisen elämäntyyliä. Antaa jokaisen tehdä asioita omalla tavallaan ja keskitytään mielummin siihen, että nautitaan omasta elämästä! 🙂

  Kivaa viikonloppua! 🙂

 5. On kyllä hulluja nuo ihmisten stereotypiat. Ja heti jos haluaa näyttää hyvältä, ja näyttää hyvältä, on narsisti. Kyllä narsismi ilmenee ihan muilla tavoin.
  Mutta kateellisiahan heistä suurin osa on! Itse rn ole tällä hetkellä kuosissa, vaan kiloja on päässyt kertymään jokunen liikaa (10kg)mutta en silti kateellisena panettele niitä joiden ulkonäkö hipoo täydellisyyttä. Päin vastoin, haen heistä inspiraatiota että pääsen takaisin normaaleihin mittoihin, ja siitäpä vielä jatkaen kohti timmiä vartaloa, jota mulla ei hoikkanakaan oikein ollut.

 6. Hyviä kirjoituksia ja ihanaa lukea asiallista ja samalla positiivista tekstiä. Tuosta fitnesjutusta vaan, että minusta on harmi että bikini fitnes kisat yhdistetään terveellisyyteen, kun ei se kisadieetti ja oikeasti aika pakonomainen treeni plus tiukka ruokavalio voi olla terveellistä yleisesti ottaen. Ehkä haen sitä takaa, että vaikka se toimisi yksilöllä, niin jos sitä ei voi soveltaa suureen osaan ihmisiä, niin voiko sitä sanoa terveelliseksi? Mutta hyvä jos useampi löytää ilon liikkumiseen tästä buumista :p

  • Kiitos paljon 🙂

   bikinifitness on fitnesslajeista kaikista kevyt rakenteisin eikä siinä tarvitse niin tiukka olla, enemmän naisellinen 🙂 kaikkien sarjojen dietit voi hoitaa terveellisesti, mutta valitettavasti löytyy paljon näitä 500 päiväkalorin kisaajia, joka sitten altistaakin lisä sairauksille.

 7. Mun mielestä fitneksessä ei ole mitään muuta vikaa, kun ihmiset joilla nousee kusi päähän sen myötä. Ainakin omalla salilla olen törmännyt sellasiin ihmisiin. En tarkoita kisaajia, koska suurin osa heistä on todella upeita, positiivisia ihmisiä eivätkä katso muita pahalla. Tarkotan ns tavallisia ihmisiä jotka sanovat ”harrastavansa fitnessiä”, eli syövät rahkaa, käyvät salilla ja omistavat better bodiesin treenivaatteet.. Itsekin syön rahkaa, käyn salilla ja omistan better bodiesien treenivaatteet, mutta en koe, että olisin sen takia parempi ihminen ja voisin katsoa muita alentavasti. Mun mielestä jokaisella on oikeus käydä salilla just sellasena kun on, ilman että täytyy kestää jonkun itseään täynnä olevan ”fitnesspirkon” alentavia katseita ja naureskelua. Tätä on tapahtunut useasti ainakin omalla salillani, mutta jotenkin tuntuu että tästä asiasta ei paljoa puhuta. En tiedä johtuuko se siitä että ihmiset on niin keskittyneitä omaan elämään etteivät edes halua nähdä mitä ympärillä tapahtuu. Olisi kiva kuulla sun kanta asiaan, mitä mieltä olet ylipäätään ns salikiusaamisesta?

  • Järkyttäväää! miten joku voi käyttäytyä noin… Omalla salilla en ole tavannut tälläisä.. En todellakaan arvosta mitään ylimielisyyttä. Jokaisella on ihan yhtä suuri oikeus treenata salilla omien tavoitteidensa mukaisesti, se että tuijottaa muita on aina omasta treenistä pois. Sellaiset kannattaa jättää omaan arvoonsa, luultavasti harrastuskaan ei ole kestävää tossa vaiheessa, jos sinne salille pitää mennä vain näyttämään.

 8. Silikonit kirjoitetaan yhdellä o:lla 😉

 9. Vau, ihailtavan terve asenne !

 10. Mielestäni terveelliset elämäntavat ja liikunta/urheilu on todella hienoa enkä takerru nyt siihen. Mielestäni fitenss ei kuitenkaan ole urheilua. Fitness on elämän tapa eikä mielestäni voida puhua fitnessurheilujoista. On ihan eriasia olla huippuurheilija kuin treenata salilla/lenkilllä sitä varten että pääsee kisoihin =lavalle esiintymään, näyttämään lihaksia. Fitness on hyvä elämäntapa mutta huippu urheiluun sitä ei pidä sekottaa. Se että treenaa paljon ei tee kenestäkään urheilijaa. Fitnesskisat on lähes sama kuin mallikisat, ei urheilutapahtuma.

  • Itse vertaa tätä hyvin vahvasti treeniini fudiksessa jolloin olin kilpaurheilija siinä lajissa. Tällä hetkellä treenaan vieläkin enemmän, keskityn enemmän syömiseen ja kaiken lisäksi ei riitä, että skarppaa treenien ajan vaan saa miettiä päivän valintoja tarkemmin. Joten itse pidän tätä vieläkin isompana juttuna omalla kohdalla + lisäksi kisadietti. Kilpaurheilu tarkoittaa kovatasoista treenaamista ja kilpailemista lajissaan kovalla tasolla kyse ei ole fitnesissä kilpialemisessa vain terveiden elintapojen ylläpidosta vaan lihasten muokkaamisesta/kasvatuksesta ja yksi sarjoista vaatii todella kovaa voimistelu/sirkus taustaa. Jokaisella oma mielipide tämä on minun 🙂
   hauskaa joulun odotusta! 🙂

   • Nyt Oona vedät ton fudiksen joka vastaukseen ja sen, että treenaat kovemmin kuin silloin. Kuitenkin edelliset kommentoijat on nimenomaan sanoneet, ja olen itsekin samaa mieltä, että pelkkä syömisen tarkkailu ja kovaa treenaaminen ulkonäön vuoksi ei ole KILPAURHEILUA! Siihen et osaa oikein mitään kantaa ottaa, vaan hoet sitä, kuinka treenaat nyt enemmän kuin ennen. Niin varmasti, mutta minkä takia? Ulkonäön. Mallitkin tarkkailee syömisiään ja pyrkii elämään terveellisesti näyttääkseen hyvältä lavalla (mikä sitten on kenenkin mielestä hyvän näköistä…), Fitness”urheilussa” tässä on vaan lisänä (ehkä yksipuolinen?) ankara salitreeni, joka johtaa… niin mihin? Et tunnu tajuavan ihmisten pointtia tässä ollenkaan.

    • Mallin vertaus fitnessurheilijaan on vähän erikoista.. monet fitnessurheilijat ovat fitnessmalleja mutteivat ole mitenkään mallejen mitoissa. 🙂 täällä oli hyvä huomia siitä, että miten esim voimistelijat, luistelijat tekevät paljon sen eteen miltä näyttää suorituksensa aikana. tarkoittaako sinusta, että kilpaurhielijan määrittää yksi kisa? vai olisiko kyse ehkä kokonaisuudesta..? itse olen kokonaisuuden kannalla, mutta jokainen seisokoot mielipiteensä takana ja omaa mieltä saa ja pitääkin olla. 🙂
     rauhallista joulun odotusta! 🙂

     • Erinomainen vastaus! Itekin olen jalkapalloilija, mutta erilainen kehonrakentaminen jne. alkanut kiinnostaa, kun on selvää, ettei minusta enää huippuammattilaista tule. Näillä argumenteilla jotka esitettiin, niin kyllä, taitoluistelu ja voimistelukaan ei ole kilpa-urheilua. Voimistelu ja taitoluistelu ovat yhtälailla arvostelulajeja. Kaikissa näistä lajeista tarvitaan suuri määrä kehonhallintaa. Poseeraus kun on oikeastikin erittäin vaikeaa, siltähän se ei näytä, ja joku tietämätön tämänkin tyrmää. Omassa perheessäni on onneksi bodyfitness-kilpailija, joten voin iloisena kertoa, että kaikenlainen fitnessurheilu on todella rankka KILPAURHEILULAJI. Ei vain henkilölle itselleen, vaan myös lähipiirille. Korostuu erityisesti dieetin aikana.

      • En kyllä edelleenkään muuta käsitystäni fitness-”urheilusta” tämän vertauksen perusteella taitoluistelijoihin ja voimistelijoihin 🙂 Kyllä katson, että näissä lajeissa on kysymys enemmän oman fyysisen osaamisen näyttämisestä, kuin oman kroppansa esittelystä, vaikka toki esteettisyys myös urheilijan ulkonäön suhteen on näissä lajeissa tärkeää. Ja onhan noissa lajeissa nyt kehonhallinnan vaatimus ihan eri tasolla kuin jossain lavalla keikistelyssä, ihan oikeesti! Olkaa nyt rehellisiä ittellenne. Ihanko tosissanne väitätte, että taitoluistelijan tai voimistelijan treenaaminen keskittyy pitkälti siihen, miltä kropan pitäisi näyttää 🙂 ? Eiköhän se kroppa muokkaannu siinä samalla, kun keskitytään lajin vaatimiin harjoitteisiin, että pystytään sitten näyttämään sitä fyysistä osaamista kilpailutilanteessa, eikä niin että kroppaa muokataan tietyn malliseksi vaikkapa taitoluistelun olympialaisia varten. Mutta Oonan pointti kokonaisuudesta oli hyvä, siinä on kyllä ajatusta ja mun arvostus fitnessa-lajeja kohtaan siinä mielessä hieman lisääntyi 😉 Kyllä pidän Oonaa enemmän urheilijana kuin joitain muita tiettyjä fitnesstypyköitä, mutta Oonan fysiikalla voisi varmasti kilpaurheilla ihan oikeissakin lajeissa… No, tää fitness-villitys menee todennäköisesti piakkoin ohikin, joten onhan Oonalla sitten aikaa vielä palata niihin oikeisiin lajeihin, nuori kun on 😉

       • Hyvä mielipide myös tämäkin 🙂 itse arvostan kaikkea urheilua enkä mitään pidä huonommassa arvossa. Fitness ei todellakaan ole ainoa laji jota harrastan 🙂
        mutta kiitos 🙂

 11. Moikka!

  Tää oli niin huippu teksti!! Ja niin totta joka sana 🙂 ajattelen sunkaa täysin samalla tavalla ja toivon että moni ottaisi tästä tekstistä vinkkiä omaan elämäänsä 🙂 Olet muutenkin tosi inspiroiva ja positiivinen persoona, sun blogi tuo paljon motivaatiota omaankin treenaamiseen. 🙂

 12. Hyvä kirjoitus! Olen samoilla linjoilla. Tuntuu, että fitness on nykyään kuin jokin kirosana, jonka mainitsemalla saat ryöpyn negatiivisia kommentteja ja asennetta niskaasi.

  Täytyy kommentoida tuohon erääseen aikaisempaan kommenttiin siitä, että fitness ei ole kilpaurheilua eikä sitä saisi siihen rinnastaa, koska on vain ”keikistelyä”. Jos jakaa asiaa hieman osiin, niin fitness on minusta urheilua mitä enemmissä määrin. Säännöllistä, sitoutunutta treenaamista oman fyysisen kunnon parantamiseksi mukaan lukien myös ravinto. Siis samalla tavoin kuin edellisen kommentoijan mainitsemissa ”oikeissa kilpaurheilulajeissa”, kuten yleisurheilussa. Toki urheilua voi harrastaa vähemmän sitoutuneesti ja epäsäännöllisemminkin, mutta ehkäpä laskisin sen sitten kuntoiluksi. Kilpaurheilu taas on minusta termi, joka kuvaa treenaamista kilpailumielessä ja vaatii todellista sitoutumista ja myös voitontahtoa. Minusta se ei ota kantaa siihen, millä perusteella suoritus kilpailussa arvioidaan. Fitness-urheilijalla voi hyvinkin olla takanaan enemmän työtä ja hikeä kuin vaikkapa jalkapalloilijalla. Ja samalla tavoin fitness-urheilijan täytyy keskittyä hiomaan lajinsa tekniikkaa, sitä vain ei kilpailuissa aina testata. Harvoinpa salilla tulosta tulee kunnolla, jos tekniikat on ihan mitä sattuu. Puhumattakaan sitten kisojen vapaaohjelmista. Kuten fitnessissä, monessa muussakin lajissa (jotka aiempi kirjoittaja varmaankin laskisi ”oikeaksi urheiluksi”) myös ulkoinen olemus on osa suorituskokonaisuutta. Vai montako naistaitoluistelijaa tai -voimistelijaa on nähty kisoissa tukka nopeasti ponnarille vedettynä ilman meikkiä? Tämä nyt minun mielipiteenäni ja kuten sanoitkin jo, mielipiteitä saa ja pitää olla muitakin.

  Kivaa joulunodotusta! 🙂

 13. Olipas jälleen hyvä kirjoitus. Oot huikee mimmi ja saan sulta valtavasti inspiraatiota. Oikein hyvää joulun odotusta sulle Oona 🙂

 14. Ei liity tähän postaukseen mutta minkä kokoiset sulla on ne armeijakuvioiset betterbodiesin juoksuhousut? 🙂 en oikein tiedä pitäisikö tilata s vai m

 15. Tottahan on, että itse lavalla keikistely ei ole se lajin urheilu suoritus, mutta miettikää mitä nämä kauniit neidit ovat joutuneet tekemään ennen kuin sinne lavalle on voinut astella hymyssä suin? Jos sitä ei kutsuta treenaamiseksi, nii sitten en kyllä tiiä mitä se treenaaminen oikeasti on, olenkohan missannut jotain? Keep it going Oona! Oot ihan huippu ja loistavassa kunnossa 🙂 Oot loistava roolimalli monille naisille! 🙂

  • kiitos paljon! 🙂 niin harva miettii asioita pintaa syvemmälle 🙂

  • Ei kyllä te nyt käsititte väärin aikaisemmat kommentit. Kukaan ei puhunut etteikö salilla käyminen olisi treenaamista, kyllä se treenaamista on nimenomaan mutta urheilijaksi ei fitnesstä noudattava henkilö voi kutsua. Pointti on se, että kuinka moni painija, uimari, yleisurheilija, jalkapalloilija, jääkiekkoilija (voin jatkaa listaa loputtomiin) keskittyy pääasiassa ulkonäköön? Ei varmaan monikaan. Fitness on elämäntapa ei urheilulaji. Ei kilpaurheilua. En tajua mikä tässä ei mene jakeluun:D kaikilla saa olla mielipiteet totta kai, ja itse olen sitä mieltä että terveelliset elämäntavat on tosi hieno asia, mutta ei sitä voi verrata huippu-urheiluun. Toki fitness on kilpalaji, kilpaillaan siitä kuka näyttää parhaimmalta ja kellä on tasapainoisin kroppa. Mutta ei urheilukilpailu. Se mitä kropan eteen tehdään tapahtuu kovalla treenillä ja ruokavaliolla. Mutta urheiluun (esim edellämainittuihin) tarvitaan oikeasti taitoa. Väitän että kaikki motivoituneet ihmiset voivat treeenata itsensä fitnesslavoille mutta kaikki motivoituneet ihmiset ei pääse painin olympialaisiin tai yleisurheilun mm kisoihin. Siihen vaaditaan jo vähän enemmän kun motivaatiota.

   • Fitnessurheilussa ei todellakaan pärjää kuka tahansa. Yleisurheilun MM-kisoihin ei pääse kukavain koska lajissa tarvitaan lahjakkuutta. ELI SITÄ MITÄ SULLE GEENIEN MUKANA ON TULLUT. Mietipä minkä takia Mr. Olympia kisoissa ei nähdä paljoakaan suomalaisia kisaajia, vaikka Suomessa on todella massiivisia kehonrakentajia. Vastaus on geenit. Geenien pitää olla kohdallaan, vartalonrakenteen pitää olla oikea. Lihasten muodot pitää olla täydelliset. Lisäksi tarvitaan lahjakkuutta, että tuloksia voi syntyä. Maailman parhaat fitnessurheilijat ovat äärettömän lahjakkaita omassa lajissaan. Se oma laji on vain löydettävä, jotkut siinä onnistuvat. Useimmat eivät. Ei jääkiekkoilijaa voi verrata jalkapalloilijaan, tai taitoluistelijaa kehonrakentajaan.

   • Peukku Muumille 🙂 Mutta joo, ei tää asia mene jakeluun ja mielipiteet tulee varmasti jakautumaan aina. Hassua, ettei mikään meidän mielestä ns. oikea urheilulaji (ts. taitolaji, lahjakkuuslaji) jaa mielipiteitä näin vahvasti. Ei oikeanlaiset ulkonäölliset geenit tarkoita urheilullista lahjakkuutta, eihän missikisojakaan pidetä URHEILUkilpailuna.

 16. Wau! Fitness-Oonan lisäks myös filosofi! =)

 17. Moi,
  Minkä ikänen oot ja milloin sul on synttärit??
  Ihan vaan et muistaa sit onnitella;))
  T:Pasi

 18. Ai on vai,huikeeta!
  Onnee tuhannesti!!
  Olinko eka,jos olin niin jesh!
  T:Pasi

 19. Mahtavaa tekstiä! 🙂 Oon jo pidemmän aikaa seuraillut sua instagramissa ja saanut paljon motivaatiota omaan treenaamiseen! En tiedä miksen oo ennen tänne blogin puolelle tullut, mutta kyllä kannatti osoite naputtaa nettiin. Treenaan oman itseni takia ja syön mahdollisimman terveellisesti, en kuitenkaan ikinä pystyisi elämään samalla tavalla kuin sä, ehkä vielä joskus…! Mahtavaa omistautumista ja itsehillintää! Jatka samaan malliin! :p

 20. En voi muuta sanoa kuin, wau! Upee teksti ja niin järkevästi ajateltu. Nostan hattua! <3

 21. Hienoja tekstejä ja juttuja sulla, nostan hattua!

  Haluan nostaa vielä yhden pointin tai oikeastaan kysymyksen esille koskien keskustelua siitä onko fitness urheilulaji vai ei: (tämä siis niille jotka ovat sitä mieltä ettei se ole)
  Esimerkiksi painonnostoa harjoitellaan hyvin paljon samalla lailla kuin fitnesstä, eli nostetaan paljon rautaa salilla, niin onko painonnosto urheilulaji vain siksi että itse kisoissaan tehdä fyysinen suoritus vaikka kutakuinkin sama määrä on tehty töitä salilla kuin fitnesskilpailijat? (plus fitneksessä pitää tehdä kovaa treeniä salilla niukalla ruoalla kun ollaan dieetillä)
  Ja toisekseen fitneksessäkin on toki vapaaohjelma sarja, jossa tehdään ihan fyysinen suorituskin.

  Itse olin 12 vuotta kilpatanssija ja voin kertoa, että osallistuminen vapaaohjelma fitnekseen oli paljon rankempaa ja tuntui todellisemmalta urheilulta kuin tanssiminen koskaan.

  Ja ne jotka asiaa epäilevät, suosittelen kokeilemaan itse ja miettimään sitten uudelleen.

  Nimimerkillä Kateellisten panettelua

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*