Harmain aika vuodesta

Joka vuonna juuri tähän samaiseen aikaan vuodesta, liittyy paljon väsymyksen tunteita. Alku syksy on ihan mahtava ja muutamat viikot siitä eteenpäin, luonnon ruska on niin kaunista. Niin paljon värejä ja hyvää fiilistä. Kuitenkin ruska katoaa ihan yhtä nopeasti kuin tuleekin, ja sen jälkeen harmaus alkaa… Puista tippuvat lehdet ja ruohikon vihreys rupeaa muuttumaan hetkessä kellertävän ruskeaksi. Päivän valoisa aika lyhenee heittämällä, kun luntakaan ei vielä näy.

Vaikka aamulla menisi aikaisin nukkumaan ja nukkuu kahdeksan tai jopa kymmenen tunnin yöunet, eivät ne millään näytä riittävän. Aamuisin lähtee liikkeelle pimeällä ja kun kotiin päivän töistä/koulusta palaa on taas pimeää. Lenkille lähtökin on ihan erilaista kuin valoisalla, vielä puolessa välissä matkaa tuntuu, että haukotuksia riittää.

Suurin osa ihmisistä elää hyvinkin väsynyttä ja voimatonta elämää syksyn ja joulun välisen ajan. Vaikka kuinka yrittää piristää pienillä asioilla päivää, tuntuu silti, ettei virtaa ole tarpeeksi.

Huomaan myös omalla kohdallani miten tuntuu ihan erilaiselta herätä pimeällä ja saada kone käyntiin, kun taas saisi valon tullen herätä virkeänä päivään.

10409555_10152859127074933_1376538936997183882_n

Miten näistä päivistä sitten selvitää? 

Keskittyisin todella paljon puhtaaseen ravintoon, jotta tarvittavien vitamiinien saanti täyttyisi. Ruualla on hyvinkin iso yhteys fiilikseen, joten en missään nimessä lohduttaisi pimeinä iltoina itseäni herkuilla vaan raikkaalla, ravinnerikkaalla ruualla. Huonosti syöminen vaan altistaa väsymykselle, vaikka sillä syömishetkellä voisikin tuntua hyvältä.

Nukkuminen, lepo ja rentoutuminen ovat myös hyvin tärkeässä osassa. Usein ennen joulua kiire on kova. On paljon töitä, jouluvalmisteluita, matkasuunnitelmia, lopputöitä koulussa. Asioita jotka on vaan hoidettava valmiiksi. On hyvin tärkeä löytää tasapaino myös levon ja kiireiden välille. Onnistunko siinä itse aina… no en todellakaan 😀 Tekee hyvää kirjoittaa nämä ääneen, jotta myös itse ottaisin opikseni levon tärkeyden.

Liikunnan lisääminen nyt tunnetusti antaa itsellesi sitä omaa aikaa, ajatuksia pois arjesta ja kiireistä. Jos tuntuu ettei yksin treenaaminen tunnu hyvältä, niin heitä aivot narikkaan, mene yhteisille ohjatuille tunneilla tai vaihtoehtoisesti hanki ammattilaisen/pt.n apua treeneihin.

Omat pienet arjen ilot harmauden peittoon: 

Edellisten kolmen lisäksi nautin pienistä hemmotteluhetkistä perheen ja poikaystävän kanssa. Yhteinen illallinen, leffan katsominen ihan mitä vain. Hetki rentoutua, olla tärkeiden ihmisten kanssa, saa ainakin minut unohtamaan turhat kiireet. Varsinkin vielä stressittömässä ympäristössä. Jopa talon pitäminen siistinä rentouttaa jo huimasti, vaikken mikään kovin siisti ihminen ole.

Kynttilät, valot ja tunnelma kodissa, tuovat jo jotain mitä odottaa…. nimittäin joulua. En ole enää mikään hysteerinen jouluihminen, niin kuin pikkulapsena, mutta joulu on kuitenkin upea hetki mitä odottaa. Aikaa läheisten kanssa ja joka vuotuisia upeita muistoja.

Jos taloudellinen tilanne sallii niin tulevan matkan suunnittelua, kohteiden tsekkailua. Jos tietää lähtevänsä lähiaikoina reissuun jonnekin lämpimään, todellakin jaksaa vaikka miten kylmän ja pimeän ajanjakson.

Hieronnat, hoidot: aika jolloin saa vain rentoutua ja olla ihan hiljaa. Tälläisten hetkien aikana ei todellakaan tunne olevansa keskellä kiireisintä ja pimeintä aikaa vuodessa. Monille hoitoihin ja hierontaan meno ei tunnu järkevältä, mutta välillä on hyvä panostaa myös itseensä, joten miksei tällä tavalla. Ei voi tietää jos ei kokeile 😉

10686860_10152859127209933_7977928167243591807_n

Tässä oli muutamia tapoja jotka auttavat minua nujertamaan tämän pimeän ajan.. joulu ja joulun jälkeinen aika on aina helpompaa, uusi vuosi ja uudet lupaukset 😉 Enää kuitenkaan kuuluisa kuukausi jouluun wau! Mukavaa maanantaita!

9 kommenttia

 1. Avatar

  mitä minun kannattaisi tehdä.. Tänään starttasi 6 vk dietillä. Kalori määrä ollut 1850 ja paino tippunut n. 4kg. Syön vehnälesettä pari ruokalusikallista aamuin illoin ruuan seassa mutta psri vk sitten vatsani sanoi itsensä irti eikä se toimi enää kunnolla. Dietin alussa vessa hätä yllätti päivittäin mutta nyt ehkä 2 kertaa vk.. Olen käyttänyt movicol pusseja että edes jotain tulee ulos.. Mitä mieltä olet?

  • Avatar

   Hei!

   Kuituja enemmän, jos esim olet liian rasva/proteiini dietillä ja molkosan valmiste lifeltä auttaa suoliston toimintaan, kokeile sitä muutaman vähintään viikon ajan.
   Tsemppiä!

 2. Avatar

  Tosi hyviä vinkkejä tähän harmaaseen ilmaan! Kiitos paljon ja hyvää joulun odotusta sulle! 🙂
  //nikki

 3. Avatar

  Oi mukava postaus taas kerran ! 🙂 Tämä ei nyt liity millään lailla aiheeseen, mutta ajattelin kysyä sulta tätä kun tiedät varmasti. Voiko myös naiset käyttää BCAA 4:1:1 90%, 400 g Star Nutritionia ? Kun selailin aminohappoja fitnesstukusta niin siellä ”lisä ravinteet naisille” kohdasta ei tätä kyseistä tuotetta ollut.

  • Avatar

   Kiitos paljon 🙂

   Tottakai voi! käytän itse samaista tuotetta. ”lisäravinteet naisille” osio ei tarkoita vain sitä että niitä voi naiset käyttää, maut ovat muutettu ehkä enemmän naisille sopiviksi, mutta oikeastaan hyvin samoja tuotteita kuin muutkin.

   Mukavaa joulunodotusta!!

 4. Avatar

  Moikka! Olen käynyt kuntosalilla nyt n 4,5kk. Syömiseni on edelleen huonoa (suuresta parannuksesta huolimatta) ja saan kaloreita n 400 liian vähän. Painoni on kuitenkin noussut puolessa vuodessa n 8kg. Kuinka paino voi nousta jos syö alle kulutuksen? Voiko tähän vaikuttaa se, että olin aiemmin alipainoinen? Ja mitä kannattaisi syödä, että niitä kaloreita tulisi helposti lisää?

  • Avatar

   Paino voi nousta myös, kun lihasmassasi kehittyy 🙂 Koita syödä kulutuksesi mukaan, niin jaksat paremmin! 🙂
   Lisää ruokavalioosi vaikka avocadoa, pähkinöitä ja nosta hiilareiden kuten riisin määrää tai hdelmiä. Pikkuhiljaa isommat annoskoot. Tsemppiä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*