Fitnessmalli kisan kakkonen!

Helmikuussa ystävien kannustuksesta päätin hakea fitnessmalli 2012 kisaan mukaan. Aluksi ajatus tuntui oudolta, mutta urheilumallina toimiminen on aina ollut yksi unelmistani, olinhan jo muutamissa tv mainoksissa esiintynyt joten mallihommat olivat jo jokseenkin tuttuja. Kuvat otettiin ja hakemus laitettiin sisään! (painoin tällöin 63kg) Olin varmoilla fiiliksillä hakiessani, että semifinaalipaikka irtoisi. Ja niin kävikin! sähköpostiin tuli toukokuussa viestä, että minut oli valittu 28 tytön joukkoon semifinaaliin. Kuitenkin tieto tuli iloisena yllätyksenä ja olin iha fiiliksissä.

Semifinaaleihin lähin jännittynein fiiliksin, enkä oikein tiennyt mitä tulema pitää! Ohjeissa luki, että kevyt päivämeikki, joten minulle se tarkoitti ripsaria ja aurinkopuuteria. Astuin sisään Tampereen wfc.lle ja näin 28 tyttöä joista monilla oli ihan tajuton maskeeraus ja kampaukset laitettu. Siinä vaiheessa mietin, että olenko oikeassa paikassa. Kuitenkin löysin muutamia kaltaisiani 28 tytön joukosta ja melkein kaikki luonnollisimmat tytöt valittiinkin 10 finalistin joukkoon. Huomasin myös, että meidän finalistejen luonteenpiirteissä oli jotain yhtenäistä. Ite olen aina ollut sellainen kun olen! en esitä mitään enkä halua olla mitään muuta kun olen. Eli olen kaikinpuolin tyytyväinen itseeni ja aito persoona. Ja niin oli 9 muutakin finalistia. Meillä synkkasi heti tosi hyvin ja fiilikset kisaan mukaan lähtemisestä vahvistuivat. Huomasin, että tämä todellakin on mun juttu! (semifinaaleissa painoni oli 60kg) kuva otettu semifinaaleista:

Semifinaali päivän jälkeen tosi toimet alkoivat! Valmentajakseni sain loistavan Mika Ounaskarin, ja ryhdyimme heti treenaamaan kovaa. Aloitin heti dietin ja treeniohjelmani näytti tältä:

ma: selkä
ti: rinta
ke: pakara, takareisi ja pohkeet
to: olkapäät
pe: haukat + 50 min aerobinen salin yhteydessä
la: ojentajat+ 50 min aerobinen salin yhteydessä
su: reidet, pakarat ja alaselkä

Voimavatsoja joka kolmaspäivä ja punttitreenejen lisäksi vielä 4 aamuna rasvanpolttolenkki ennen aamiaista.
Treenit rupesivat puremaan heti. Jo ensimmäisen viikon jälkeen kropassa oli tapahtunut huomattavia tuloksia. Ruokavalioonkin olin päässyt mukaan.
Koko kesän treenirutiini jatkui samalla tavalla tehoja vaan nostettiin viikko viikolta ja 4 viikkoa treenattiin aina täysillä ja sen jälkeen välissä pidettiin 1 aerobinen vikko ja taas sama. Dietissä vähennettiin kalorimääriä aina 5g kerrallaan. Aluksi muutaman viikon välein ja lopussa joka viikko. Kisaan valmistavalla viikolla ruokavalio oli sitten aivan erilainen. Vettä tankattiin 6l päivässä ja hiilareita melkeen pelkästään.

8.-9.9 Noustiin lavalle Fitness expo messuilla ja käteen jäi toinen sija. Toinen sija harmitti, mutta ainakin seuraaviin kisoihin on jotain jäänyt hampaankoloon. Fitnessmalli kunnossa aijon pysyä nyt näillä näkymin, mutta haluan myös jossain vaiheessa treenata muissa sarjoissa. Bodyfitness on käynyt mielessä. Katotaan nyt mihin tän neidin tuulet puhaltaa. 😉

Koko fitnessmalli kisa oli ihan mahtava kokemus. Kasvoin ihmisenä ja olen ruvennut arvostamaan entistä enemmän kovaa treenaamista ja sitä kurinalaisuutta mitä fitneksessä tarvitaan. Kova treenaaminen ei riitä vaan ruokavalio on myös isossa osassa. Itse olen naisten liigatason jalkapalloija ja vaikka olen aina syönyt terveellisesti niin en ole koskaan tuijottanut ruokamäärää mitä syön päivän aikana, tai noudattanut 6 aterian päiviä. Olen syönyt aina kun on ollut nälkä. Mutta voin kertoa, että 6 aterian ja erittäin terveellisen ruokavalion noudattaminen on myös parantanut mielentilaa. Oloni on ollut koko kesän todella hyvä! ja aijon nyt kisan jälkeenkin noudattaa tietynlaista ruokavaliota, tietenkin nostan kalorimääria! koska tarkoitus ei ole enään laihtua.

7 kommenttia

  1. Mieletön ero kyllä tuohon lähtö kuvaan, hyvin oot hommas hoitanut 🙂 lueskelin sun Fast blogia aina silloin tällöin tossa kesän/syksyn aikana ja olit kyllä mun voittaja suosikki 🙂

  2. Voi kiitos paljon! hommia paiskittiin koko kesä ja treenailu senkun jatkuu 🙂

  3. Joku linkkas sun blogin mun blogiin ja tulin sitten kurkkaamaan. Jään kyllä seurailemaan tätä 🙂 Oot niin mahottoman kaunis ja hyvässä kunnossakin 😉 Mulla on fitness kisat sitten vuoden päästä edessä päin ja kohta alkaa armoton treeni ku saan fitfarmilta mun ohjelmat!

  4. Tää blogi jotenkin innosti mua mun painonpudotusprosessia! Oon niin innolla alottamassa taas kuntosalitreeniä 🙂

    P.s. Oikeen mahtavia reenejä!

  5. Aivan ihanaa et löysin sun kaltasen ihmisen ja tämmösen blogin. Oon miettiny jo pienen aikaa uskallanko ottaa suhun yhteyttä 😀 voisko suhun ottaa sähköpostilla tai vastaavalla yhteyttä treenaamiseen ja muuhun liittyen? Saman kaltanen typy oon harrastan futista ym. ja vinkit ois kova sana 🙂 Mahtava sun motivaatio treenaamiseen + kaiken mitä oot jo muiltakin kuullu! 🙂

    -Sanni

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*