Ensimmäiset viikot koulunpenkillä

Tjena!

Seuraavaksi vähän postausta koulusta.. lukijoide pyynnöstä 😉

INFFO

Hain keväällä 2012 opiskelemaan Haaga-Helialle, Vierumäelle. Suuntauksena Liikunnan-ja vapaa-ajan koulutus. Eli tarkoitus olis valmistua liikunnanohjaajaksi.
Pääsin siis jo tuolloin 2012 sisään kouluun, mutta lykkäsin vuodella ja nyt tänä syksynä aloitin opinnot.
Testit muuttuivat radikaalisti viime vuonna, joten en osaa lainkaan kertoa millaiset ne ovat olleet, kuuleman mukaan todella erilaiset ja liikuntaosioita oli vähennetty radikaalisti. Ainakin siitä mitä itsellä oli ollut.
Lisää tietoa hausta, koulusta, yms löydät Haaga-Helian sivuilta:
LINKKI

Ekat viikot ovat jo hurahtaneet koulussa… mutta todella rennosti on aloitettu. Tyyli on ollut täysin nakutettu mulle. Myös johtuen kisavalmisteluista.
Ensimmäisellä viikolla ei todellakaan ollut perinteistä kokoontumista auditorioon inffotilaisuuteen. Ei tiedetty yhtään tulevista opettajista, säännöistä, koulutusympäristöstä.. ei siis mistään.
Meidät jaettiin heti neljään eri ryhmään.. ja kartat käteen ja suunnistamaan..
Vähän jäi hämmentynyt fiilis.. mutta tavallaan kiinnostava.

Aloitimme ensimmäiset päivät suunnittelemaan ryhmän sisällä ryhmäytymisprosessia kaikille 60 uudella aloittaneelle opiskelijalle. Pikkuhiljaa aloimme ymmärtämään enemmän ja enemmän tulevasta. Meillä oli siis edessä heti projektin suunnittelua: roolien jakoa ryhmässä, ideointia, testailua, isojen asioihen huomioitia, aikataulutusta, turvallisuus, budjetti jne..
Aika iso pala kakkua heti alkuun, mutta onnistuimme upeasti.
Parasta vielä oli, että ensimmäinen viikko meni oman ryhmän keskeiseen suunnitteluun, mutta lopulta jouduimme yhdessä kaikkien 60 opiskelijan ja 4 eri ryhmän kesken suunnitella oma tutustumisprosessi. (Tapahtuma joka kesti 3 päivää)

Pakko sanoa, että näistä 3 päivästä tuli ihan huiketa.. meillä oli ihan tajuttoman hauskaa.. tutustuimme toisiimme ja pääsimme viettämään aikaa ihan keskenään.. ilman opettajia tai muita opiskelijoita välikädessä.
Erikoisin tapa millä olen ikinä aloittanut koulua, mutta PARAS ikinä! 🙂

Tästä näette ohjelman, jonka suunnittelimme lopulta:

KE 4.9:

9.-9.30 Tutustumisprosessin avaus puheet (englanti, espanja, suomi)
9.30-11.30 Tutustumisleikkejä (jokainen ryhmä suunnitteli yhden, leikin kesto aina 30min)
11.30-13.00 Lounas

13.00-15.30 Soveltavanliikunnan rasteja (6 erilaista rastia, joista piti suoriutua ohjeiden mukaisesti, ja koska teemana oli soveltava liikunta, joutui rasteja tehdä sokeana, mykkänä yms.. Rastit toteutettiin luontomaisemissa Vierumäen Valkjärven ympärillä.)

19.00–> menimme yhdessä keilaamaan.,

TO 5.9:

9.30-11.00 Valmistelut päivän olympialaisiin!! (Jokainen tiimi päätti värin, teeman, nimen, asut, huudot ja valmistelivat niitä aamun.)
11.00-12.00 Lounas

12.00-13.00 Olympialaisten avauspuheet, olisko jopa ollut 6 eri kielellä, olympia kulkue, huudot ja edittelyt sekä lopuksi tuotiin ”Olympiatuli” ja Olympialaiset olivat alkaneet!
13.00-14.00 Ultimate turnaus
14.00-15.00 Viestit (pyörätuoli, tukkihumala= pyörittiin mailanympäri pääalhaalla ja siitä juoksu ja pussihyppelyosuuteen)
15.00-15.30 Köydenveto
15.30-17.00 ”Carlos rally” espanjalaisen vaihto-oppilaan keksimä peli, ihan huikea… rakensimme tiimin kesken ralliautot ja viestimuodossa erilaisia tehtäviä suorittaen piti edetä.. haasteita oli mutta sitäkin enemmän hauskuutta!! 🙂

21.00-23.00 Illan viettoa, saunaa, uintia, grillausta.

PE 6.9:

9.00 Palkintojen jako, olympialaisten voittajan julistus
Yhteenveto viikosta ja yleinen palautteen anto.
10.00-10.30 Koko porukan rentoutumis hetki.. ja viikonlopun viettoon.

Ihan huikeat 3 päivää oli!

Tällä viikolla alkaa pikkuhiljaa selvitä uusi opetussuunitelma koulussa  ja voin päivittää lisää koulusta kun alkaa itsellekkin selvitä miten täällä opiskellaan! sillä vielä on kaikki itselle ihan auki. Lajeja ei enään opiskella niin tarkkaan läpi, opiskelu on enemmän työelämään suuntautuvaa ja projektilähtöistä, eikä tentti ja luento luonteista. 🙂
Kerron lisää  siis myöhemmin 😉

PS. Tää neiti alkaa olla terve ja alan päästä taas treenien makuun… HUIKEETA!

56 kommenttia

 1. Näytät tosi hyvältä!!

  Onnee ja menestystä kouluu ja opiskeluu. Vieru on tosi hyvä paikka olla ja monupuolinen ja äkkiähän ne tavat tulee tutuksi (puhun omasta kokemuksesta)

  Ja vielä, otteko majottunu pihkalas vai kaskelas, iha piruuttaen vaa kysyn 😀

 2. Joo ne testit oli toooooooosi suppeet! Ite jäin vähän hämilleni kun liikunnan ohjaajan testit oli ja ohjaus taitoa ei testattu mitenkään ja sitä liikuntaa oli vain 12min cooper ja 4min omien taitojen kartoitusta jos sitä edes siks voi sanoo 😀 en itse tänä vuonna sisään päässy mutta ehkä ens vuonna sitten 😉 lopuks vielä että olet aivan huikee mimmi ja siun energia tarttuu itteenki!! Jatka samaan malliin <3

 3. teetkö muille treeniohjelmaa tuli vaa mielee

 4. Kihlatun pikkusisko opiskelee sinun kanssa samalla luokalla =) Hänkin tykkää opiskelutavasta, vaikka onkin aika erilainen mitä odotti…! Huikeeta katsella täältä vähän kuviakin niin tietää mitä touhuatte. Mielenkiinnolla jään oodottaman lisää infoa 😉

 5. kauan jouduit pitämään paussia treeneistä? vai piditkö ollenkaan:o

 6. Minkä koulun kävit ennen tuohon alalle menemistä?:) lukion vai aluksen ja jos kävit minkä ja missä?:)))

 7. mikset hakenut pajulahteen?

 8. Tarvitseeko urheilu lukioon harrastuksen ja mitä mm tarvitaan että päääsee urheilulukioon?esim.keskiarvo,harrastusta ymms??

  • Mun mielestä ei kannata hakea urheilulukioon jos ei ole harrastusta mihin panostaa satasella, koska koulun tarkoitus on auttaa ja keskittyä urheilijoihin jolloin normilinja ei varmastikkaan ole yhtä hyvä kun jossain tavallisessa koulussa.
   Jos märskyyn haluaa urheilijaksi niin lajiliitolta saat pisteitä, saavutuksiata esim. Maajoukkua, sm-sarja yms.. Ja siihen lisäksi vielä keskiarvo.

 9. menee tämä mun kysymys täysin ohi aiheen josta puhuit mutta ovatko piltit terveellisiä? olen ryhtynyt suömään terveellisemmin ja jättänyt kaikki karkit, sipsit, limsat jne. pois, mutta syön edelleen hedelmäpilttejä. ne ovat myös aika käteviä välipaloja koulussa, mutta ovatko ne terveellisiä?

 10. Oot niiin super upea ja motivoiva ! 🙂
  Varmasti hölmö kysymys, mut ajattelin kysyä silti sulta et voiko hera80 (http://www.fast.fi/tuotteet/hera80/) käyttää palautusjuomana ? Tuli puolivahingossa ostettua .. Voitko suositella jotain hyvää palautusjuomaa jos tarkoituksena on lisätä lihasmassaa ? 🙂

 11. haha jee nyt mäki ymmärsin mitä te oikee ootte siel tehny ku juhon selitykset on niin innostuneita ja sekavia hahaha 😛

 12. Moikka Oona! Mulla olisi sulle yksi ehkä vähä ällöttävä kysymys, mutta en ole saanut vastausta tähän vaikka olen netistä yrittänyt etsiä tietoa, eikä tuttavapiirissänikään ole ketään joka osaisi auttaa. Niin aattelin nyt kysyä sulta jos osaisit/viitsit vastata 🙂 Kärsin todella runsaista menkoista ja olen huomannut että menkkojen aikaan treeneistäni ei meinaa tulla yhtään mitään. Silmissä sumenee ja pyörryttää. Niin osaatko sanoa että voiko menkoilla olla vaikutusta treenaaamiseen? Tämä asia on vaivannut minua jo pitkään. Kiitos vastauksesta jo etukäteen! Voit toki poistaa kommentin jos ei sovi tänne..

 13. Itekin ajattelin jossakin välissä käydä liikunnanohjaajaksi ja Vierumäki kiinnostaisi. Myös tuo ravintoneuvonta kiinnostaa. Ensiksi kuitenkin ylioppilaaksi keväällä, sen jälkeen heti armeijaan ja sitten poliisiammattikorkeakouluun 🙂

 14. Huomasin aiemmin että joku oli postanut tänne kuvan, niin oli vain itsekin pakko.XD Mitä sanotte tästä vartalosta;)Andreas Thorkieldsen=P
  http://is13.snstatic.fi/img/978/1288491076166.jpeg

 15. Moi! Osaisitko selventää mulla mitä eroa on figurella ja body fitneksellä? Miksei figureen ollut karsintoja niinkuin muihin vai jäikö multa jotai huomaamatta? näyttävät melko samanlaisilta lajeilta tuo figure ja bf.

 16. Moi Oona!

  Ensinnäkin voisin kehua sua ja sun kroppaa vaikka millä sanoilla, mut hitto sulla on upea kroppa! Oot kyl ehdoton motivaation lähde, kiitos siitä!:) Lisäksi onnea kisamenestyksestä, olet sen ansainnut!

  Olis yks kysymys sulle: yritän tällä hetkellä kasvattaa lihasmassaa, käyn salilla 5 kertaa viikkoon ja syön terveellisesti hiilihydraatteja proteiinia ym. Onko lihasmassan kasvatuksen aikana myös mahdollista päästä eroon muutamasta lisäkilosta vyötäröllä vai tulisiko ensin laihduttaa ja sitten kasvattaa?

 17. Pari, kysymystä, en tiedä osaatko vastata mutta silti:
  Kuinka hyvää liikuntaa on kävely? (koiran kanssa)
  Kuinka hyvää liikuntaa on pyöräily? Esim. 15 km lenkki päivittäin?

  Ja sitten että mitä kieliä osaat puhua? 🙂

 18. Syötkö ikinä herkkuja (kakkuja, pulla yms) tälleen kun et valmistaudu mihinkään kisoihin? Esim. millään synttäreillä tai leivotko koskaan ite?

 19. Moikka! Haluun kysyä tähän väliin et kuinka usein treenaat sun vatsalihaksia ja kauan yks treeni niihin kestää? Itsellä kyllä palikat erottuvat, mut noi sun on ihan huikeet! Sit vielä yks kysymys, et kipeytyykö sun vatsalihakset treenin jälkeen kun musta tuntuu ettei reenaaminen tunnu niissä seuraavana päivänä vaikka koko muu kroppa olis ihan rikki 😀

 20. Onko teillä se PBL-tyyli opiskelussa?:D kuulostaa ihan samalta, toi työelämään suuntautuva/projektilähtöinen tapa, ku meillä on PBL käytössä 🙂
  -Reetta

 21. onko sulla ketään lemppari bodaria/fitness tähteä ketä erityisesti ihailet?:)

 22. Moikka!
  Miks protsku kannattaa mielummin sekottaa veteen eikä maitoon?
  En saa mitään protskua juotua veden kanssa, tulee yökkäysrefleksi enkä saa millään alas.
  Maidon kanssa saan about juotua…
  Vinkkejä?? 😀 Tsemppiä viikkoosi! <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*