Eilinen toiminnallinen rääkki

Vihdoin kelit on kutaa ja pääsee ulos treenaamaan, edes keväinen sade ei latistanut tätä treenifiilistä. Viime viikko meni flunssan nujertamisessa, joten nyt oli ihana päästä tekemään kunnon syke treeni raittiiseen ilmaan.

Meidän treeni koostui puolisoni suunnittelemista jenkkifudiksen lajikohtaisista harjoitteista:

lämmittelystä,

avaavista liikkeistä (kyykkyjä, jalkojen avauksia eteen-taakse),

spurteista/vedoista,

vastusjuoksusta,

reagointijuoksuista,

kiihdytysjuoksuista,

ja suunnanmuutosjuoksuista eri muodostelmissa ja eri tyyleillä (etuperin, takaperin, kylkiedellä… )

Yhteensä osioita oli: 21 ja treenin loppu aika oli 1 h 5 min

Treenaamisen ei todellakaan tarvitse mennä aina saman kaavan mukaan. Tulisikin välillä haastaa kroppaa ja mieltä tekemällä jotain ihan erilaista. Olen aiemminkin puhunut siitä, miten elimistö adaptoituu harjoituksille, jos aina toistamme samaa ohjelmaa ja samoja treenejä. Elimistömme on luotu liikkumaan eri tavalla, eri rytmissä ja koko kapasiteettia hyödyntäen joten kannattaa myös pitää monipuolisuutta yllä: Voimaa, nopeutta, aerobista, liikkuvuutta, tasapainoa/koordinaatiota sekä käsi-silmäkoordinaatiota! 

skyr5

skyr6

skyr8

Vielä 12.4 (ensiviikon tiistaihin) asti on aikaa osallistua SkyrSuomen kisaan tägäämällä oma luova Skyr-aiheinen kuvasi Instagramiin #SkyrSuomi, niin voit voittaa reissun Islantiin, missä pääset suunnittelemaan uutta Skyrin mainoskampanjaa, myös meikäläinen on reissussa mukana!

Täältä voit lukea vielä kilpailun tarkemmat säännöt!

Sporttista viikkoa kaikille! 

-O

8 kommenttia

 1. Avatar

  Voitko antaa esimerkkiä jokaisesta eri juoksutavasta koska se helpottaisi kun tietää mitä teke ja että montako kertaa jokaista liikettä/juokdua tehdään?

  • Avatar

   Lähinnä:
   -alkuun avaavia harjoitteluita, polvia ylös- taakse.
   – Askelkyykkyjä eteen/ristiin
   – Juoksuja kiihdyttäen
   – Takaperin juoksuja
   – Toisen raahaamista
   – Spurtteja
   – Suunnan muutoksia
   – Juoksuja kuvioissa- suoraa- sivulaukkaa- suoraa- sivulauttaa
   – Etuperin- takaperin- etuperin- takaperin

   Todella paljon tuli settejä!

   yms 🙂

 2. Avatar
  kysymyksiä vielä

  Hei vielä pari kysymystä:
  Voisitko tehdä postauksen siitä miten lämmittelet kepillä ennen salitreenejä? En tiedä mitä liikkeitä kannattaisi tehdä esim. yläkroppa vs jalkapäivänä.
  Millon vietetään teidän häitä? 🙂

 3. Avatar

  Luin just sun haastattelun kunto&terveys-lehdestä. Hämmästelin sitä, miten ollaan kai samanikäsiä sun kanssa ja musta tuntuu, että oot saanu aikaan vaikka mitä ja vaikutat hirmuisen rohkealta ja varmalta. Totesin sit itselleni, että varmasti oot tehnyt ja toteuttanut, kun oot aktiivinen ja oma-aloitteinen, kun taas mä oon henkilö joka pyytelee anteeks olemassaoloaan. Se haastis oli hyvä potku mun pepulle 🙂 Ja toivottavasti pistää mut miettimään pidemmäks aikaa!

  • Avatar

   Voi kiitos! ihan mahtava kuulla 🙂

   Älä pyytele anteeksi! kenenkään ei tarvitse 🙂 Ei muuta kun uudet tuulet käyntiin, ole ylpeä siitä mitä olet ja täysillä unelmia kohti <3

 4. Avatar

  Moikka!
  Tää ei nyt varsinaisesti liity postaukseen, mut ajattelin kysyä sulta tällasta: Treenaan salilla 4 kertaa/viikko, mulla on voimapäivät ylä- ja alakropalle ja sit hypertrofia päivät molemmille myös. Oon jaotellut ne silleen että väliin mahtuu lepopäivää, enkä tee tiettykään jalkoja putkeen, tms. Jalkapäivää pidän yleensä maanantaisin ja to/pe riippuen vähän siitä miten tuntuvat palautuvan. Yhtäkaikki haluisin kovasti tehdä cardiotreenejä enemmän ja esim. juosta lenkkejä, tehdä hiittiä tai esim. plyo treeniä/kuntopiiriä koko kropalle, (joo kesäkuntoon 2016 :–D) mut mietin tässä et kuin paljon uskallan rasittaa jalkoja useilla treeneillä et ne kummiskin pääsee palautumaan? Varmasti yksilöllistä kaikkien kohdalla, mut onks sulla heittää jotain vinkkiä miten mun kannattaisi sijoitella treenejä/montako tollasta kovemman sykkeen workoutia viittii ottaa viikkoon?

  Taustaa sen verran vaan et oon harrastanut salia useemman vuotta, koen olevani ihan hyvässä kunnossa ja koivissakin on lihasta mukana, nyt haluisin vaan rapsakammaksi kesää kohti. 🙂

  • Avatar

   Heippa!

   Jos teet 1 perusvoimatreenin jaloille ja siihen lisäksi aerobisten aikana hyppyjä ja loikkia + ylämäkijuoksua niin jaloille tulee juuri sopivasti treeniä.

   Yleisesti kesää kohti on kivempi ottaakin puntin ohelle cardiota suosittelen esim 3 -4 punttia ja 2-3 cardiota 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*