Blogi- ränkingit!

IMG_7123

@Petteri Peltonen

Blogi- listoja on joka lähtöön! On blogi portaalien omia ”vuoden” blogeja tai suositumpien blogien äänestyksiä ja on erilaisten tutkimuksien suositumpia. Toisiin vaikuttaa kokonaisuus toisissa pelkkä sivun klikkailu. Ihan mahtavaa, että mittareita on ja blogien laatua seurataan. 🙂

Tuoreimpana listana viestintätoimito Cision oli tehnyt treeniblogien top-10 listaa, mihin ei vaikuttanut pelkästään henkilöbrändi tai klikkausten määrä vaan myös sisällön tuoton tiheys ja lukijalähtöisyys, joka on minusta tärkein mittari, tässä listaa 😉

Hyvä on kuitenkin lukijoiden muistaa, että blogit perustuvat suurimmaksi osaksi ihmisen henkilökohtaisiin mielipiteisiin sekä kokemuksiin, eli tietosivustoista ei ole blogeissa kyse. Jos näet tekstien perässä lähteitä mihin tekstin asiasisältöä on viitattu ja lähteet ovat tieteellisiä faktoja, niin sitten voit katsoa asiaa fakta-silmin.

IMG_2238

@Petteri Peltonen

Blogeissa ehkä mielenkiintoisinta on niiden herättämät samaistumisen tunteet. Joskus kun itsekin luen blogi-tekstejä oivallan erilaisia asioita ja paljon samaistumista. Kirjoittajalla ei pitäisi olla painetta kirjoittaa väkisin vaan kirjoitusmuoto ja tapa on juuri kirjoittajansa näköinen. On kirjoitusvirheitä, murretta ja slangia se tekeekin blogista ainutlaatuisen. Kun henkilöpersoona vastaa samanlaista aitoutta blogissa ja kasvotusten on se minusta parasta!

Itse näen myös blogin mahtavana kanavana inspiroida ja antaa vinkkejä ja juuri niitä vinkkejä jotka perustuvat omiin käytännön kokemuksiini. On se sitten tuote, treeni tai ruokavalio. Ja posiviista on jos edes yksi lukija kokee tiedon olleen hänelle hyödyllinen, silloin tiedän että olen onnistunut sekä valmentajana, että bloggarina! 🙂

Minullakin on monta asiaa blogin lisäksi mitä pyöritän, joten en koskaan tule olemaan kaikista aktiivisin postailija, mutta muiden töideni kuten valmennuksen lisäksi blogin pitäminen ja päivittäminen on todella hauskaa ja pidän sitä yhtenä tärkeimmistä harrastuksistani urheilun lisäksi vaikka se myös työllistää minua. En koe, että minun on pakko kirjoittaa jatkuvasti, kirjoitan kun siltä tuntuu ja löydän kirjoittamiselle tarpeeksi aikaa, koska vasemman käden aiheita on ihan turha tänne kirjoitella. 🙂

Kiitos teille lukijoille, teidän ansiosta myös tämä sivu pääsi paalulle! Mukavaa viikkoa kaikille! 🙂

4 kommenttia

 1. Avatar

  Moi, mitä mieltä oot kofeiini tableteista? Lähinnä ajattelin aamuisin ja ennen treeniä kun muuten ei meinaa jaksaa. Kahvia en juo. Ja onko jotain haittaa tosta kofeiini+ kreatiini kombosta? eli jos ottaa aamulla esim 1 tabletin ja ennen treeniä 1 ja palautusjuomassa on kreatiiniäå niin onko tosta jotain haittaa?

  • Avatar

   Ensisijaisesti miettisin muita ratkaisuja, kuten nukutko tarpeeksi? ja arkirutiiniasi eli onko päiväsi liian hektisiä, jolloin vireystila on kokoajan heikentynyt. Jos kaikki muu tuntuu olevan kunnossa aloittaisin mieluiten juomalla aamuisin vihreääteete.
   Ja jos mikään muu ei toimi niin sitten voisit miettiä tablettia aluksi vain aamuisin. 🙂

   Aina ensin muut asiat kuntoon ennenkuin turvaantuu helppoihin tabletteihin!

 2. Avatar

  Ostin tossa fast sports nutrition reco2 palautusjuomajauhetta, mutta aloin miettimään kun oon 16 vuotias tyttö, että onko tän ikäsen järkevä ottaa sitä aikuisen annosta (tossa lukee n. 1dl=65grammaa 3-5dl veteen/maitoon)? Mitäs suosittelet määräks (jauheen+nesteen)? :)ja kuinka paljon aikaväliä palkkarille ja normisafkalle? eli kun vetää palkkarin reenin jälkeen niin millon ruokaa ja kuinka tuhti tuo ruoka tulis olla?

  • Avatar

   Palkkari aina heti treenin jälkeen ja ruoka maximissaan 2 tuntia treenistä, mielummin heti kun vaan pystyt. 🙂 (tottakai kaikki on myös yksilöllistä)

   1 annos treenin jälkeen riittää, enempää et tarvtise eikä siinä ole mitään miksi et voisi sitä ottaa. Kunhan et ylitä suosituksia etkä korvaa normaalia ruokavaliota.

   Joisin palkkarin ihan veteen sekoitettuna, joillekin maku vaatii maidon!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*