Bataatti- kurpitsa- kookosmanna muusi!

Nyt tuli kokattua niin hyvää ruokaa, että pakko jakaa ohje tänne! 😉

Bataatti on todella hyvä hiilihydraatin lähde. Bataatin glykemiaindeksi on alhaisempi kuin esimerkiksi perunassa ja tämän takia se pitää verensokerin tasaisena pidempään. Bataatti on makeampi kuin peruna, mutta todella hyvän makuinen. Lisäksi bataatti sisältää monia vitamiineja: a, b, c, e ja k sekä kivennäisaineita: rauta, natrium, kalium, magnesium, kalsium, fosfori, seleeni, sinkki ja jodi. 

Bataatti sopii keitettäväksi ja esim. uunissa siitä ovi tehdä ranskalaisia. Tällä kertaa tein bataatista muussia. Ensin keitin bataatin ja kurpitsan pehmeäksi ja sitten pehmensin ne sauvasekoittimella muiden ainesten kanssa. Reseptin ”salainen” ainesosa on heittämällä kookosmanna. Kookosmanna teki muusin koostumuksesta ihanan kermaisen sekä hyvän lisäsi kookoksen vivahteen makuun.

Muusi: 

1 Iso keitetty Bataatti 

0.5 keitetty Myskikurpitsa

2 -3 rkl Foodin Kookosmannaa

1 tl psylliumjauhoa

Loraus kookosmaitoa 

Himalajasuolaa 

Pippuria

Tuoretta basilikaa

Sitruunanmehua 

Kuvat: Samsung Galaxy s7 edge

2 kommenttia

 1. Avatar

  Hi Oona,

  My name is Åsa and I am a casting director based in Stockholm. I am currently working on a project for a sports chain and we are looking for 6-8 female sport profiles for their campaign. Is this something you would be interested in? I will of course provide you with more details but as everything is very secret I don’t want to say too much yet…

  You can reach me on +46 708 19888

 2. Avatar

  Hei Oona,

  Täytyy kokeilla tuota reseptiäsi ja kysyisin, milloin olisi hyvä aika syödä treenin jälkeen? Olen kuullut, että noin puoli tuntia olisi hyvä?

  Oletko Oona uskis, jos saan kysyä? Tämä Mikael Forssellhan on muun muassa usein puhunut uskostaan julkisesti niinkuin monet muutkin urheilijat. Itsekin olen uskonmiehiä, ainakin jonkinlaisia…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*