Asenne ratkaisee

Nyt on pakko nostaa esille erittäin inspiroiva, asenne mies.. nimittäin Pekka ”Pexi” Hyysalo! Olen seurannut Pekkaa jo jonkin ajan, eikä voi sanoa muuta kuin todella iso hatun nosto tälle nuorelle miehelle. Asennetta vaikka muille jakaa!

1795718_10152236023934933_1611276271_n

Vuonna 2010 Pekka,  Huippu sm-tason freestylehiihtäjä loukkaantui vakavasti ja sai pahan aivovamman. 17 päivän ajan Pekka oli koomassa, mistä hän ihmekaupalla heräsi, vaikka ennusteet olivat huonot. Jo tämä kertoo minusta , että miten vahva ja hyvä kuntoinen Pekka on. Periksiantamaton luonne! En halua itse kertoa tässä Pekan tarinaa, koska se on todella hyvin ja selkeästi kerrottu hänen omilla kotisivuillaan sekä syksyllä hänen tulevassa kirjassa. Täältä löydät Pekan omat kotisivut: http://www.teamfightback.com/

Hienointa on huomata miten Pekka pysyy positiivisena ja jatkaa taistelua takaisin arkeen, vaikka vamma vaikeuttaakin tätä projektia. Periksi hän ei varmasti anna ikinä. Ihan huikeita tuloksia tullut lyhyessä ajassa… tässä on sitä jotain mitä itse henkilökohtaisesti arvostan todella paljon, nimittäin ihmisiä jotka tekevät kaiken unelmiensa eteen, jaksavat painaa hommia tavoitteiden saavuttamiseen, eivätkä anna periksi. Ja loppu peleissä olen sitä mieltä, että kaikki on kiinni vain ja ainoastaan omasta asenteesta.

Ikinä ei tiedä mitä elämässä voi tapahtua, itse pyrin elämään päivä kerrallaan täysillä! Turha murehtia menneitä tai tulevaa… jos pystyy täysillä 1926834_10152236024144933_479051862_nnauttimaan pienistäkin onnistumisista päivän aikana on helppo mennä elämässä koko ajan eteenpäin. Positiivinen ja avoin suhtautuminen uusille asioille, mukavuusalueen ulkopuolella oleminen ja periksiantamattomuus… nämä kolme auttavat meitä pysymään vahvoina elämän vaikeillakin hetkillä. Tämä ei tarkoita, että elämässä ei tulisi alamäkiä.. tottakai niitä tulee, mutta se miten niihin suhtaudut ja käyt ne läpi vaikuttaa täysin lopputulokseen.

Ja mitä haluan teille sanoa on, että nauttikaa elämästänne, olkaa ylpeita saavutuksistanne, mutta älkää tyytykö.. tähdätkää myös elämässä eteenpäin. Älkää masentuko alamäistä vaan oppikaa niiden kautta.. ja tehkää työtä tavoitteiden ja unelmien eteen.. vain taivas on rajana., vai onko edes sekään 😉 jos asenne on kohdillaan?!

Pääsin Pexin kanssa treenaamaan viime viikolla. Odotin todella innolla tätä tapaamista, jossa mukana oli myös Iltalehti ja Pekan valmentaja Topi Lösönen, videon ja haastattelun voit katsoa täältä:

1653378_10152236023654933_420940070_n

http://m.iltalehti.fi/iltvurheilu/20140216037225872_v9.shtml

Haluan vielä mainita, että Pekka on uskomattoman upea ja aito urheilija vielä mahtavan asenteen lisäksi hyvällä huumorintajulla varustettu! Hän motivoi ja inspiroi varmasti monia tarinallaan, varsinkin minua.

Kiitos Pekka ja jatka samaan malliin!

22 kommenttia

 1. Avatar
  asenne ratkaisee

  Moi Oona! Ensinnäkin sun blogi on aivan mahtava ja olet todella suuri esikuva mulle, kuten varmasti monelle muullekkin! Itse todellakin opin että alamäessä asenne ratkaisee. Vuosi sitten jalkapohjani kipeytyi niin pahasti, että en pystynyt kolmeen viikkoon edes kävelemään. Siitä seurasikin sitten puolen vuoden liikuntatauko.. Silloin todellakin jouduin koville, mutta se sai myös ajattelemaan paljon. Esim sen avulla opin arvostamaan urheilua ja terveyttä ihan toisella tavalla. Joistakin voi kuulostaa hullulta, mutta näin pienestä asti urheilua harrastaneelle ja rakastaneelle ei, se oli tosi kova henkinen taistelu. Mutta sen jälkeen olenkin löytänyt urheilun ihan uudelleen. Vaikka tuo puoli vuotta oli niin henkisesti kuin fyysisestikin tosi hankalaa, oon tavallaan ihan onnellinen, että jouduin sen kokea. Nyt pystyn taas treenata normaalisti, tosin jatkuvat pikku flunssat hidastaa vähän menoa..

  Ja mitä Pekkaan tulee.. Aivan mahtava ihminen ja esikuva!! Siinä on ihminen josta kaikkien pitäisi ottaa mallia! Asenne ja kaikki on kohdallaan!

  Kiitos vielä kerran Oona inspiraatiosta mitä annat itselleni ja muille! Hyvää kevään odotusta ja tsemppiä kaikkeen tulevaan!

  • Avatar

   Kiitos kommentistasi! loukkaantumisiin pitäisi asennoitu juuri noin kun olet asennoitunut! 🙂
   Sinulle myös huikeaa kevään odotusta, toivottavasti pysyt terveenä 😉

 2. Avatar

  Pekka käy treenailemassa mun tunneilla ja ihan huikea on todella! Arvostan elämänasennetta tommoisen koettelemuksen jälkeen ja sitä että jaksaa nauraa ja iloita elämästä ja tsempata eteenpäin! Kerrankin tunnin jälkeen sanoin, että ”Noh tuliks sulle hiki?” Ja vastaus oli että ” Tuli, enemmän kuin sulle! Pistä suuta pienemmälle siellä edessä ;)” Iso hatunnosto!

 3. Avatar

  Vähän aiheesta poiketen, mut kestikö sulla kauan sun lukusien polvileikkauksien jälkeen et leikattu jalka oli samalla tasolla ku toinen? Mulla on reilu vuosi mun viimeisimmästä polvioperaatiosta (kierukka oli revennyt ja eturistiside poikki) ja tuntuu että aktiivisesta saliharjoittelusta huolimatta lihakset ei kehity samalla tavalla leikattuun jalkaan.. Oon yrittäny välttää ottamasta enemmän painoo ”terveellä” jalalla ja tehdä myös yhden jalan harjoituksia.. Onko sulla samanlaisia kokemuksia, entä mitä oot tehny että vahvistaakses sitä sun leikkausjalkaa? 🙂

  • Avatar

   Edelleen teen kuntouttavia liikkeitä, taspainolaudalla ja kuminauhalla. Voi olla että alitajuntaisesti varot leikattua jalkaa, ainakin itse tein niin aluksi.. koita päästä siitä pois! voi kyllä mennä 2 vuotta että ovat samalla tasolla 🙂 tsemppiä!

 4. Avatar

  Hei oona 🙂

  Olet upea esimerkki suomalaisille minkälaine elämän asenne meillä kaikilla pitäisi olla. Kirjoituksesi Pekasta on hieno! Katsoin iltalehden sivuilta videon yhdessä reenauksestanne ja tuli tippa linssiin. On ihanaa kun on olemassa ihmisiä, jotka pystyvät ponnistamaan mistä vaan ylös päin. Inspiroit Pekan lisäksi minua elämässä terveellisempään ja parempaan elämään muutenkin. Kaikista vastoin käymisistä pääsee ylöspäin kunhan vain on asennetta! 😉 Kiitos treenipoustauksista, niistä saan vaihtelua reeniin 🙂

 5. Avatar

  En varmaan oo ikinä sulle kommentoinutkaan, mutta siis aivan mahtava tuo video teistä! Vaikutatte molemmat kyllä niin huikeilta ihmisiltä ettei mitään järkeä! Ei vaan voinu olla hymyilemättä 🙂 Ja oothan nää kyllä rautanen mimmi 😉 Tsemppiä reeneihin!

 6. Avatar

  Heippa! Olemme koulussa tekemässä tutkimusta ravinnosta ja lihasmassasta, voisitko sinä kertoa oman mielipiteesi ravinnon merkityksestä lihasmassan kasvamiseen ? (omakohtaisia kokemuksia) Kirjoittasimme mielellämme tutkimukseen aitojen ihmisten kokemuksia, kuin pelkästään internetin tietojen pohjalta

  • Avatar

   Ravinnon merkitys merkittävin! kaikki on lähtöisin sieltä + vielä oikeanlainen treeni niin avot! paketti on kasassa! 😉 kyllä itsellä ainakin bulk (lisätään hiilaria riisi yms) jolloin saa enemmän ravintoa nopeuttaa lihasten kasvua tietenkin proden tukena. Ihan eri juttu kun syödä alikulutuksella. 200-500 kaloria yli kulutuksen tekee kyllä isojakin muutoksia lihaskasvussa.

 7. Avatar

  Moi oona!
  Sulle on tätä varmaa hehkutettu mut sanon vielä kerran et oot kyl aivan mahtava esikuva kaikenikäisille! Ja toi Pekka myös, ootte niin positiivisia molemmat!
  Ja sellasta vielä kysyisin et kuinka monta kertaa viikossa pitäis reenata kuntosalilla hyvän ruokavalion lisäksi että saisi lihaksia näkyviin?
  hyvää kevään alkua 🙂

 8. Avatar

  Hei! Ruuasta semmonen kysymys että miksi enemmän valkuaisia munakkaaseen, keltuaisen rasvan vai kolesterolin vai minkä takia? Protskupannariin tosiaan laitan pelkkiä valkuaisia koska maku muuttuu oudoksi jos keltuainen on matkassa, ainaki omasta mielestäni 🙂

 9. Avatar

  Moi! Toivon saavani sulta oikeasti neuvoa, koska alkaa turhauttamaan ja pahasti! Tuntuu ettei paino nouse vaikka yritän syödä etc. Lisäksi olen treenannut pakaroita 6kk, mutta oikeasti kunnolla ehkä 2-3kk mutta silti tuntuu ettei tule millään tulosta? Yritän syödä oikein yms. mutta muutosta ei tunnu tapahtuvan ja se syö motivaatiota aika paljon, varmasti ymmärrät. Mikähän olisi tehokkain liike pakaroille. Pakarani eivät tule nykyisin edes enää oikeastaan kipeiks treenistä vaikka yritän ajaa ne ihan loppuun -.- todella rasittavaa!!

  • Avatar

   Oletko varma että syöt tarpeeksi, lepäät tarpeeksi, treenaat tarpeeksi monipuolisesti? voi olla pienistäkin asioista kiinni 🙂 kyllä se sieltä. Hyviä pakaraliikkeitä ovat, mave, kyykyt, lantionnosto, hack.. 🙂

 10. Avatar

  Moikka! Tykkään lukea sun blogia, etenkin treenipostauksia) olis kiva jos tekisit joskus postauksen lisäravinteista joita käytät? Mukavaa viikonloppua sulle!:)

 11. Avatar

  Pekan tarina on ihan huippu, kylmät väreet kulkee ku lukee sitä! Se on oikeesti tosi esimerkillinen ihminen, moni ois samassa tilanteessa luovuttanu ja tyytyny elämään liikuntakyvyttömänä. Ihan mahtavaa! Sä kans inspaat tosi monia, ei tollaseen muodonmuutokseen moni pysty tuossa ajassa.

  Asiasta toiseen, voisitko tehä postauksen hyvistä ja mahdollisimman monipuolisista kotitreeniliikkeistä ja näyttää kuvissa/videossa, miten ne tehdään? Hyvät venytysliikkeet ois kans ihan jees 😀

  • Avatar

   Pekka on ihan mega-ihminen! arvostan todella todellla paljon! 🙂
   Ajatuksena on, kunhan saan jostain revittyä ajan ja kuvaajan 😉 kiitos vinkistä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*