Ajatuksia kisaamisesta

Olen nyt monesti törmännyt väitteeseen miten paljon Fitness-lajeissa kisaaminen rajoittaa elämää ja tekee
meistä vain omaa peilikuvaa katsovia urheilijoita, joille millään muulla ei ole merkitystä kun hyvän kunnon saamisella ja ulkonäöllä. Kerronkin nyt oman mielipiteeni tästä väitteestä….

On totta, että elämä hetkisesti rajoittuu, mutta kaikki on järjestettävissä.. ruuat on tehtävä valmiiksi ja tietyin aikavälin on syötävä, mutta niin tekee monet muutkin ihmiset.. minusta tässä ei ole mitään muuta kun hyvää. Ja ehkä tärkeintä on se, ettei tee asiasta suurta numeroa: ”no kun mulla on tää oma ruokavalio ja dietti…!” vaan syö siinä samalla kun muutkin omia ruokia.. Kommentteja tulee ja menee, toisesta sisään ja toisesta ulos!
Ulkona ei voi syödä se on totta, mutta ei se 20 viikkoa niin pitkä aika ole ilman ulkona syömistä. Ei sitä lapsiperheetkään käy useesti ulkona syömässä.
Jotkut ihmiset tekevät tästä itse ison numeron.. koska huomaan ainakin itse, että usein lähellä olevat ihmiset tarkkailevat syömistäni ja ruokia mitä syön ja jossain vaiheessa heittävät oikein nasevan kommentin ruuista. Ja monet vielä luulevat, että koska itse syön tarkkaan niin sen takia arvostelisin muiden ruokia… potaskaa! Mulle on suoraan sanoen ihan sama mitä kukakin syö.. toivoisin, että terveyden kannalta ihmiset  tajuaisivat huolehtia itsestään ja syömisestään, mutta eiköhän jokainen aikuinen ihminen osaa pitää huolen itsestään.. pidän sitten huolen muista kun on omia lapsia.

Sitten tulee tämä väite itsekkyydestä ja oman navan ympärillä pyörimisestä.. Varmasti on sellaisia fitnessurheilijoita, jotka ei muuta tee kun kertoo itsestään ja elämän tyylistään ja päivittää blogia uusista kynsistä ja tukasta ja kaikista itsessään olevasta, (tälläisiä ihmisiä on joka puolella).. mutta on myös niitä, jotka eivät tee tästä isoa numeroa.. itse haluan edustaa tätä.. tottakai kerron itsestäni ja mitä olen tehnyt ja miten dietti etenee yms.. mutta kaikki ei kuitenkaan pyöri sen ympärillä.. mun elämässä on paljon muuta tärkeää kun tämä, kuten perhe ja ystävät. Oma elämäntyyli vaan on terveellinen ja kisoihin tähtäävä, mutta muut huomioonottava luonne ja persoona ei katoa mihinkään. Päin vastoin! haluan enemmän nähdä läheisiä, koska silloin ajatukset dietistä ja treenistä siirtyy muualle.

Ja mitä taas haluan tuoda teille lukijoille ulos kisaan valmistautumisen lisäksi.. on motivaatiota, treenivikkejä, ruokavinkkejä ja positiivista elemän asennetta! ja tietenkin terveiset mitä kaikkea olen ehtinyt hääräillä ties missä! 😀

Kisat on mulle tällä hetkellä tosi tärkeä juttu ja teen kaikkeni niiden eteen, mutta missään vaiheessa en anna keltasen mennä päähän ja rupea peilin edessä pomppimaan jatkuvaan syöttöön. Samanlainen hullu Oona oon nyt ja tuun lavallakin olemaan… ainoa ero on, että oon ihan musta kun murjaani.. varustautunu jonkun näköseen sotamaalaukseen ja niin kuivaksi kurpahtanu kun mahollista! mutta yleiössä tulee seisomaan ne ihmiset jotka on kaikki nämä 20 viikkoa tukenu mua ja ilman niitä mä en ois mitään!

Ja vielä viimeisenä.. se kunto mikä mulla tulee lavalla olemaan ei ole sellainen mikä haluaisin aina olla! kesällä on se kunto.. lavalla mennään äärimmïsyyksiiin, mutta kaikkea on tän duracelin kokeiltava!

Hauskaa viikonloppua!
Taidankin mennä ottamaan aurinkoa… koska tänään on lepopäivä ja aamupaino on tippunu 2,8kg 😉 Kesäkunto here I come!

90 kommenttia

 1. ihanaoona! treenimotivaatio kasvaa aina sadallatuhannella ko lukkee sinun blogia ja kattoo upeita kuvia sinusta 🙂 thumbs up!

 2. Mihin kisoihin tähtäät? Multa on mennyt jotenkin ohi .. 🙂

 3. Minkä takia ennen kisoja käydään suihkurusketuksessa ja ollaan ihan äly ruskeita?:o

 4. Muakin ärsyttää tuo, kun jengi luulee että arvostelen ja katson pahalla jokaista jonka elämäntavat/ruokavalio poikkeaa omasta ja olettaisin kaikkien elävän ja ihannoivan samaa elämäntyyliä kun mä itse. Päinvastoin, mulle on ihan sama mitä muut tekevät jos ovat onnellisia niin. 😀

 5. Toi on niin asiaa! Taas saa lisää motivaatioo lenkkeilyyn ja muuhun kuntoiluun kun itse yritän 10kiloa saada pois ennen kesää. Tsemiä sulle hirmusesti =)!

 6. jos haluaa saada lihakset näkyviin, riittääkö että tiputtaa ruokavaliosta suurimman osan hiilareista ja et vetää aieroobista? Vai tartteeks siinäki käydä salilla ?

 7. Kyllä kaikki urheilu on vähän itsekästä sitä ei voi kiistää. Tätä fitnessiä tungetaan nykyään joka tuutista se vähän ärsyttää. Jos on kireessä kunnossa välttämättä kerro sitä että osais neuvoa muita treenaa. Esim.tää Janni Hussi antaa jotain treenivinkkejä vaikka tekniikat hanurista.

 8. ekaks sulla on tosi inspiroiva blogi ja oot tosi kaunis ja lihaksikas, ja tokaks kysyn sulta neuvoa !
  miten saan ns. ” leveennetyä ” vatsalihaksiani? tarkoitan siis sitä, että ne ovat hyvin kapeat, vähän tän näköiset : http://2.bp.blogspot.com/-WksTKWQNZVI/TmXKX4P72oI/AAAAAAAAABw/40mm_R6PARY/s1600/girls_with_six_pack_10.jpg onko jotain hyviä vatsalihastreeni liikkeitä jolla saisin niistä leveemmät 😀 ?

 9. Et voi vaikuttaa muotoon, vain siihen kuinka isot ne on. Lihasten muoto on geneettistä.

 10. Hyvä teksti! Ja pakko sanoa, että olet toki todella kaunis meikattunakin, mutta herranen aika, miten kaunis oot ilman meikkiä 🙂
  Luonnon kauneus on parasta kauneutta!

  -anni

 11. Kiitos ihanasta postauksesta! Olet sinä vaan ihan paras!! :)) Liput syksyn kisoihin on pian taskussa ja sinne tullaan sua kannustamaan! <3 Edustat juuri kaikkea sitä mitä itse haluan olla. Oot supeerrrrrr! Pidä hauskaa Epsanjassa.

  Ps. Menisitkö viidakon tähtöset 3:seen jos sellainen tulisi telkkariin ja sua pyydettäisiin? 😀 Olisit varmaan ainoa järkevä siellä :DD

  -Saara

 12. oon saanu niin kauheesti motivaatioo näist sun postauksist et kiitti kauheesti !! (: voisikko antaa jotain hyviä liikkeitä ja vinkkejä joilla saisin reisiin lisää lihasta ?

 13. Moikka. Ajattelin, että osaisitko vastata sellaseen kysymykseen, että kun oon pumpissa siis tunnilla, reisibiisissä mulla alkaa lopussa aina sattumaan alaselkä tosi paljon, en ymmärrä että miksi. Teen minusta sopivilla painoilla. Ja sitten sellanen, oon aatellu tilata ensi viikolla fitnnestukusta tuotteita, mutta en oikein tiedä mitä. Jotain palautusjuoma jauhetta ja ehkä proteiinia, mutta osaatko suositella jotain suht halpoja?:) olen huono näissä koska en ole koskaan käyttänyt tuotteita ja siksi en tiedä niistä mitään juurikaan. Kiitos etukäteen 🙂

  • Riippuu millasta kipu on, onks se rasittunu vai sitten ihan treeniin kuuluvaa. Jos jatkuu kauemmin niin liikkeet ei sovi sulle 🙂
   Tilaa perus whey+ proteiiniks 🙂 jos haluut paremmin palutui nii siihe lisäks glatamiinii ja greatiinii 🙂

 14. Erittäin asiallinen, ja ehkä myös hieman liikuttavakin, postaus! Sun asenne ennenkaikkea on täyttä rautaa ja eihän tuossa sun luonteessakaan mtn vikaa ole, päinvastoin! Jostain syystä osaan samaistua suhun/sun ajatuksiin.. ei siinä, keep on going!

  Ja hyvää viikonloppua sinnepäin mualimaa!

 15. Se on kreatiini 🙂

 16. Haluisin kysyä sulta vinkkiä , meinaan noihin sarjoihin ja toistoihin liittyen, että mimmosia toistoja salilla kun en halua siis niikun suurentaa lihaksia vaan saada itteni timmimmäksi , tiedän että vähän painoja ja paljon toistoja mutta kuinka paljon ? Kiitos paljon jos vastaat ja onnea treenaukseen ja tuleviin kisoihin !

 17. Ihan huippua aina lukee sun blogia! Tästä saa niin paljon motivaatioo 🙂 Mä on melkee kateellinen tuosta miten pystyt olemaan dieetillä, mä rakastan ruokaa iha liikaa että voisin kaikki hiilihytkut yms jättää pois! Oon kuitenki tiputtanu puoltoista kiloo vaikka lihastaki on tullu, kiitos vaa sulle! 😉

 18. kisaatko ensi syksynä?

 19. Todella asiallinen teksti :)! Tsemppiä treeneihin ja kisoihin!!

 20. Tämmöstä tekstiä olin jo odotellut, mietin että voitko sä tosiaan ohittaa kaiken negatiivisen kommentoinnin ja arvostelun mikä kohdistuu suhun, mutta varmasti sullekin jää ne mieleen mutta on eri asia antaako sen vaikuttaa omaan tekemiseen ja omiin mielipiteisiin 🙂

  terveellistä ruokavaliota ja ahkeraa treenausta pidetään nykyään outona ilmiönä, jota ei voi ymmärtää täysin vain kun toinen urheilija.
  hyviä jatkoja sinne espanjan lämpöön, täällä suomessakin jo aurinko paistaa ja +15 lämmintä 😉

 21. Moi! Osaisitko suositella jotain hyvää palkkaria? Oon tähän asti käyttäny niitä Valion Profeel -proteiinijuomia, mutta niissä ei taida olla se proteiinin ja hiilihydraatin suhde kovin hyvä 😀 Treenitavoitteista vielä sen verran, että tarkoitus olis saada vähän lihaserottuvuutta ja pyöreyttä ja muotoo lihaksiin mut ei kasvattaa mitään jäätäviä muskeleita! 😀 Käyn salilla 4 x viikossa ja siihen päälle vielä pari aerobista. 🙂

  • Ihan perus hera käy hyvin 🙂

  • Eli mikä? XD

  • Ja mitä sä ite käytät? 😀 entäs mitä mieltä oot dietmixistä, et kannattaako sitä käyttää jos tavoitteena ei oo laihduttaminen vaan lihasten kasvatus? 🙂 sori kauheesti kysymyksiä mut en vaan ite oikeen vielä tiiä näistä kauheesti! 😀

  • Mm. palkkareissa kannattaa kattoa proteiinin ja hiilareitten suhde sopivaksi omiin tarkoituksiin. jos laihduttaa niin proteiini-hiilari 60:40, ja jos haluaa massaa niin 40:60. Yleensä perustreenajalle 50:50 on sopiva, ettei mene liian massavaksi.

   Hera, eli heraproteiini (koostuen aminoista), jota on maidossa. Herat löydät fitnesstukun sivuilta ihan sanahaulla 🙂 google kertoo myös paljon eri lisäravinnemahdollisuuksista !

   Dietmix ei oo lihasmassaa hamuavalle paras lisäravinne. Sen tarkotus on estää lihaksien kadottamista laihdutuksen aikana, ei niinkään lisää sitä. Painonhallintaan ja laihdutukseen soveltuva:)

  • Juuri näin mitä viimeisessä kommentissa on kerrottu 🙂

 22. Moi Oona! (tai joku muukin jos tahtoo vastata..)

  Haluisin kysyä vähän treenijaosta noin yleensä, kun en ihan ymmärrä kaikkea siihen liittyvää.. Ensinnäkin kun sanotaan, että kaksi kertaa viikossa treeniä ylläpitää ja kolme kertaa kehittää. Jos esim. käyttäisin 4-jakoista treenijakoa ja jalat kävisin vain kerran viikossa läpi, niin kuinka ne muka ikinä kehittyisivät? 😀 1-jakoista treeniä en tahtoisi käyttää enää (eli käydä koko kehon kerralla 3 kertaa vko läpi) koska tahtoisin jokaiselle/ainakin isoimmille lihasryhmille monia eri liikkeitä aina yhden treenin sisällä. Jos tekisin näin 1-jakoisessa ohjelmassa yhden treenin kestoksi tulisi varmaan useita tunteja… 😀 Voivoi. Toivottavasti joku ymmärsi! Kiitos jo etukäteen jos osaat vastailla jotain. 🙂

  • Mun mielestä kolmi tai nelijakoinen on hyvä alkuun! 🙂 jos haluat treenata enemmän esim jalkoja niin sit sun ois hyvä käydä ainaki 4 kertaa viikos salil, jotta saat ne hyvin tehtyä parissa treenissä muiden liikkeiden kanssa ::)

  • Mitäs oot siitä mieltä, kun nelijakosessahan esim. jalat vois tehdä kahdesti viikkoon mutta muut lihasryhmät tulis pääsääntösesti treenattua vaan kerran viikkoon, eikö yksi ärsyke/lihas/vko oo liian vähän sit noille muille lihaksille niiden kehittymisen kannalta? :/ Kun mun käsityksen mukaan yksi treenikerta/vko ei juurikaan edes kehitä.. Ja kiitos että jaksat vastailla tämmöselle tumpelolle!! 🙂

  • Vähillä salitreeneillä joutuu sumblimaan, koska treeni ei saa olla kuitenkaa kuin max 1,5 h 🙂

 23. mennäänkö naimisiin????

 24. voi jumalauta tätä suomalaisten fitness-villitystä, ei taida kohta olla enää yhtää oikeaa naista maapallolla, kun kaikki alkavat treenaamaan itseään kohti miehen vartaloa. se ei ole kaunista. tuleeko teille jokin tunne että olette syntyneet väärään kroppaan ja haluatte olla vahvoja ja treenaatte sen takia? xD

  • no huhhhuuuu! mitäs jos miehenä sitten ite hommaisit itselles myös lihakset., kasvaa nimittäin luonnostaan isommiks ku meillä naisilla 😉 tai jos ootkin tyttö niin eikö oo onnellista jäädä siks ainooks ”naiseks”?

 25. Eksyin nyt ensimmäistä kertaa sun blogiin ja tää on aivan mahtava! Sait juuri yhden lukijan lisää 🙂 Itsekkin kirjotan blogia treenailustani, käy ihmeessä kattomassa jos yhtään kiinnostaa.

  Naurattaa toi ylempi anon kommentti tuolla 😀 Ihan kun sä treenaisit vaan sen takia koska muutkin tai haluaisit miehen vartalon? Jokasella on oma makunsa ja ei ole pakko sun blogia lukea jos ei treenaaminen kiinnosta. Jatka samaan malliin vaan, haters gonna hate!

  miiajosefiina.blogspot.fi

 26. Ensinnäkin: löysin sun blogin pari päivää sitte ja luin melkein heti kerralla läpi, tosi koukuttava ja saan hirveesti inspiraatiota ikuiseen projektiin:)

  Mitä mieltä oot, saako kotona tehtyä edes yhtään salitreenin vertoista treeniä? Muutaman kerran oon käynny salilla mut se tuntu nii pakkopullalta, ei yhtään mun juttu. Kotona mulla on käytössä kahvakuula ja stepperi, niitte avulla + liikkeet iha oman kehon painolla saa kyllä lihaksissa tuntumaan ja hien tippumaan.. Nii osaatko sanoo riittääkö aerobicen harjotuksen lisäks toi kotona reenailu? Mun tavote ei oo siis saaha kovinkaa näkyviä lihaksia, vaan saaha rasvaa pois ja toki sitte sitä lihaskuntoo parantaa:) Vielä ku ruokavalion saa kondiksee, tai lähinnä pitää vaa annoskokoja pienentää!
  Kiitti jos vastaat:)

  • Vastaan vähän Oonan puolesta, jos ei haittaa;)
   Kotitreeni riittää vallan hyvin sun tavotteille! Perusliikkeet, joita voi tehdä ilman mitään sen kummallisempia laitteita, tekee yllättävänkin paljon kropalle. Voi treenata omalla painolla, mm. punnerruksia, vatsoja, askelkyykkyjä, mutta mielikuvitus on rajana liikkeiden soveltamiseen. Vedellä täytetyt pullot käyvät pienistä käsipainoista, jne.
   Myös kahvakuula on todella tehokas ja monipuolinen, kunhan tekee liikkeet oikein! 🙂

  • kiitti paljon!:)

  • Juuri näin! Ja kaikkea mahollista vaan kokeilemaan 😉

 27. haluaisin tietää vähä et mikä on sun mielipide siitä että onko lisäravinteilla oikeesti hyötyä vai onks se vaa joku mainoskikka?:) netissä lukee aiheesta niin paljon nii haluisin tietää sun mielipiteen asiasta:)

  • Jos lisäravinnefirmat sponssaa Oonaa niin ei varmaan voi kauheesti negatiivisia kommentteja edes laittaa 😉

  • Suoraan puhuen pelkäsin alottaa käyttää lisäravinteit ja mulla oli joku vahva ei asenne. Selvitin niistä kuitenkin enemmän ja käytön aikana huomasin ensimmäisenä että palautuu ihan eritavalla. On varmasti hiveesti turhia lisäravinteita, mut veruslisäravinteet on kyllä mulla tehonnu.

 28. eihän kukaan myönnä ite olevansa se jolla maailma pyörii oman navan ympärillä, ei tietenkään. eikä kukaan koe ite olevansakaan. ”joku ehkä on mut en minä ainakaan”. tai ”suurin osa on mut just mä kuulun siihen vähemmistöön joka ei oo”. kaikki haluaa tietysti kuulua siihen toiseen ryhmään mut eikö niin et tällasia omahyväsiä ja itsekkäitä ihmisiä on kuitenkin olemassa? vai onko? voiko sitä ees tunnistaa itessään vai onks se sellasta jonka voi vaan kuulla muilta? sori mun oli pakko puuttua tohon mitä sanoit ku se kuulosti niiiin ympäripyöreeltä mun korvaan.. mut muuten tykkään kyl lueskella sun blogia, oot tosi motivoiva 🙂

 29. et viittis kirjotella tänne jotai ykkösmaksimeja esim. penkki, leuanveto, miesten punnerrukset, jalkaprässi, dipit yms? 🙂

 30. Hei ! Todella hyvä blogi, kiitos! 🙂 Ihanaa kevättä.

  http://paradiseinu.blogspot.fi/ !!

 31. Moi! Ekaks haluun sanoa, että sun blogi on ihan mahtava ja oon saanut täälkä tosi paljon motivaatiota ja innostusta treenaamiseen:)
  Mutta tätä mietin: vastaako reipas kävely kevyttä hölkkää kun molemmat tehdään rasvanpolttosykkeellä? Hölkätessä on meinaan hirveen vaikea pitää syke matalalla..
  Kiitos etukäteen jos ehdit vastata:)

 32. Kiiitoooss jo etukäteeen jos vastaat!!! Mulla on hinku kisaamaan bodyfitnekseen mutta Mulla on huono iho. Pelkään että itseruskettava jää pelkiksii punasiksi läikiksi. Pitääkö mun unohtaa kisahaaveet?

 33. Miten dissaaat tavallaaan Tota viidakontähtöset ohjelmaa vaik hyvä kaveris ja jengiläisess on siinä? Ootko katkeraa vai et Emmi voitti 😀

  • Dissaaminen taitaa olla aika väärä sanavalinta. Jos kelaat vähän ylöspäin olen sanonut, että ohjelma ei ole juttuni. Paras ystäväni harrastaa ratsastusta ja samaan voin sanoa, että ei ole mun juttu. Ilman minkään laista ”dissaamista” 😉

 34. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 35. Kuinka nopeesti sult tippu toi 2,8kg? 🙂 Ja mitä syöt dieetin aikana?

 36. Onkohan liikaa jos teen 4 aamuaerobista viikossa ja 4 salitreeniä? Plus parille iltapäivällä tanssitunti

 37. Höpöhöpö sä oot jo kesäkunnossa! Ihana blogi sulla, ja vaikutat tosi sydämelliseltä ihmiseltä 🙂 keep going!

 38. pitää vaan muistaa ettei kaikkien ihmisten tarvi olla lihaksikkaita ja vaikka lihaksia ei paljoa olisikaan voi olla yhtä ´terve´. Eikä pienestä ylipainosta ole haittaa.. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*