Äijämäisen naisellinen

Älä laihduta päivät ovat taas täällä (6.-8.5). Sain haasteen ja osallistun tähän päivään mielelläni… Miten tämä aihe koskettaa minua, haluankin kertoa siitä seuraavaksi…
image
Miksi naisilla on niin paljon ongelmia oman minäkuvan kanssa? Tuijotetaan peilikuvaa ja käydään fanaattisesti vaa´alla… joukossa myös miehiä, mutta paljon vähemmän. Tiedän ainakin muutaman syyn- kauneusbuumit ja photoshopatut kuvat! 

Fakta on, että meillä jokaisella on oma, erilainen vartalo. Ei ole yhtä mallia mihin jokaisen pitäisi mahtua. Olen itse omistanut aina tykkireidet, kapean lantion, korkean hanurin sekä leveät hartiat enkä tosiaan edes vaatekokoihin meinaa mahtua varsinkaan lihasmassan kasvun jälkeen. Nuorempana vatsapalikoilleni naurettiin, vaikka itse niitä tyytyväisenä esittelin äidilleni. Miehekkääksi minua on usein kutsuttukin!

Tällä hetkellä mediassa ja blogeissa jyrää luonnottomiksi muokattuja kuvia ja kannustimia mitä luonnottomimpiin kehonmuokkauksiin. Henkilökohtaisesti olen tätä kaikkea vastaan ja jo nuorena ilmoitin äidille, että jos tissit kasvaa niin leikkaan irti. Eipä onneksi ole huolta ollut ja naisellisuus on silti pysynyt. Minkään ulkoisen tekijän ei pitäisi saada meitä muuttamaan itseämme.

Kaikki vartalomallit ovat omalla tavallaan kauniita. Jokaisessa on omaa upeutta ja särmää, kunhan kannamme itsemme tyylikkäästi. Kenenkää ei tarvitse piiloutua vaatekasan alle tai peittää epävarmuutta paljastavilla vaatteilla. Mun henkilökohtainen mielipide on, että luonnollisuus on uus musta ja se, että olemme tyytyväisiä itseemme juuri sellaisena kuin olemme.
image

Turha laihduttaminen ei tee kenestäkään onnellista ja tervettä. Jos paino on hälyttävän korkealla niin normaali painoon pääseminen edistää terveyttä, mutta normaali painon alitus ei ole kenenkään kohdalla terveellistä. Elimistö ei toimi jos olemme aliravittuja, koko kehon toiminta menee täysin sekaisin. Onnellisuutemme lisäksi kärsii vireystila sekä vastustuskyky.

Lihakset eivät kasva pelkällä treenillä vaan ravinto ja lepo ovat kaikkein tärkein. Jos syöt vähemmän kuin tarvitset on suunta vain alaspäin. Fakta on, että jos liikut aktiivisesti tuplaantuu ravinnon tarpeesi. Välillä ystäväpiirini ihmettelee miten syön kuin iso mies, mutta ilman ruokaa en jaksa treenata kovaa ja rakastan syömistä!

Jättäkää puntarit vihanneshyllylle, oppikaa syömään puhtaasti ja monipuolisesti. Kenenkään ei tarvitse punnita ruokia pysyäkseen ”hyvässä” kunnossa. Usein valitettavasti puntari vie elämästä onnellisuuden ja lopulta myös hyvän kunnon.

Nauttikaa elämästä, syökää sellaista ravintoa mikä tekee teille hyvää, mutta heivatkaa turhat laihdutukset. Erilaisia ruokavaliota voi testailla ihan mielenkiinnosta, mutta älkää turhaa rajoittako ruuan määrää.

Mukavaa ”Älä laihduta”– päivää kaikille, itse ajattelin kokata tänään hillittömät gurmee`- ruuat.

Ps. Olen aivan sairaan onnellinen näin äijämäisen naisellisena ;), 

-Oona

16 kommenttia

 1. Avatar

  Todella ajankohtainen ja hyvä teksti! olen täysin samaa mieltä 🙂

 2. Avatar

  Ihan sairaan ihana kirjotus, tuli tarpeeseen. Kiitos ihana 🙂

 3. Avatar

  Ihana sä!! ❤

 4. Avatar

  Joo, itekin saan usein kommenttia siitä kuinka paljon syönkään. Ei mikään mieltä piristävä juttu, mutta en jaksa välittää muiden hämmästelystä enää. Paljon urheilevan pitää myös syödä, muuten ei yksinkertaisesti jaksa! Hyvä kirjoitus sulta! ❤

 5. Avatar

  Tosi hyvä ja ajankohtanen teksti! Sä joskus sun postauksessa kirjotit siitä kartanonkosken lappset puistosta niin satutko tietämään mistä muualta niitä löytyis? Yritin kovasti googletella, mut en mitään sijainteja löytänyt 🙁

  Ihanaa kesää sulle!

 6. Avatar

  Hyvä kirjoitus. Avasi taas silmät tosiasioille. Ihanaa kevättä ja kesää sinulle Oona, olet hyvä ihminen! <3

 7. Avatar

  Napakka teksti, asiaa! Pitäisikö mielestäsi yli/alipainoisenkin ”hyväksyä” kehonsa sellaisena kun on vaikka siitä olisi terveydellistä haittaa? Koska jos hyväksyy sellaisena kun on ei myös ole olellista muuttaa mitään.

  • Avatar

   Tässä lainaus tekstistä ” Jos paino on hälyttävän korkealla niin normaali painoon pääseminen edistää terveyttä, mutta normaali painon alitus ei ole kenenkään kohdalla terveellistä.”

   Eli juuri terveys etunenässä, jos on ylipainoa on suositeltavaa löytää terveellisyys mutta taas alipaino ei ole tervettä. 😉 ja vielä järkevillä muutoksilla pikkuhiljaa, eli ei mitään pussikeittoja tai superdiettejä 🙂

   Kiitos viestistä ♡

 8. Avatar

  Moikka! Kirjoittamasi teksti on täyttä asiaa, olen samaa mieltä! Itse olen normaalipainoinen, lihasmassaa on mutta löytyy rasvaakin. Aina tietty olis jotain mitä vois parantaa, mutta olen tyytyväinen kroppaani enkä halua ikinä hävetä leveitä hartioita tai kurvejani.

  Sitten yksi kysymys, mikä ei kyllä tätä postausta koske. Mutta mistä oot hommannu sen ns ”tikapuilta” (:D) näyttävän treenijutun missä hyppiä? Esim uusimmassa ig-videossa siellä taustalla nurmikolla.

  Ihanaa kesänjatkoa sulle!

  • Avatar

   Hei!

   Juuri näin, olet ihan oikeassa eikä pidäkkään hävetä! 🙂

   Ollaan joskus vuosia sitten netistä tilattu. Koordinaatio-tikkaat kun googletat niin varmaan jostain löytyy 🙂

   Samoin <3

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.Vaaditut kentät ovat merkittyjä *

*